Fler alternativ
Sortera efter
Ordning

Kontakta annonsavdelningen

 Ring oss på +358 18 26026

Privatannonser
Frågor och annonsmaterial

  Skicka e-post, privatannonser

Företagsannonser
Frågor och annonsmaterial

  Skicka e-post, företagsannonser

Kontakta oss

  Ring oss på +358 18 26026

  Skicka e-post

Besöksadress:
Strandgatan 16, 22100 Mariehamn

Postadress:
Ålandstidningen, Pb 50 AX-22101 Mariehamn

Vi har öppet helgfria vardagar 09.00-16.00

Ledarpodden

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 91

Audio file

Ledarpodden

Reagerar de åländska makthavarna för instinktivt avvisande när demilitariseringen ifrågasätts, eller vad det ett enfaldigt utspel av Charly Salonius-Pasternak vid Utrikespolitiska institutet när han ansåg att Ålandslösningen var förlegad? Varför uppstod munskyddskonflikten mellan ÅHS och landskapsregeringen? Och är munskydd verkligen så illa? Och vad betyder det att Ålandsbanken vill smälla upp 250 vindmöllor i havet i en gigantisk satsning? Dessa och många andra frågor får sina svar i veckans avsnitt av Ledarpodden med Daniel Dahlén och Jonas Bladh.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 90

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd får Daniel Dahlén och Jonas Bladh besök av landskapsregeringens ministerråd i Bryssel, Anton Nilsson. Det blir ett samtal om EU efter Merkel, framtiden för unionen, varför EU vill bestämma över skog i Saltvik och så ställer vi frågan om Biden är bättre eller sämre än Trump ur ett europeiskt perspektiv.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 89

Audio file

Ledarpodden

Veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd domineras – förstås – av den öppna striden om budgeten inom regeringsblocket i lagtinget. Landskapsregeringens underlag eroderade inför öppen ridå under tre dagars debatt och nu väntar Åland på svaret på frågan: Håller regeringen? Dessutom hinner Daniel Dahlén och Jonas Bladh med att spå om huruvida det blir en bro för en kvarts miljard till Föglö.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 88

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh budgetsprickan i regeringen, vaktbytet på ordförandeposten i Moderaterna, domen mot Åland post och mycket mer. Vill du hänga med bakom kulisserna i åländsk politik är det Ledarpodden du ska lyssna på!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 87

Audio file

Ledarpodden

Landskapsregeringens budgetförslag står – förstås – i centrum för diskussionen i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd. Daniel Dahlén och Jonas Bladh funderar över varför budgeten innehåller så få reformer, och hur regeringspartierna kunnat gå med på en budget med så lite sparförslag trots ett stort underskott. Även en titt på Mariehamns ekonomi hinns med liksom frågan om det är bra för Åland att synas på klimatkonferensen i Skottland.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 86

Audio file

Ledarpodden

Är finansbranschen på väg att gå förbi rederierna som Ålands viktigaste näringsgren? Den frågan ställer sig Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd. De diskuterar också vad bristen på svenskspråkiga jurister har för inverkan på både rättsskipning och lagstiftning liksom vad det kommer att innebära för Mariehamn när Arne Selander tar över som stadsdirektör efter årsskiftet. 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 85

Audio file

Ledarpodden

Spelar demilitariseringen en roll 100 år efter att den fastslogs? Och hur ska det gå för Eckerölinjen? Och varför debatterar inte Centern och regeringspartierna framtiden? Det är tre av frågorna som får någon sorts svar när Daniel Dahlén och Jonas Bladh slår sina kloka huvuden ihop i Ålandstidningens Ledarpodds avsnitt nummer 85.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 84

Audio file

Ledarpodden

Rederiernas svåra läge, kaoset kring den nya stadsdirektören och offerkoftor står mot domedagsprofeter i striden om discgolfbanan på Lotsberget. Det är huvudrubrikerna i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd, men som vanligt viker Daniel Dahlén och Jonas Bladh av åt både det ena och det andra hållet under diskussionen om veckans hetaste ämnen.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 83

