Sunda vanor och näringsrik kost stärker immunförsvaret och minskar därmed belastningen inom sjukvården, skriver insändarskribenten.
Foto: Kristoffer Hellman
Foto:

Bild

Jobba med din hälsa i förebyggande syfte

Jag tappade hakan när jag läste ”Sjuksköterskans” svar på min insändare. Att en person som jobbar inom sjukvården uppmuntrar folk aktivt att vara rädda hade jag aldrig kunnat föreställa mig. När man skriver en insändare läser mottagaren den genom sina egna värderingar, sin självkänsla, sin livssituation och mycket mer. Det finns alltid en risk för missförstånd och jag hoppas att hennes svar handlar om missförstånd.

Jag har grundat två små företag som jobbar med folkhälsan i förebyggande syfte. Jag gör mitt allt för att uppmuntra mina medmänniskor att ta hand om sin kropp och knopp så bra som möjligt för att slippa besöka sjukvården eller för att göra vistelsen så kort som möjlig. Vi har alla vårt ansvar att göra vårt bästa för vår egen hälsa utgående från vårt genetiska arv och annat som vi inte kan påverka. Men det vi kan påverka ska vi också påverka! Att jag i början av pandemin ökade mitt intag av C- och D-vitamin baserade sig på rön om bättre immunförsvar mot covid-19. Jag är så van att tänka vad jag själv kan göra för att avlasta sjukvården. Det är både hållbart och mera ekonomiskt att jobba med själva problemen än med symptomen.

Jag fortsätter mitt viktiga arbete att minska belastningen inom sjukvården genom att uppmuntra alla att äta näringsrik mat, boosta sig med vitaminer, motionera, sova och tänka sunda tankar. Det är helt med avsikt jag lämnade bort orden vaccin, munskydd och isolering i min första insändare eftersom andra har pratat om det i två år nu och tyckte det var dags att komma med en annan typ av inlägg. Jag känner dock att jag nu är tvungen att berätta att jag har tagit tre sprutor i armen eftersom jag i min roll som företagare inte hade ett annat alternativ. Min vision är att alla skall förstå att en sund knopp i en stark kropp är grunden till all hälsa oberoende av pandemi eller inte.

Att vara modig stärker en som person och även immunförsvaret. Att skriva insändare med ens eget namn är modigt. Jag uppmuntrar alla som skriver insändare att vara modiga. Vi har yttrandefrihet och rätt att vara av olika åsikter.
Var rädd om dig och bli inte slukad av någon annans rädsla. Låt din inre glöd bli din eld som stärker dig och ditt immunförsvar.

Laura Vauras

Hittat fel i texten? Skriv till oss