Åland United förlorade lördagens hemmamatch mot KuPS med uddamålet 3–4.

Bild

Åland United föll i målrikt toppmöte

Lördagens hemmamatch på WHA i Nationella Ligan blev en riktig nagelbitare mellan Åland United och KuPS.

Toppmötet slutade till sist med seger för KuPS som kunde resa hem med tre poäng efter slutresultatet 3–4.

Åland United låg under med hela 0–3 en bit in i den andra halvleken men hemmalaget lyckades komma tillbaka efter en gedigen insats mot tabellettan.

Cassandra Korhonen satte 1–3 och 2–3 innan Sarah Troccoli kvitterade till 3–3 i den 80:e minuten.

På tilläggstid avgjorde sedan KuPS genom Aino Kröger som med sitt tredje mål för dagen satte slutresultatet till 3–4.

– Vi besteg berget men föll ner på andra sidan, säger tränaren Steve Beeks direkt efter matchen.

Nästa omgång spelas på bortaplan mot tabelltvåan TiPS den 25 september.

KuPS leder efter helgen Nationella Ligan stort på 53 poäng och har guldet helt i egna händer.

Åland United är fortsättningsvis trea på 40 poäng och framför sig har åländskorna TiPS som spelat ihop 46 poäng med en match mindre spelad gentemot Åland United.