Audio file

Ledarpodden

Skattegränsen och nya EU-lagar, hur hänger det ihop? Och dessutom frågan om ett mandat i EU-parlamentet och självstyrelselagsrevisionen? Detta reder Daniel Dahlén och Jonas Bladh ut i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd. Dessutom spår de framtiden för kommunfrågan efter larmrapporten om Ålands ekonomi som presenterades i slutet av förra veckan. Ni hör, det är en matig podd den här veckan!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 82

Audio file

Ledarpodden

Ska Åland lämna förhandlingarna om självstyrelselagen? Vad betyder det för Åland att Magdalena Andersson blir nästa svenska statsminister? Och vilken fråga är den första på 82 poddar som Daniel Dahlén och Jonas Bladh kan lägga tillhandlingarna? Dessa frågor och många andra får sina svar (?) i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 81

Audio file

Ledarpodden

Vilken vecka! Och vilken podd! Så många stora nyhetshändelser gör att Daniel Dahlén och Jonas Bladh går lång över tiden – men det är ju så mycket som ska analyseras och diskuteras. Medimar-affären! Fifax på börsen! Skattegränsproblemen! Kriskommunlagen! Och radion som vill samla in pengar och ha mer pengar! Välkommen till ett mycket välmatat avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 80

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens Ledarpodd firar 80 poddar genom att djupdyka i den svåra, men brännheta frågan om den nya självstyrelselagen. Vad menade Ålandsministern att det är nu eller aldrig? Och kommer de åländska politikerna att godkänna den nya lagen när den ser ut att innehålla så lite ”nytt”? Utöver detta diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat också Nordiska rådets vara eller icke vara, covidpass och LR:s tilläggsbudget.

 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 80

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens Ledarpodd firar 80 poddar genom att djupdyka i den svåra, men brännheta frågan om den nya självstyrelselagen. Vad menade Ålandsministern att det är nu eller aldrig? Och kommer de åländska politikerna att godkänna den nya lagen när den ser ut att innehålla så lite ”nytt”? Utöver detta diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat också Nordiska rådets vara eller icke vara, covidpass och LR:s tilläggsbudget.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 79

Audio file

Ledarpodden

Vad betyder det att Finland är långsammare än Sverige och Danmark att öppna samhället efter pandemin? Är ålänningarna för dåligt insatta i självstyrelsen? Kommer ÅHS att klara att spara en miljon och vad betyder det? Och har Centern redan beslutat att det ska bli en tunnel till Föglö? Fyra stora frågor – bland en mängd andra – som avhandlas av chefredaktör Daniel Dahlén och tjänstledige politiske redaktören Jonas Bladh i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 78

Audio file

Ledarpodden

Äntligen höst! Äntligen vardag! Äntligen är Ålandstidningens ledarpodd tillbaka igen! I höstens första avsnitt diskuterar Chefredaktör Daniel Dahlén och politiske redaktören Jonas Bladh både Finlands övergrepp på självstyrelsens, självstyrelsen svaga svar och avsaknaden av debatt kring hur landskapets ekonomi ska ledas tillbaka till balans. En rivstart på hösten, således! Mycket nöje!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 77

Audio file

Ledarpodden

Chefredaktör Daniel Dahlén och tjänstledige politiske redaktören Jonas Bladh avslutar vårsäsongen i Ålandstidningen Ledarpodd med att uppmana en finsk minister att avgå, anklaga landskapsregeringens partier för att vara fega som inte berättar vad de vill och undra varför statsminister Sanna Marin inte vill stanna längre än ett par, tre timmar på Åland när självstyrelsefirandet inleds.  En säsongsavslutning med stil, med andra ord.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 76

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd hinner Daniel Dahlén och Jonas Bladh med att avverka en rad ämnen, allt från nya kommunala bolagsstyrelser till moderat kräftgång i opinionen och märkliga beslut om det stora Ömsenbygget i Mariehamn analyseras.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 75

Audio file

Ledarpodden

De åländska styrelserna består till en mycket stor del av män. Vad betyder det för det åländska näringslivets utveckling? Och hur länge klarar sig Åland med coronastängda gränser? Det är två av veckans ämnen när Daniel Dahlén och Jonas Bladh diskuterar aktuella händelser i Ålandstidningens Ledarpodd.

