Kommentarer

Stormen har bedarrat för

Stormen har bedarrat för denna gång men efterarbetet pågår för fullt. Linjeröjare och -montörer jobbar häcken av sig för att hjälpa folk som fortfarande är utan ström. Myndigheterna koordinerar och informerar med bravur. En sällan skådad vilja att hjälpa syns tydligt på sociala medier. Som sagt, stormen har bedarrat och, som alltid, dyker då dessa raljerande småtroll som "Fritidshusägare" upp ur gömmorna. En människotyp som sällan bidrar med något annat än att spy galla. Ett råd till dig bästa sommarstugeägare; Drick ett glas varm mjölk, kan du inte värma mjölken själv kan nog din godhjärtade granne hjälpa, sen kryper du ner i idet några veckor till och vaknar pigg och glad i slutet av april. Vill du hellre ha din fritidsbostad på ett ställe där man är mera van med "lite vind" kanske Island vore ett alternativ. Utsikten från västsidan på Vopnafjördur är magnifik har jag hört.

"Fritidshusägaren" skall

"Fritidshusägaren" skall kanske rannsaka sig själv i stället. Vad har du gjort för att förbättra läget för enskilda äldre människor som saknat mat, värme och telefonförbindelse med omvärlden dessa dagar? Jag hörde just att läget var kaotiskt i Norrtäljetrakten, där har man större problem med att få samhället att fungera efter stormen, än vi har här på Åland. Jag rekommenderar "Fritidshusägaren" att flytta dit i stället. Åland har inte plats för sådana som du.

Kommundirektören Christian Dreyer i Kumlinge, frågar i en insändare den 17 juni hur kandidater och partier i det kommande lagtingsvalet ska stödja en fortsatt positiv utveckling i Kumlinge och resten av ytterskärgården.

Ett långtida arbete har utmynnat i ett delgeneralplaneförslag. Enligt mig svarar förslaget inte upp mot de faktiska problem som måste lösas.

Eftersom ledare och insändare till stor har handlat om skatteuttag tänkte jag ge min syn på saken. Detta kanske någon tycker är främmande och fel.

Att Åland är extremt biltätt – 29.000 bilar på 30.000 innevånare – är en myt som någon av någon anledning vill hålla vid liv. Att mäta biltätheten i antalet fordon som finns anser jag höra till kategorin ”värdelöst vetande”.

Den 19 juni tog en enhällig bildningsnämnd beslutet att införa mobilfri skola 2019–2020. Beslutet ingår i godkännandet av skolornas arbetsplaner läsåret 2019–20. Någon motivering för förbudet står inte att finna bland mötesprotokollen.

Lyssnade på radion om svenska välfärden som raserat totalt och som en gång byggts upp av de som i dag är pensionärer, samtidigt som jag ser på debatt i tv, med Löfven och resten av de så kallade politikerna om att det var 300 skjutningar i fjol, 4

Stadens kollektivtrafik med nuvarande operatör går ut i maj 2020. Mariehamns stads har vid flera olika tillfällen efterhört stadsbornas åsikter med så kallade medborgardialoger.

Till alla med betesdjur vill jag ge detta tips: sätt upp lappar med information om hur man når djurägaren eller annan person som kan kontaktas om man upptäcker att något djur är skadat, på vift på fel sida stängsel eller något liknande!

Reaktionerna över tidningens ledare 20 juni har varit många och starka. I ledaren dristar sig kulturredaktör Petter Lobråten att beteckna dagens 18 frivilliga åländska brandkårer som ett ”absurt resursslöseri”.

Jonas Holmström bemöter i ett fränt inlägg vår artikel om erfarenheter av subventioner till (vissa typer av) förnyelsebar elproduktion.

Felaktig och missvisande rubrik på Petter Lobråtens ledare den 20/6 i Ålandstidningen.

Alla kanske inte vet vad landskapsandelar till kommunerna är. Den kortfattade förklaringen är att det är den del av den statliga inkomstskatten som går till de åländska kommunerna via landskapets budget.

Ålandstidningens gästledare av skattekonsults Grüssner från 12.6 om balans i statsbudgeten har redan ärats med några insändare, men många viktiga synvinklarhar tappats bort i diskussionen.

Fler insändare