Foto:

Bor du i ett parallellt universum?

Det verkar ibland som om Daniel Dahlén delvis bor i ett parallellt universum. Som vid det här exemplet, taget från ledaren om sociala medier: Brexit skulle inte varit möjligt om inte social medier hade funnits. Ett skämt? En fräck bluff? Eller ett seriöst debattinlägg på den (förmodligen) seriöst avsedda ledarsidan för Ålandstidningen? Helt saknande av antingen bevis eller någon annan saklig grund. I två ord, ren desinformation.

Och nu har vi ledaren ”Nya grepp krävs för bättre relationer” den tjugofemte oktober.

Jag skulle vilja påpeka för Daniel Dahlén att när det blir dags för greppande har en kungsboa ett grepp som sägs kan döda en buffel med ett enda ryck. Man skulle vara ytterst oklok om man försökte få en bättre relation med en sådan: Den ena av parterna (gissa vilket) kommer att sluta som den andras lunch.

Så skulle det gå till när den andra parten består av finska regeringsmedlemmar. Man får ha bättre relationer med dessa enbart på vederbörandes villkor, nämligen att bli okej med att först nedvärderas, sen ödmjukas och till sist uppslukas. Tror ni inte på mig? Försök att förhandla med skrupelfria Krista Kiuru (S). Eller med torpeden (”Jag är ju Ålandsvän”) Anna-Maja Henriksson (SFP).

Det enda sådana människor önskar höra om Åland är att deras eget liv görs bekvämare genom att självstyrelsen avskaffas, ju tidigare desto bättre. En kungsboa vore åtminstone omisskännligt fientlig.

Dröm vidare Daniel.

Robert Horwood

Eckeröbo

Svar från Daniel Dahlén:

Bästa Robert,

Du låter dina egna åsikter fördunkla det faktum att sociala medier var direkt avgörande för Brexit. Otaliga studier påvisar det. För att bara nämna några källor så kan jag nämna European Economic Review men även Centre National de la Recherche Scientifique i Frankrike. Båda har genom studier påvisat det faktum att sociala medier användes proaktivt för att sprida budskapet om Brexit och påverka väljarkåren på ett icke etiskt gångbart sätt.

Gällande dina slutliga kommentar så väljer jag att se möjligheter och framtidstro. Att ge upp är inte ett alternativ. Jag tror på självstyrelsen och dess möjligheter. Självstyrelsen består men politiker byts ut.

Daniel Dahlén

Hittat fel i texten? Skriv till oss