Annons

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 74

Audio file

Ledarpodden

Hur har EU klarat pandemin? Och hur hanterar unionen självstyrda områden som Åland – och regioner som vill bli självständiga som Skottland och Katalonien? Och vad står på agendan som vi ålänningar måste veta om den närmsta tiden? Alla dessa frågetecken rätas ut i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd där Daniel Dahlén och Jonas Bladh gästas av Anton Nilsson, landskapsregeringens specialsakkunnige medarbetare i EU:s hjärta Bryssel.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 73

Audio file

Ledarpodden

Det blev ingen omställningsbudget den här gången heller. Men landskapsregeringens förslag till andra tilläggsbudget – och meddelandet till lagtinget med fem strategiska områden för ekonomisk återhämtning – står självklart i centrum för Daniel Dahléns och Jonas Bladhs samtal i veckans Ålandstidningens Ledarpodd. Men också de fortsatta turerna i Ömsen avhandlas. Liksom behovet av verkstäder, hur det nu hänger ihop med de tidigare nämnda ämnena...

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 72

Audio file

Ledarpodden

Landskapsregeringens ”omställningsbudget” blev dels uppskjuten (igen...) och kommer heller inte, enligt våra uppgifter, att innehålla någon omställning. Vad detta innebär för Åland i allmänhet och näringslivet i synnerhet är huvudnumret i veckans Ledarpodd med Daniel Dahlén och Jonas Bladh. Men också den senaste striden i Ömsen och de mångtaliga striderna i ÅMHM finns med på agendan i avsnitt nummer 72.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 71

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt blir det en hel del ideologiska diskussioner mellan Daniel Dahlén och Jonas Bladh. Såväl coronarestriktionernas vara eller icke vara som alkohollagstiftningen faller under den beskrivningen. Men också tullkodexen och fina bokslut hinns med under 37 minuter av åländsk nyhetspodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 70

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens Ledarpodd firar 70 avsnitt med att förundras över och – förstås – analysera den totala vändning som debatten kring vice lantrådet Harry Janssons (C) svar till JO tog i lagtinget i måndags. Men Daniel Dahlén och Jonas Bladh hinner avhandla mycket annat också, som kraven på politiska visioner i den kommande tilläggsbudgeten och vad problematiken kring skolan på Sottunga faktiskt säger om det åländska samhällsbygget.

Säljes
Soffa
50€
Säljes
Optimist jolle
350€
Säljes
Husbil Renault trafic
1800€

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 69

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd står – förstås – kalabaliken och bråket kring vice lantrådet Harry Janssons beslut om att inte gå JO till mötes i fråga om den så kallade vaccinationslistan. Men Daniel Dahlén och Jonas Bladh hinner med både storaffärer i näringslivet och småbråk i stadspolitiken också.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 68

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningen fyller 130 år – och det ska förstås firas också i Ledarpodden. Redaktionschef Sandra Widing gästar Daniel Dahlén och Jonas Bladh för ett samtal om tidningens historia, framtid och uppdrag. Daniel och Sandra får också svara på frågan om vad Julius Sundblom egentligen skulle säga om han fick se vad som blivit av hans tidning 130 år efter att det första numret kom ut.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 67

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt diskuterar Daniel och Jonas bland annat vice lantrådets famösa beslut om JO, hur landskapsregeringen mår, hur regeringen borde spara kontra hur man sparar och till sist också 5G-debatten på Kökar. Ett fullmatat avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd, med andra ord!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 66

Audio file

Ledarpodden

Från Sälskär via landskapets budget till Kinas strävan efter världsherravälde – veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd spänner över vida politikområden. (Vi ber om ursäkt en del brister i ljudkvaliteten, och lovar att försöka rätta till dessa till nästa veckans podd.)

