Kommentarer

”Ingen är som Camilla” ... ja

”Ingen är som Camilla” ... ja, tydligare än så kunde saken knappast, enligt Gräsrots uppfattning, ha uttryckts i just detta S- (som i ”sitt”) sammanhang. Och nu tycks hon dessutom få – minst – 35 röster! Vackert så ... och förstås, därtill kommer högst förmodligen också ett bidrag från en tydligen fullfjädrad SDP-drabant i Österbotten ... ihärdigt marknadsförande sig vara liksom en särdeles ömsint ålandsvän.

"Skulle hon inte finnas så

"Skulle hon inte finnas så borde man nog uppfinna henne." Lite roande att sossarna lägger sig på denna nivå i sin argumentation och jag saknar bara jämförelsen med professor Baltasar och hans fixarmaskin. Men det är klart, insändaren vänder sig bara till de redan frälsta och inom den gruppen uppskattar man säkerligen formuleringar och uttryck som normalt bara används i barnboksvärlden.

"Hon har huvudet på skaft, är

"Hon har huvudet på skaft, är klarsynt och långsiktig, och när hon ler blir man glad och vill jobba tillsammans.". Oj, oj! Otroligt att man skriver så här på Åland 2019, det påminner om hyllningarna till en viss diktator i Sovjet när det begav sig. Det kallades senare personkult. Stackars Camilla Gunell. Några fler sådana här insändare är välkomna; de visar oss vanliga människor vad det är fråga om. Vi vill nog hellre ha en representant som har erfarenhet i och om EU. Och så bör man sluta påstå att CG kommer in om man röstar på henne. Det kallas alternativa fakta. Det skulle nog bli en okänd partikamrat från de finska skogarna som vinner på de rösterna.

Det är allvar nu. KAMRATER

Det är allvar nu. KAMRATER upp till kamp med den röda fanan hängande högst. Vi stolta åländska socialister och kommunister skall nu förändra EU från grunden. Vi socialister och kommunister är därtill en garant för det svenska språket lol. Det sista är det mest komiska. Socialister och kommunister är bara en garant för införandet av socialism och kommunism.

En röst på Camilla är en

En röst på Camilla är en bortkastad röst,hon har ingen chans att komma in ändå.däremot en röst på Anton gynnar Torvalds som har chans att komma in,och då får Anton vara kvar som medarbetare och bevaka dom åländska intressena som dom har gjort bra tillsvidare!

Leifin, En röst på Camilla är

Leifin, En röst på Camilla är inte bortkastad, Men däremot en röst på Anton som kommer att gynna en f.d kommunist Torvalds. Vad har Anton gjort för gott för Åland i EU. Ingenting, han kan inte som icke parlamentariker göra något, Utan dom röster han får hjälper enbart SFP. dvs, Helsingforsarnas inval.

Vid det här laget ganska så

Vid det här laget ganska så ovidkommande, förstås. Men ändå – inte minst med tanke på den sällsynt roande underhållning som Du så stadigt återkommande berikar oss samtliga Dina apostlar med – tusen tack för att Du så grundligt marknadsför den verkligen djupsinnigt socialistiska ideologin, liksom!

Efter Yles färska partimätning står det klart att alla röster på Åland behövs för att det svenska mandatet ska tryggas.

På söndag har vi större chans än någonsin tidigare att rösta fram en åländsk suppleant i EU-valet.

En av de viktigaste och största ansvarsfrågorna i samhället idag är att se till att omsorgen om de äldre blir bra. Inte bara förvaring av sjuka och dementa, inte bara uträknade sekunder för hembesök, inte bara överlevnad - utan ett gott liv.

Ja, bästa ålänska väljare. Som före detta ålänning vill jag nu se till Ålands bästa. Stöd Camilla Gunell i detta EU-val. Nu gäller inga fagra löften från SFP och deras svenskhet. Se bara vad de gjorde för svenskheten i Österbotten.

Europa behöver ta ett tydligt ledarskap i klimatfrågan. Europa behöver leva upp till sitt viktigaste uppdrag att i humanismens namn bygga fred och stabilitet. Europa behöver lära sig av sina misstag.

En stor eloge till Kerstin Österman för det hon skrev i ”Sticket” i tisdagens, 21 maj, Ålandstidning. Hon beskriver det som en del av oss kommuninnevånare upplever när det gäller kommunsammanslagningar. Jag skriver under på allt hon skrev.

Åländsk vänster representerade av sossarnas lagtingsgrupp bemöter undertecknades senaste insändare med att inte bemöta de sakfrågor som vi framförde om att "hållbar utveckling kräver resurser", och att marknadsekonomi och ekonomisk utveckling måst

Nu på söndag är det val till Europaparlamentet. Varje röst kommer att räknas och varje röst kan vara avgörande för om Åland har ett inflytande. Varje åländsk röst på kandidat 259 stärker Anton Nilssons mandat att föra vår talan i Bryssel.

Det glädjer mig innerligt att MSÅ har tagit möjligheterna med träbyggande till sig. Det är av yttersta vikt att bygg och boendesektorn på Åland blir mer hållbar och då är träbyggnation en ypperlig strategi.

Nu har man än en gång ökat de ekonomiska klyftorna mellan landskapets makthavare och fattigpensionärerna. Skämmas.

Falköga

Polisen på Åland har inlett sin flytt till tillfälliga lokaler, detta två veckor före juni månad och sommarsäsongen är här.

Lagtingsbyggnaden har sedan februari 2018 varit avspärrad på grund av att marmorplattorna är uttjänta och riskerar att ramla ner. Mig veterligen har ingen plan ännu presenterats för hur fasaden skall åtgärdas.

Det krävs ett starkare politiskt ledarskap för att vi ska klara av klimatutmaningen och den miljöförstöring som pågår. Den 26 maj har vi en chans att skapa det ledarskapet.

Fler insändare