Foto:

Barn ska inte bemötas som kollektiv

Jag vill tacka Mia Hanström för responsen till min insändare. Nu är det så att jag inte följer SD, Sannfinländarna eller den yttersta högern i USA i frågan. Jag följer helt enkelt min egen kompass.

Jag vill skribenten ge rätt i sak att det finns skillnader mellan flickor och pojkar i skolpresentationer. Det grundar sig säkert på vissa naturliga orsaker men är också ett resultat av fokuserandet på flickors presentationsförmåga och offerroll då det kvinnliga könet permanent är utsatt för förtryckande patriarkala strukturer som i sin tur, enligt den feministiska ideologin, ska bekämpas.
Sedan anser jag inte att barn ska bemötas som kollektiv. Ja. Vi är alla olika och har därför även olika behov. Men är det inte så att man vill skapa en homogen/kollektiv befolkningsstruktur genom ett aggressivt arbete i spridningen att den breda massan ska vara normkritisk eller ska gå med i strömmen i olika stora samhällsfrågor som exempelvis klimatförändringar, Ukrainakriget, coronapolitiken eller digitaliseringen? Även våra unga människor i samhället har funderingar kring alla dessa ämnen och mår säkert inte bra av hysterin vi vuxna håller på med. Och hur många unga vill ta ställning och yttra sina möjligtvis avvikande åsikter då även de kan bli utsatta för påhopp och till och med hat och detta inte sällan från woke och pk-människor.

Mia Hanström skriver att det är tufft att vara barn och ung i dag. Jag skulle säga så här. Det var alltid tufft för de flesta av oss att vara människa. Däremot anser jag vidare att vi lever i en tidsperiod då vi har fred och kan njuta av tillgångar som skapades av våra tidigare generationer.

Det är upp till oss hur vi förvaltar det och utmaningar finns. Exempelvis hur vi ska göra så att våra unga påverkas mindre negativ av sociala medier, hur lär vi dem att hantera porr på nätet och hur uppnår vi att våra barn utvecklas till starka individer?
Det sistnämnda säkert inte genom att de bearbetar sin identitet ensidigt under regnbågens alla färger utan ungdomsarbetet ska vara politiskt neutralt och utan indoktrineringar i form av rödgröna ideologier. Jag anser att genom detta kan vi komma ett steg närmare i frågan om våra ungas välmående.

René Janetzko

Hittat fel i texten? Skriv till oss