Nyfikenhet fick Maria att börja träna på Träningsverket

  • Bild

  • Bild

“Alla andra vet ju vad dom gör” och “alla andra är ju så vältränade” var tankar som snurrade i Maria Larséns huvud under en lång tid innan hon vågade ta steget utanför sin bekvämlighetszon. Marias historia är egentligen inte ovanlig och som i så många andra fall blir det självklara självklart först när man tittar i backspegeln.

Maria hade tränat tidigare och hon gick mest på cykelpass, men det fanns en osäkerhet när det gällde att våga sig ut i gymmet.

- Jag var nyfiken på träning i gymmet, men samtidigt fanns det en inre röst som sade att jag inte hörde hemma där, berättar Maria när hon tänker på hur det var i början. Det var ju egentligen väldigt motstridigt att vara nyfiken men samtidigt känna en osäkerhet, fortsätter hon.

Det är otroligt många som tänker så i början. Vi människor är vanedjur, vi tenderar ibland att göra det enkelt för oss och stannar kvar i gamla mönster. Skulle man be om en handuppräckning bland hundra personer om vem som någon gång tvekat inför att stiga utanför sin bekvämlighetszon så skulle hundra armar sträckas upp.

- Vi ser denna tvekan som något naturligt. Att möta våra kunder just där de befinner sig vid ett specifikt tillfälle är oerhört viktigt när vi ska stötta en person till förändring, säger Malin Sundbom, platsansvarig och medlemsrådgivare på Träningsverket.

Marias nyfikenhet gjorde att hon vågade ta steget och med hjälp av en personlig tränare, PT, kunde hon börja se på gymträning med nya ögon. Osäkerheten försvann och Maria blev allt tryggare.

- De nya övningarna och träningen på gym gav mersmak. Motivationen ökade och jag kände att jag t.o.m. vågade börja köra på med egna upplägg.

Ingen spikrak kurva

Som vid vilken förändringsprocess som helst så är det inte alltid en spikrak kurva uppåt. Det är vanligt att du möter på motstånd och utmaningar ibland. Så var det även för Maria som berättar att hon efter en tids träning kände att hon stampade på stället och inte riktigt kom vidare.

Malin ler när hon berättar att detta är helt naturligt hos personer som tränar regelbundet. Det är just därför det kan vara så givande att med jämna mellanrum träffa en PT, det kan verkligen ge effekt.

- Tänk så här; som Maria, känner du också kanske att du stampar på stället. En PT har hjälpt hundratals i liknande situation och kan därför enkelt hjälpa dig att komma vidare, säger Malin.

När Maria insåg att hon behövde hjälp och stöd för att komma vidare bokade hon återigen in en tid med en PT. När hon nu blickar tillbaka kan hon konstatera att den andra omgången träffar med en PT var exakt lika viktig som den första.

- Jag fick en otrolig push framåt samt en massa pepp som jag bär med mig. Nu vågar jag dessutom ta i med högre vikter och träna med högre intensitet. Det ska kännas att man tränar brukar min PT säga.

Med nyfikenhet, vilja och en bra PT kan det första och även det andra steget bli enklare än man tror. Fråga bara Maria som nu kan blicka tillbaka på sina första steg i gymmet.

Har du funderat på att anlita en PT eller behöver hjälp att komma igång med träningen?

Visste du att hjärnan påverkas på fem sätt direkt efter fysisk aktivitet?

  • Förbättrad inlärning
  • Mindre stress
  • Bättre humör
  • Förbättrad hjärnfunktion
  • Lindrar hjärnsjukdomar som ångest, depression och posttraumatisk stress

Alla dessa 5 påverkas direkt och efter enbart ett träningspass kan man se skillnad. Regelbunden träning i varierad form höjer också livskvaliteten då det hjälper dig till en frisk, stark och spänstig kropp. Vill du ha hjälp att hitta dit? Välkommen till Träningsverket!

Kontakt
  info@traningsverket.fi
  018 23003

18-22 januari har vi kampanjdagar med supererbjudande varje dag.
Värde upp till 190€ när du tecknar medlemskap. Läs allt om kampanjdagarna här