Foto:

Situationen är långt ifrån bra

Först hela historien med elhybridfärjan, med ett jätteskadestånd, som två regeringar varit delaktiga i. Sedan de stora löneförhöjningarna, visserligen inte som ministrarna själva givit sig, men de har heller inte tackat nej. Sedan på det, alla lögner, och nu Veronica Thörnroos som lämnat Centern för att ha ett eget lagtingsparti. Till sist talmansvalet måndagen den 11 mars. Hämnd och hämndaktioner, är det så vi vill att vårt parlament ska fungera? Verkligen inte! Åland är värt bättre. Politiker som arbetar för Ålands bästa och inte sätter sitt eget ego i första hand.

Om de 30-procentiga löneförhöjningarna har det varit helt tyst, man tiger ihjäl det, och hoppas på att folket glömmer. Då de första upprörda reaktionerna kom från medborgarna sade lantrådet att de skulle diskutera frågan gemensamt, för att komma fram till en gemensam ståndpunkt. Trots flera insändare om detta hörs ingenting från regeringen. En annan liknande tystnad under en betydligt längre tid är Veikkaus-ärendet. Flera har skrivit insändare genom åren och ställt frågor, men det kommer inga svar från landskapsregeringen. Det enda svar som givits (i frågestund), var att frågan inte är prioriterad.
Hos medborgarna florerar fortfarande en stor frustration och ilska gällande ovanstående, och det gör heller inte saken bättre att löneförhöjningarna fortgår, trots att ingen av de berörda gjort sig förtjänt av dem.

Yvonne Sundbom Korpi (ÅF)

Hittat fel i texten? Skriv till oss