Lever vi faktiskt i ett så fattigt samhälle att inte den som drabbats av cancer kan få gratis vård och resor till vård. Det är ju så man blir störtförbannad när man ser hur FPA behandlar folk.

Då man till exempel måste köra från Brändö till Åbo för strålning med mera så kommer man med nöd och näppe upp till FPA:s tak för ersättning. Det som går över betalar FPA men ersättninger räknas enligt minimi och motsvarar inte faktiska utgifter.

Inte heller att åka till stan och övernattningar ersätts fullt ut.

Den som drabbats av cancer i någon form har precis nog av att ha denna skugga över sej utan att betala en enda cent. Det måste vara självklart att alla ska samma chanser till ett fullödigt fortsatt liv efter behandling oberoende av vad man nått för samhällsställning och vad man har på sitt bankkonto.

Om ens ekonomi bestämmer om fortsatt liv, då är det mobbning från samhällets sida.

En hjärtesak kommer detta att vara om/då jag kommer till lagtinget.

Är det ett sådant samhälle vi vill ha som lägger sten på börda?

Kurt Holmberg (ÅLD)

kandidat i lagtings- och kommunalvalen

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson är missnöjd med beslutet att Ålands landskapsregering beviljar Svinryggen ett stödbelopp om 20 procent av byggkostnaderna (cirka 800.000 euro) för att uppföra ett biogasverk.

Vet ni vad tull betyder på norska?Strunt, nonsens eller dumheter.

Stort tack från hela mitt hjärta till alla boende efter den nyöppnade pilgrimsleden St Olav Waterway, S:t Olofs sjöled, som gjorde det möjligt för mig att i somras få vandra mellan Åbo-Grisslehamn.

Ingen på Åland kan i dag vara ovetande om skandalerna angående misskötta djur. Djurskydd på Åland fungerar inte! Man kan inte enbart beskylla brister på lagstiftning, organisatoriska problem eller otillräckliga resurser.

Klubbhuset Pelaren välkomnar alla som har/haft psykisk ohälsa att bli medlemmar och delta i den arbetsinriktade dagen.

Landskaps- och kommunalt anställda har ett Ålandstillägg för att kompensera det dyra Åland. Det är dags att införliva det även på pensionerna.

Jag tror Göte Winé gjorde misstaget att skriva av sig när han var som mest upprörd. Hade han läst om första stycket i min insändare hade han kanske sansat sig.

Som en god vän till mig sade: ”Politikerna borde fokusera på politiken och konkreta förslag i stället för att bara hugga och leta fel på varandra”. Så kände jag precis när jag såg debatten från Alandica.

Vad du kan förvänta dig av mig som lagtingsledamot:

• Jag vill jobba för ett åländskt kulturinstitut som inkluderar musik, dans, teater, konst och ett kulturcentrum som stödjer föreningslivet och skärgården.

Högljudd kritik har ofta riktats mot stadsplaneringen. Ingenting händer sägs det. Den kritiken kommer alltmer på skam. Det händer mycket och bra saker i staden.

Hej ålänningar! Jag kommer inte till er med en storstadsmänniskas arroganta attityd att ålänningar är få och små.

Ett fortsatt vitalt näringsliv kräver att vi vänder

blicken framåt.Milton Friedmans ideologi om att företagens enda moraliska skyldighet är att generera värde åt aktieägarna är död.

Svinryggens deponi Ab söker förnyat miljötillstånd för anläggningarna vid Svinryggen, eftersom miljötillståndet från 2005 ställer tillståndsvillkor, bland annat för behandling av lakvatten, vilka ännu inte har verkställts.

Fler insändare