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 65

Audio file

Ledarpodden

I veckans podd diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh bland annat grundlagsutskottets uttalande som stärker självstyrelsens ställning och oförklarligt oklara beslut av landskapsregeringen. De förundras också över att regeringen Thörnroos inte lyckats visa vad man vill politiskt eller vad man vill spara på, eller ens kan klara ut vilken minister som borde ta samtal med myndighetsordföranden som man anser inte sköter jobbet till belåtenhet. Det och mycket mer i veckans avsnitt.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 64

Audio file

Ledarpodden

Den här veckan gästas Daniel och Jonas av vice lantrådet Harry Jansson (C). Det blir ett samtal om tonläget mot Helsingfors under pandemin, självstyrelsekritik från professor Göran Djupsund, omvägen till tunnelutredningen och mycket, mycket mer.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 63

Audio file

Ledarpodden

I det här avsnittet gästas Daniel Dahlén och Jonas Bladh av förra lantrådet Katrin Sjögren (Lib). Det blir ett samtal om hur Åland klarar den stora våg av covidfall som sköljer över landskapet, om vikten av att politiker trots läget tar beslut på rätt sätt och om hur Åland ska få en ny självstyrelselag trots alla bakslag de senaste åren.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 62

Audio file

Ledarpodden

Den tredje coronavågen tycks ha nått Norden och Åland samtidigt som vaccinleveranserna fortsätter krångla i EU, Norra Ålands kommuner vädjar om hjälp för att klara ekonomin och självstyrelsen får respekterat eldunderstöd inför slutförhandlingarna. Detta och mycket mer avhandlar Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 61

Audio file

Ledarpodden

Är det rätt av landskapsregeringen att subventionera covidtester för affärsresor till Sverige? Kan LR hitta en lösning på den komplexa kommunfrågan? Kommer hållbarhetsfrågan spräcka regeringen? Och varför var Gyrid Högmans anförande om självstyrelsen så bra? Fyra frågor som – kanske – får sitt svar i veckans Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 60

Audio file

Ledarpodden

Vi firar 60 poddar med en hel radda aktuella ämnen, allt från testkrav för Sverigeresor till menscirkus i lagtinget och stora pengar som investeras i öl. En omfattande helgmeny, med andra ord.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 59

Audio file

Ledarpodden

Kan kommunfrågan vara på väg att lösas? Varför kan inte Tullen tala om för Åland hur det nya systemet ska fungera? Varför vill inte politiker ha största möjliga transparens? Dessa tre och många fler frågor diskuterar Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 58

Audio file

Ledarpodden

”Frille-gate”, den tredje covid-vågen, förtroendekris för åländsk public service och en start som gav hopp om framtiden för Biden. Så ser innehållsförteckningen ut över veckans Ledarpodd. Vi hoppas att den buffén smakar!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 57

Audio file

Ledarpodden

Säsongspremiär för Ålandstidningens ledarpodd! Och vilket premiärprogram sedan! Ny finansminister, covidskandal i landskapsregeringen och Trumps senaste utspel och en ny riksrättsprövning. Välkommen till säsong fyra!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 56

Audio file

Ledarpodden

Det lackar mot jul och Ålandstidningens ledarpodd begår säsongsavslutning. Daniel och Jonas får plats med en hel del i veckans podd, allt från munskydd, via vindkraftsparker till inbördeskrig. God jul!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 55

Audio file

Ledarpodden

Landskapsregeringen får en knäpp på näsan, lantrådet får både beröm och kritik och ålänningarna får förmaningar. Varför nu detta, undrar du kanske? För att det är dags för ett nytt avsnitt av Ålandstidningens Ledarpodd!

