FC Åland segrade i toppmötet i division 3 mot fyran Masku. Segersiffrorna på Markusböle skrevs till 2-1 efter att Johannes Nordström nätat och Masku gjort ett självmål.

IFK Mariehamns hockeyherrar åkte på en storförlust då gotländska Sudret grejade seriesegern med en säker 10–2-triumf i sin hemmahall i lördags. På söndagen tog ålänningarna revansch i Norrtälje med en sen vändning.

Mariehamn Lawntennis Klubb besegrade Rauman Verkkopalloseura i fyra raka matcher i avslutningen av herrtrean och har fortsatt en mikroskopisk möjlighet till en kvalplats till division 2.

Sprintern Hanna Wiss stod för en ny fin tid i försöksheatet på 60 meter i inomhus-FM men kunde inte upprepa prestationen i semifinalen – och blev utan finalplats.

JIK:s Lennart Holmström avgjorde lördagens ÅM-sträcka över 30 kilometer fri stil efter ett ryck i sista backen.

Paide Linnameeskond fick lämna Åland efter förlust mot grönvitt. Bakom hemmalagets seger låg ett drömmål samt en straff i andra halvlek.

IFK Mariehamn förlorade mot Lidingö Vikings HC i söndagens hemmamöte i Alltrean.

Resultatet skrevs till 3–5 (0–2, 2–1, 1–2).

Med knappt tre minuter kvar satte Robin Englund det avgörande målet för IFK Mariehamn i lördagens match mot streckkonkurrenten Lidingö Vikings. I dag möts de två lagen igen.

 

Åland United föll med 0–3 i lördagens träningsmatch mot elitettanlaget AIK i Eckeröhallen.

Nu går det skida även på golfbanan i Kastelholm.

Mariehamn Lawn Tennisklubbs båda lag i den finländska inomhusserien har avgörande hemmamatcher på lördagen. Damlaget jagar fortsatt division 1-kontrakt medan herrlaget servar mot en Play off-plats i division 3.

IFK Mariehamn har gjort klart med sitt sista nyförvärv – den offensive Gais-spelaren Simon Silverholt.

Fransmannen Ben Sangaré får ingen kontrakt med IFK Mariehamn. I stället förväntas klubben presentera en ny spelare under onsdagen.

IFK Mariehamns ishockeyherrar vann även helgens sista match, mot IFK Österåker, med 6-3. Segern innebär att laget fortsatt ligger tvåa i Alltrean.

Fler nyheter