Foto:

Två nya skärgårdsfärjor i stället för en tunnel

I den kommande mandatperioden har vi en unik möjlighet att forma vår skärgård och region för framtiden. Ett hett diskussionsämne är att bygga en tunnel till Föglö, men vi bör prioritera två nya moderna skärgårdsfärjor i stället.

Det är dags att investera i vår färjeflotta för att säkerställa en effektiv transportinfrastruktur på Åland. Med långsiktiga turlistor kan vi underlätta reseplanering och stärka näringslivet och den lokala ekonomin.
För att ta kontroll över skärgårdstrafiken stöder jag att vi skapar ett eget bolag eller trafikverk. Detta minskar politiska utredningar och ger oss flexibilitet för högkvalitativ och stabil trafik.
Vi måste omedelbart satsa på att utveckla kollektiv- och skärgårdstrafiken för att göra vår region mer tillgänglig och hållbar. Genom samarbete med befintliga och nya aktörer kan vi skapa enkel transport som gynnar både näringsliv och skärgårdsinvånare.
Låt oss ta kloka och långsiktiga beslut för vår skärgård. Jag prioriterar i dagsläget nya moderna skärgårdsfärjor över en tunnel till Föglö. Det kommer stödja ekonomin, förbättra kommunikationerna och göra Åland mer hållbart. Vi behöver handlingskraft, inte utredningar. Låt oss göra planerna till verklighet.

Roger Johansson (Lib)

Hittat fel i texten? Skriv till oss