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 54

Audio file

Ledarpodden

Vad har elhybridfärjor, mensskydd och chokladkurser på Medis gemensamt? Svar: Ålandstidningens Ledarpodd! Vill du veta hur trycker du bara på play.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 53

Audio file

Ledarpodden

Landskapsregeringen bröt avtalet om elhybridfärjan – och krävs nu på över 10 miljoner euro. Daniel och Jonas reder ut vem det är som har största skulden i färjfiaskot. Dessutom kräver Daniel en ministers avgång på grund av pandemihanteringen. Vem får du veta i veckans avsnitt.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 52

Audio file

Ledarpodden

Den här veckan täcker Daniel och Jonas in det mesta: lokalt, regionalt, kontinentalt och globalt. Det handlar om allt från kommunreformen och Åland Post till en svettig tidigare borgmästare. 

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 51

Audio file

Ledarpodden

Det har varit en riktig budgetvecka med debatt i både lagtinget och staden. Daniel och Jonas analyserar de idéer, ord och tankar som politikerna framhävt under veckan.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 50

Audio file

Ledarpodden

Den amerikanska presidentvalscirkusen tog ett nytt, osmakligt steg mot historieböckerna när Trump gick till attack – mot allt. Dessutom i veckans avsnitt: kommunernas ekonomiska kris och svenska kollektivavtal.

Ledarpoddens USA-special del 2

Audio file

Ledarpodden

Daniel Dahlén och Jonas Bladh sammanfattar det amerikanska presidentvalet – så långt det kommit. Än återstår en hel del röster att räkna, och förmodligen mycket bråk.

Ledarpoddens USA-special del 1

Audio file

Ledarpodden

Bara ett drygt dygn kvar till att USA ska välja en president för de kommande fyra åren. Daniel och Jonas försöker analysera läget och förutspå utgången.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 49

Audio file

Ledarpodden

Ålands näringslivs vd Anders Ekström gästar veckans avsnitt av Ledarpodden för att analyser landskapsregeringens budgetförlag. Han får också förklara varför Åland tar skada av stängda gränser.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 48

Audio file

Ledarpodden

En innehållslös budget utan nödvändiga reformer eller en dynamisk budget för återhämtning? Daniel och Jonas diskuterar vad regeringen Thörnroos första budget kommer att innehålla i veckans avsnitt. Och så blir det lite corona och USA-val också, förstås.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 47

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt av Ledarpodden går Daniel och Jonas igång rejält om självstyrelselagen – och kommer med en uppmaning till de styrande som skulle förändra arbetet med revisionen av lagen i grunden.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 46

Audio file

Ledarpodden

Hur står sig självstyrelsen när Finland utlyser undantagstillstånd? Ska Postens ägna sig åt galleriaverksamhet? Och varför var en fluga hetast i USA-debatt? Det är tre av många frågor Daniel och Jonas försöker reda ut i veckans avsnitt.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 46

Audio file

Ledarpodden

Hur står sig självstyrelsen när Finland utlyser undantagstillstånd? Ska Postens ägna sig åt galleriaverksamhet? Och varför var en fluga hetast i USA-debatt? Det är tre av många frågor Daniel och Jonas försöker reda ut i veckans avsnitt.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 45

Audio file

Ledarpodden

Nej, det gick inte att hålla presidentvalet i USA borta från podden, inte ens att hålla det borta från att inleda podden, så går det när podden leds av två USA-junkies. Men en hel del hemvävt blir det också, inte helt oväntat coronarelaterat.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 44

Audio file

Ledarpodden

Vilken nyhetsvecka! Amorella på grund, nytt covidfall, gränsbeslutet ändras, politiker byter parti. Det saknas inte saker att snacka om för Daniel och Jonas. Och då har vi inte ens nämnt Trump än...

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 43

Audio file

Ledarpodden

Näringsminister Fredrik Karlström gästar veckans avsnitt av Ledarpodden. Coronaåtgärder, bidrag och företagsstöd står förstås i fokus för samtalet.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 42

Audio file

Ledarpodden

Liberalernas Ingrid Zetterman gästar Daniel och Jonas för att snacka gränsöppning, landskapsregeringens coronabudget och kommunreform.

