Foto:

Bild

Eftersökningar pågår i Saltvik

Efter att två vandrare hört rop på hjälp i närheten av Solbacka i Saltvik, Ovanåker har eftersökningar inletts i området. Polisen uppmanar allmänheten att inte bege sig ut för att på egen hand försöka bistå i sökandet. Vid 21-tiden säger kommissarie Tommy Thörnoos att ingen person har påträffats, men att skallgång fortfarande genomförs i omgivningarna.

Kommissarie Tommy Thörnroos berättar att det var vid 17-tiden som samtalet kom om att två personer som vandrat bakom Solbacka hört rop på hjälp.
– De letade själva men kunde inte påträffa någon.
Gränsbevakningens Super puma söker just nu av området från luften, polisen söker med hund och även delar av Frivilliga räddningstjänsten har kallats in. Det är tät skog i området men då det även finns en damm i närheten är dykare på väg till platsen.
– Från polisen sida vill vi belysa att ett eftersök alltid leds av polisen och att ingen ger sig ut i skog och mark för att söka utan att vara involverad i det organiserade eftersöket, skriver polisen i ett pressmeddelande vid 19.30-tiden.
Den som har information som kan vara till nytta i sökandet kan kontakta polisen på numret 040 847 9550.
Uppdatering klockan 20:20:
Ålandstidningens fotograf Daniel Eriksson som är på plats vid Solbacka säger att helikoptern nu har kallats tillbaka. Eftersom värmekamera användes har Frivilliga räddningstjänsten avvaktat, men nu ger sig ett 30-tal personer därifrån ut i skogen till fots för att fortsätta sökandet.
 
Uppdatering klockan 21:12:
Kommissarie Tommy Thörnroos säger att ett trettiotal personer går skallgång i området. Hittills är sökandet resultatlöst.

Annika Kullman

Hittat fel i texten? Skriv till oss