Foto:

Politiskt kaos ett hot mot självstyrelsen

Det är farligt när människor tappar förtroende för politiker. Tyvärr har detta förtroende nu skadats av skandalen kring upphandlingen och efterföljande hävning av avtalet, vilket resulterat i ett stort skadestånd.

Från första början var det olyckligt att minister Mika Nordberg valde att ignorera lagtingets tydliga uppmaningar att avbryta upphandlingen och att avtalet var betydligt dyrare än vad lagtinget hade givit fullmakt för. Att bryta mot reglerna och ignorera det förtroende som lagtinget hade givit honom är oacceptabelt.
Skadeståndsprocessen har utvecklats till en tragedi med lögner, hemlighetsmakeri och en enorm förlust av både prestige och pengar. Att ljuga offentligt innebär ett förbrukat förtroende från ålänningarna.
Efter domen i tingsrätten träffades alla partiledare som stött regeringen. Tyvärr handlade diskussionerna inte om det viktiga ämnet, utan om irrelevanta frågor. Ålands Framtid, som stödparti, hade ingen insyn i de verkliga diskussionerna, vilket ledde till att Ålands Framtid till sist valde att lämna regeringssamarbetet.
Det är ett hot mot vår självstyrelse att ha ministrar som skapar kaos och ekonomiska skadestånd. Det leder till utbrett misstroende och hindrar utvecklingen av Åland. Ingen vill ha välbetalda politiker som ansvarslöst utnyttjar sin makt när tillfälle ges att gynna sina egna intressen.
Ålands Framtid stödde tunnelprojektet och föreslog att man kunde spränga Ekholmsundet. Vi ville ha en helhetsplan för skärgårdstrafiken. Vi har genomgående försökt driva en saklig och ansvarstagande politik. Det kommer vi att fortsätta med. Vi är ett alternativ som vill utveckla Åland genom ekonomiska och väl genomtänkta idéer där servicen till företag och ålänningar är prioriterade.

Ålands Framtid
Peggy Eriksson
Magnus Jansson
Yvonne Sundbom Korpi
Linda Jansson
Gunder Andersson
Brage Eklund
Lena Andersson
Gunnar Granlund
Hanna Segerström
Rolf Granlund
Jonny Landström
Mikael Selander

Hittat fel i texten? Skriv till oss