Ålandstidningens Ledarpodd avsnitt 41

Audio file

Ledarpodden

Corona, gränser och ekonomi. Daniel Dahlén och Jonas Bladh försöker ta ett grepp om den senaste pandemiutvecklingen på Åland och i Finland.

Ledarpodden avsnitt 40

Audio file

Ledarpodden

Nyhetspodden byter namn till Ledarpodden och är tillbaka med en ny säsong! I höstens första avsnitt gästas Daniel och Jonas av riksdagsledamot Mats Löfström och det mesta handlar, förstås, om corona och självstyrelse.

Nyhetspodden avsnitt 39

Audio file

Ledarpodden

Säsongsavslutning! Daniel och Jonas försöker sammanfatta vårens nyhetshändelser men fastnar i corona, Trump och en hel del annat.

Nyhetspodden avsnitt 38

Audio file

Ledarpodden

Vårens två i särklass största nyheter på Åland – coronaviruset och Robinson-Mickes vinst – dominerar dagens nyhetspodd med Daniel Dahlén och Jonas Bladh.

Nyhetspodden avsnitt 37

Audio file

Ledarpodden

Coronaepidemin fortsätter att dominera nyhetsflödet, men några ljus syns i mörkret. Om dessa, och bland annat aktie-ÅM och att svenskar gärna flyttar till Åland, pratar Daniel och Jonas i veckans podd.

Nyhetspodden avsnitt 36

Audio file

Ledarpodden

Finland öppnar landet – men Sverige håller stängt. Hur påverkar det den åländska ekonomin? Det diskuterar Daniel och Jonas, men de hinner också med självstyrelselagen, IFK-skandalen, Viking Lines stämma och Robinson.

Nyhetspodden avsnitt 35

Audio file

Ledarpodden

Coronasmittan fortsätter att dominera nyhetsflödet – och podden. Men med Finlands exit-strategi syns visst ljus i pandemimörkret, och detta och mer diskuterar Daniel och Jonas i veckans avsnitt.

Nyhetspodden avsnitt 34

Audio file

Ledarpodden

Corona dominerar även detta avsnitt, men också vårjakten, EU-medlemskapet, tunnelfrågan och frånvaron av politiska visioner avhandlas av Daniel och Jonas.

Nyhetspodden avsnitt 33

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt handlar mycket om ekonomi och självstyrelse i coronans spår. Men Daniel och Jonas diskuterar också veckans stora nyhet vid sidan av viruset – åtalet mot ledande personer inom Åland Post.

Nyhetspodden avsnitt 32

Audio file

Ledarpodden

Coronakrisen fortsätter att dominera nyhetsflödet, inte minst de ekonomiska konsekvenserna. Men också rapporten om var ålänningarna väljer att bosätta sig får plats i veckans nyhetspodd.

Nyhetspodden avsnitt 31

Audio file

Ledarpodden

Jonas gör bort sig och erkänner dålig arbetsdisciplin för chefen Daniel, som i sin tur går loss på både självstyrelsefrågor och ekonomi. Det är som vanligt i Nyhetspodden, alltså.

Nyhetspodden avsnitt 30

Audio file

Ledarpodden

Nya tag när redaktionen är uppdelad på grund av coronaviruset. Daniel på redaktionen, Jonas i Geta – men podd blir det i alla fall!

Nyhetspodden avsnitt 29

Audio file

Ledarpodden

Coronaviruset har nu slagit sina klor i Åland, både mänskligt och ekonomiskt. Detta är – förstås – ämnet för veckans podd.

Nyhetspodden avsnitt 28

Audio file

Ledarpodden

Hela podden ägnas – förstås – åt coronaviruset och dess påverkan på både människor, samhälle och ekonomi.

Nyhetspodden avsnitt 27

Audio file

Ledarpodden

En oerhört nyhetsintensiv vecka ska avhandlas och överst på listan står – förstås – coronaviruset. Men också ”Bert-gate”, Åda och Optinova är företeelser som Daniel och Jonas avhandlar.

