Kommentarer

”Ingen är som Camilla” ... ja

”Ingen är som Camilla” ... ja, tydligare än så kunde saken knappast, enligt Gräsrots uppfattning, ha uttryckts i just detta S- (som i ”sitt”) sammanhang. Och nu tycks hon dessutom få – minst – 35 röster! Vackert så ... och förstås, därtill kommer högst förmodligen också ett bidrag från en tydligen fullfjädrad SDP-drabant i Österbotten ... ihärdigt marknadsförande sig vara liksom en särdeles ömsint ålandsvän.

"Skulle hon inte finnas så

"Skulle hon inte finnas så borde man nog uppfinna henne." Lite roande att sossarna lägger sig på denna nivå i sin argumentation och jag saknar bara jämförelsen med professor Baltasar och hans fixarmaskin. Men det är klart, insändaren vänder sig bara till de redan frälsta och inom den gruppen uppskattar man säkerligen formuleringar och uttryck som normalt bara används i barnboksvärlden.

"Hon har huvudet på skaft, är

"Hon har huvudet på skaft, är klarsynt och långsiktig, och när hon ler blir man glad och vill jobba tillsammans.". Oj, oj! Otroligt att man skriver så här på Åland 2019, det påminner om hyllningarna till en viss diktator i Sovjet när det begav sig. Det kallades senare personkult. Stackars Camilla Gunell. Några fler sådana här insändare är välkomna; de visar oss vanliga människor vad det är fråga om. Vi vill nog hellre ha en representant som har erfarenhet i och om EU. Och så bör man sluta påstå att CG kommer in om man röstar på henne. Det kallas alternativa fakta. Det skulle nog bli en okänd partikamrat från de finska skogarna som vinner på de rösterna.

Det är allvar nu. KAMRATER

Det är allvar nu. KAMRATER upp till kamp med den röda fanan hängande högst. Vi stolta åländska socialister och kommunister skall nu förändra EU från grunden. Vi socialister och kommunister är därtill en garant för det svenska språket lol. Det sista är det mest komiska. Socialister och kommunister är bara en garant för införandet av socialism och kommunism.

En röst på Camilla är en

En röst på Camilla är en bortkastad röst,hon har ingen chans att komma in ändå.däremot en röst på Anton gynnar Torvalds som har chans att komma in,och då får Anton vara kvar som medarbetare och bevaka dom åländska intressena som dom har gjort bra tillsvidare!

Leifin, En röst på Camilla är

Leifin, En röst på Camilla är inte bortkastad, Men däremot en röst på Anton som kommer att gynna en f.d kommunist Torvalds. Vad har Anton gjort för gott för Åland i EU. Ingenting, han kan inte som icke parlamentariker göra något, Utan dom röster han får hjälper enbart SFP. dvs, Helsingforsarnas inval.

Vid det här laget ganska så

Vid det här laget ganska så ovidkommande, förstås. Men ändå – inte minst med tanke på den sällsynt roande underhållning som Du så stadigt återkommande berikar oss samtliga Dina apostlar med – tusen tack för att Du så grundligt marknadsför den verkligen djupsinnigt socialistiska ideologin, liksom!

Både tidningar och radio anser att mitt övertramp var så hemskt att det bör basuneras ut till hela Åland. Givetvis anser man att Ålands framtid gjorde rätt när de ”petade” mig från listan.

Ofattbart dåligt omdöme och svag politisk känsla att trumfa igenom beslut om hybridfärjan.

Från och med år 2018 har jag haft starkt fokus på äldreomsorgen i Mariehamn.

Ålands statistik- och utredningsbyrå publicerade nyligen sin återkommande rapport Befolkningsrörelsen till och från Åland 2018-2019.

Jag ställde följande frågor via mail till tidningarna och radion, men fick då inget svar:

”1. I vilket skede avser ni att informera allmänheten om vem, som har blivit polisanmäld, och samtidigt självklart låta personen komma till tals?

Stadens äldreomsorg har stor personalbrist. Just nu behöver man 25 närvårdare till Odalgården, Trobergshemmet och hemtjänsten. Det är ganska lätt att förstå att 50 färre händer ”på golvet” får konsekvenser.

Ålands framtid står fast vid sin grundläggande vision om självständighet för Åland på sikt. Vägen dit bör gå via ökat självbestämmande genom att Åland tar över behörighetsområden i den takt ålänningarna önskar.

Jag är uppvuxen i DDR, i ett samhälle där man levde i oron och rädslan att bli fördömd av en vän, vännina, arbetskamrat, grannen eller till och med sambon eller sin äktenskapspartner. Med stora konsekvenser som följd.

Hur smal ska åsiktkorridoren bli innan väggarna som omsluter korridoren spricker?

Ingen har väl missat samhällsdebatten om äldreomsorgen och demensvården som pågått senaste mandatperiod? Vi i liberalerna kan vi konstatera att vi är eniga om att det är en av de viktigaste frågorna vi har att jobba med.

Åland behöver en politik som tar omställningen till ett hållbart samhälle på allvar. Hållbarhet är inte ett modeord, inte en ”miljöfråga” – det är politik för framtiden.

Nej Stephan Toivonen, precis som när det gäller människor rangordnar jag inte företag.

Jag kontaktade Ålands framtid under våren när jag gick i nian. Orsaken var att jag var intresserad av att skapa ett ungdomsförbund eller grupp för dem.

Fler insändare