När Zlatan Ibrahimovic flyttade till Frankrike för att spela för Paris Saint-Germain erbjöd klubben honom skjuts, en dyr bostad och massor med pengar.

Lagtingsman S. Toivonen frågar i en insändare om landskapsregeringen planerar ett asylcenter på Åland, i storleksordningen avsett för 350 personer.

Härom sistens berörde jag bakgrunden till namnet ”Åland” utifrån nyliga inlägg av filologen Johan Schalin som disputerade förra året.

Det finns olika system i en vallag för att öka jämställdheten och i dagarna har Ålands lagting klubbat en ny vallag, men den åtgärd som hade syftet att främja jämställdheten, den är tyvärr inte med.

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen väljer i sin insändare i fredagens tidningar att på ett cyniskt och osmakligt sätt göra invandrarfientlig politik av de tragiska och förfärliga händelserna i Uleåborg. Det är inte oväntat.

I går stötte jag ihop med vännen Roger Nordlund på S-market. När han fick syn på mig började han le, och frågade hur det var med "Spåmannen Mats", som redan visste utgången av nästa val.

Den 15 januari 2019 är det exakt 10 år sedan Nordiska Ministerrådets Gränshinderforum sparkade igång projektet ett nytt nordiskt pantsystem för dryckesemballage i Köpenhamn.

Hätska debatter om invandrare och asylsökande som misstänkta sexualbrottslingar har florerat på åländska sociala medier de senaste veckorna. Sexualbrott är tyvärr ett stort område, något som inte minst metookampanjen vittnar om.

Benita Mattsson-Eklund hade i Ålandstidningen en ledare om stormen Alfrida och naturmiljön. Ledaren blandar dock ihop trädbevuxna områden i vår närmiljö med ekonomiskogsbruk på ett sätt som blir förvillande.

Det verkar som om det helt och hållet undgått tidingens ledarskribent hur Finlands regering har reagerat på de sexuella övergrepp som skett mot barn i Uleåborg utförda av unga irakiska män.

”En pensionär sedan tre år”tycks vara en av få pensionärer som verkar nöjd med sin pension och som därtill verkar stöda det finländska pensionssystemet, som gör att ju äldre man blir desto fattigare blir man.

Under de senaste dagarna har finska flyktingpolitik igen nått paradsidorna och ledarsidorna. I Finland på grund av händelser i Uleåborg och Helsingfors.

När jag läste i Ålandstidningen i måndags ”Många är negativa till treskift” blev jag mörkrädd för hur äldreomsorgschefen, ordförande i socialnämnden och socialdirektören behandlar de anställda på Trobergshemmet.

Fler insändare