Nyhetspodden avsnitt 26

Audio file

Ledarpodden

Cornaviruset, revisioner, butikernas öppettider och stora flygplan står på agendan i veckans nyhetspodd med Daniel och Jonas.

Nyhetspodden avsnitt 25

Audio file

Ledarpodden

Coronavirus, självstyrelse, myndighetsbråk... Det har varit en intensiv vecka. Nyhetspodden får därför förstärkning av politiska reportern Fredrika Fellman som snackar om veckans snackisar med Daniel och Jonas.

Nyhetspodden avsnitt 24

Audio file

Ledarpodden

Tillsättningen av en ny förvaltningschef, talmanscirkusen och indragna fribiljetter – allt avhandlas av Daniel och Jonas i veckans avsnitt.

Nyhetspodden avsnitt 23

Audio file

Ledarpodden

I veckans podd snackar Daniel och Jonas om storbråket i lagtinget, hot om skolskjutning och Paf-vd:ns lön. Och mer än så!

Nyhetspodden avsnitt 22

Audio file

Ledarpodden

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) gästar Daniel och Jonas. Det nya ekonomiska systemet, coronaviruset och kameraövervakning är några av veckans ämnen.

Nyhetspodden avsnitt 21

Audio file

Ledarpodden

Tidigare lantrådet Katrin Sjögren (Lib) gästar Daniel och Jonas för att tala om Pisa-resultat, vårjakt och höjd klumpsumma.

Nyhetspodden avsnitt 20

Audio file

Ledarpodden

20-avsnittsjubileum! Då snackar Daniel och Jonas om elhybridfärjebeslut, näringsliv och tidsomställning bland annat.

Nyhetspodden avsnitt 19

Audio file

Ledarpodden

Nyhetspodden är tillbaka! Daniel och Jonas går igenom en ovanligt händelserik januarivecka. (vi beklagar den bristfälliga ljudkvaliteten, det blir bättre nästa vecka!)

Nyhetspodden årsspecial del 2

Audio file

Ledarpodden

Nyhetscheferna Sandra Widing och Petra Dahlgren summerar andra halvårets nyheter 2019 tillsammans med Jonas Bladh.

Nyhetspodden årsspecial del 1

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens nyhetschefer Sandra Widing och Petra Dahlgren minns nyhetsåret 2019 tillsammans med nyhetspoddens Jonas Bladh.

Nyhetspodden avsnitt 18

Audio file

Ledarpodden

Säsongsavslutning! Men Nyhetspoddens Daniel och Jonas avhandlar likväl veckans hetaste nyheter. God jul!

Nyhetspodden avsnitt 17

Audio file

Ledarpodden

Dubbla regeringsbildningar och ett brittiskt brexitval. Daniels och Jonas nördjag har fått sitt lystmäte i veckan, och det hörs i podden.

Nyhetspodden avsnitt 16

Audio file

Ledarpodden

Daniel och Jonas analyserar veckans största nyhetshändelse – att den finska regeringen avgick. Skattebortfall och självstyrelsehot avhandlas också i veckans rekordtidiga podd.

Nyhetspodden avsnitt 15

Audio file

Ledarpodden

På regeringsfronten (nästan) intet nytt – då diskuterar Daniel och Jonas strejkens konsekvenser och domen mot lagtingsledamoten. Och lite politik, förstås.

Nyhetspodden avsnitt 14

Audio file

Ledarpodden

Nu är det klart hur regeringen ska se ut och vi kommenterar ministrarna. Sedan går Daniel igång rejält om självstyrelsen och förtroendet mellan landskapet och Helsingfors. Trevlig helg!

Nyhetspodden avsnitt 13

Audio file

Ledarpodden

Så var regeringsbasen bekräftad och vi har uppgifter om vilka ministrarna blir. Jonas och Daniel diskuterar dessutom budgetdebatten och den finska poststrejken som påverkar Åland.

