Foto:

Ålänningar får inte spela på sitt eget lag

Nu har ett nytt år börjat och snart, mycket snart får väl ålänningar också mänskliga rättigheter som resten, hundratals miljoner européer som kan spela Euro jackpott. Ett av Veikkaus spel där man kan vinna uppåt 90 miljoner euro.

Varför tycker landskapsregeringen (LR) att ålänningar ska förlöjligas runt hela världen för något som varje enskild ålänning ska kunna bestämma själv. Ålänningar behöver ingen förmyndare i form av LR. Paf älskar säkert LR för att LR hjälper Paf att hålla Veikkaus borta från Åland. Vad ger Paf åt LR för denna hjälp?
Man kan inte skylla allt på coronaviruset. Ålänningar måste ha något som ger spänning i vardagen. Det kan alla Veikkausspel och lotterier göra. Paf har Låttå som är genomlöjligt med små vinster.
Åland har fotbollslag i Veikkausligan men ålänningar får inte spela på sitt eget lag på grund av LR. Tror LR att ålänningar är så handikappade att vi behöver förmyndare? Nej, ryck upp er och gör det som är en självklarhet. Se till att få Veikkaus tillbaka till Åland och Ålands folk.

Kurre i Jurmo

Hittat fel i texten? Skriv till oss