Foto:

Bild

Tallink Silja inför säljstopp för kryssningar

Tallink Silja påbörjade i torsdags samarbetsförhandlingar med facket, detta med anledning av coronavirusets spridning. Bolaget meddelar också att man slutar sälja kryssningar på sträckan Tallinn-Stockholm med omedelbar verkan.

I en artikel i finska kvällstidningen Iltalehti säger Tallink Siljas kommunikationsdirektör Marika Nöjd att det är oklart vilka åtgärder som kan bli aktuella.
– Men det kan leda till permitteringar, säger hon.
Kryssningstrafiken fortsätter, åtminstone tillsvidare, gå enligt normal tidtabell. Dock har resenärers förberedelser för coronaviruset börjat synas i ett minska antal bokningar, skriver Iltalehti.
– Om det inte finns passagerare, kan heller inte färjorna fortsätta gå enligt nuvarande tidtabell. Vi följer läget, säger Marika Nöjd i artikeln.
På Tallink Siljas hemsidor kan man också läsa att man ställer in ett antal inbokade artistframträdanden på sina fartyg.
Säljstopp på kryssningar
Under fredagen meddelar Tallink Silja även att man slutar sälja kryssningar på sträckan Tallinn-Stockholm med omedelbar verkan. Säljstoppet gäller fram till den 1 maj, under den perioden kan resenärer endast köpa enkelbiljetter på rutten.
”Tallink kommer att arbeta enligt myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen. Ytterligare åtgärder meddelas om så snart de tas”, skriver man från bolaget.

Peter Pussinen

Hittat fel i texten? Skriv till oss