Nyhetspodden avsnitt 12

Audio file

Ledarpodden

Regeringsbildningen går långsamt vidare, Daniel är förkyld och Jonas har fått en känga av lantrådet. Det och mycket mer i veckans avsnitt av nyhetspodden.

Nyhetspodden avsnitt 11

Audio file

Ledarpodden

Det politiska skeendet är hektiskt den här veckan. Budgeten presenteras, regering ska bildas – och under brinnande inspelning kommer domen om kortrutten.

Nyhetspodden avsnitt 10

Audio file

Ledarpodden

Vi firar 10 poddar med att analysera valresultatet, regeringsbildningen, näringslivet och flygtrafiken. Trevlig lyssning!

Nyhetspodden avsnitt 9

Audio file

Ledarpodden

I veckans avsnitt analyseras Ålandstidningens stora partiledardebatt, Centerns få vallöften och skärgårdstrafiken.

Nyhetspodden avsnitt 8

Audio file

Ledarpodden

Bara en dryg vecka kvar till valet, och i veckan beslöts att e-röstningen inte blir av. Det, vargar och valpejling avhandlar Daniel Dahlén och Jonas Bladh i veckans podd.

Nyhetspodden avsnitt 7

Audio file

Ledarpodden

Ålandstidningens tidigare politiska redaktör, Kerstin Österman, gästar podden för att analysera kandidatlistorna till lagtingsvalet. Valkompassen och – förstås – kortrutten avhandlas också.

Nyhetspodden avsnitt 6

Audio file

Ledarpodden

Veckans avsnitt handlar mycket om pengar. Upphandlingen av elhybridfärjan och alarmsystemet blir båda betydligt dyrare än beräknat. Det och annat diskuteras i podden.

Nyhetspodden avsnitt 5

Audio file

Ledarpodden

I det femte avsnittet analyserar varumärkesstrategen Christophe Jourdan de åländska partiernas valbudskap inför lagtingsvalet. Vilka gör det bra och vilka borde bli bättre?

Nyhetspodden avsnitt 4

Audio file

Ledarpodden

Valet närmar sig vilket märks i debatten. Bland veckans snackisar har både svenskans ställning och frågan om landskapsregeringen kuppade om elfärjan funnits.

Nyhetspodden avsnitt 3

Audio file

Ledarpodden

I det här avsnittet diskuterar chefredaktör Daniel Dahlén och politikreporter Jonas Bladh bland annat valets största utspel hittills, debatten om medieavgiften och vad som händer i Paf.

Nyhetspodden avsnitt 2

Audio file

Ledarpodden

I det andra avsnittet av Ålandstidningens nyhetspodd står näringspolitiken i centrum. Ålandstidningens Daniel Dahlén och Jonas Bladh gästas av Anders Ekström, vd för Ålands näringsliv.

Nyhetspodden avsnitt 1

Audio file

Ledarpodden

Premiär! Ålandstidningens nyhetspodd är här. Varje vecka sammanfattar chefredaktör Daniel Dahlén och politiske reportern Jonas Bladh veckans nyhetshändelser. Ibland med gäster, ibland helt på egen hand.

Honda CR-V 2,0i-VTEC 150hv Automat 4WD med dragkrok
2014
137483km
21 900€
Ålandsbanken
Byggvaruhuset
Ålands Elandelslag - Ditt elbolag
Lemlands kommun

Åland Just Nu

Senaste alarm

Automatalarm(Brudhäll)
4 december 16:06
Automatalarm(Edlagården)
1 december 18:13
Brandalarm(Hotell Savoy)
30 november 01:20
Automatalarm
29 november 11:47
Automatalarm
29 november 09:32
Automatalarm
28 november 12:08

Annonsnytt

Fotograf:
Tobias Braun
Julleklubben

Barnklubben för dig upp till 12 år

Marie Ekblom och Joel Donner i Lemland

» Barn i bild Liv
Det här är Liv. Hon föddes den 12 november. Vid födseln var hon 51 centimeter lång och vägde 3.445 gram.