Ukrainske målvakten Igor Levchenko som den senaste veckan testspelat med IFK Mariehamn har idag skrivit på ett kontrakt med klubben.

Kommentarer

HyPS från Hyvinge och EPS från Esbo spelade hem Alandia Cup-titlarna på torsdagen.

FC Åland besegrade Jomala IK med 2–1 i onsdagskvällens derby i herrtrean.

Lemlands IF besegrade Hammarlands IK med 3–2 i bortaderbyt i herrsexan på fredagskvällen efter att ha varit nära att tappa en 3–0-ledning.

Åländska Johanna Bäcklund  är en av tre damer som representerar Sverige i maraton på VM i Doha i höst. 

I konkurrens med fem lyftare kunde ÅKK:s André Hjulström lyfta hem ett JVM-brons i VM i klassisk styrkelyft i Helsingborg efter ett nytt prydligt finländskt juniorrekord.

IFK föll sent mot FC Lahti på söndagskvällen. I den 94:e matchminuten kunde gästerna skjuta in matchens enda mål då hemmalaget spelade med en man kort efter ett rött kort på Dylan Murnane.

FC Åland vände ett 0–1-underläge i halvtid till seger med 4–1 i lördagens match mot TPK i herrtrean.

På Kristi himmelfärdstorsdagen kunde TiPS resa hem med samtliga poäng efter ett straffmål och 0–1 på ljustavlan.

FC Åland är ute ur Regions Cup efter förlust på straffar mot TiPS på bortaplan.

Biljettförsäljningen till cupfinalen mellan IFK Mariehamn och Ilves den 15 juni finns förvisso redan att köpa via Ticketmaster webbutik. På Åland släpps biljetterna tisdag 4 juni.
– Biljetter kommer att finnas, lugnar IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.

Om drygt tre veckor möts IFK Mariehamn och Ilves i cupfinal på Wiklöf Holding Arena. På måndagskvällen blev det 0–0 i ett möte i Tipsligan i Tammerfors.

Herrtrean: FC Åland vände ett 0–2-underläge mot Masku till 2–2 med två mål på tilläggstid hemma på Rangsby på lördagen. JIK bortaslog Åbo IFK.

Efter 381 mållösa minuter i damligan ordnade Bri Campos ett ledningsmål för Åland United i bortamatchen mot IK Myran. Matchen slutade 0–4.

Fler nyheter