Foto:

Bild

ÅAB inför policy för att hindra smittspridning

Ålandsbanken har, med anledning av coronaviruset, antagit policyn att anställda som rest till länder inom epidemiområdena, ska jobba hemifrån under inkubationstiden på 14 dagar.
– Vi följer myndigheternas rekommendationer, säger Johan Haglöf vid ÅAB.

Som Ålandstidningen skrev i går följer de åländska arbetsplatserna med coronavirusets spridning och inför beredskapsplaner för eventuella sjukdomsfall. Också på Ålandsbanken har man tagit en policy gällande resor och smittskydd. Johan Haglöf är HR-chef (human resources, reds.anm) vid Ålandsbanken och enligt honom rör det sig i nuläget totalt om tre personer som jobbar hemifrån som en säkerhetsåtgärd efter att ha rest i epidemiområden. – Jag vet inte exakt, men jag tror det är tre personer. Då räknar jag in personal såväl på Åland, i Finland som i Sverige, säger han.
Eget beslut
Vid ÅAB har man, berättar Johan Haglöf, en kontinuitetsplanering att utgå ifrån vid situationer som den nu uppstådda. – Vi följer de finländska och svenska myndigheternas rekommendationer. Men beslutet att låta personal som gjort privatresor till epidemiområden, arbeta hemifrån under 14 dagar, är vårt eget. Har ni givit personalen några särskilda instruktioner på grund av coronaviruset? – Inte mer än att tjänsteresor till drabbade områden inte ska göras. Men vi reser inte särskilt mycket till de länderna i vårt arbete. Enligt Johan Haglöf är det mest mellan Åland, Finland och Sverige man gör tjänsteresor inom ÅAB-koncernen. Har ni planer på ytterligare åtgärder eller instruktioner? – Vi följer utvecklingen noggrant och ser hur saker förlöper, mer än så är svårt att göra i nuläget.

Peter Pussinen

Hittat fel i texten? Skriv till oss