Baltichallen efter brand *** Local Caption *** @Bildtext:Branden spred sig längs väggen till Baltichallens andra våning. @Normal:<@Foto>Foto: Daniel Eriksson
Fotade eller filmade du när branden bröt ut?
Foto: Daniel Eriksson

Bild

Polisen vill ha tidiga bilder från branden

Har du bilder tagna i ett tidigt skede av brandförloppet vid Baltichallen? Polisen vill ta del av dem till sin utredning.

Polisen fortsätter utreda den brand som startade i en kiosk på hjul i måndags, och som sedan spred sig vidare in i Baltichallen i Ytternäs i södra Mariehamn.

Sedan dess har man genomfört tekniska undersökningar, säkrat prover från brandplatsen och gått igenom information. Till sin hjälp har den åländska polisen haft hjälp från finska kollegor genom en hund som är utbildad för att söka på brandplatser.

Man står fast vid sin misstanke om att branden är anlagd.

Nu efterlyser polisen allmänhetens hjälp. Den som har bilder eller filmer från ett tidigt skede av branden uppmanas ladda upp dem på länken https://pouta.poliisi.fi/brandbaltichallen. Det här för att säkerställa brandförloppet.

Man söker också övriga tips eller annan information om händelsen. Har man sett eller hört något som kan vara av polisens intresse uppmanas man mejla tips.aland@polisen.ax med ämnesraden ”Brand i Baltichallen” eller via telefon/mess 040-8479550.

 

Hittat fel i texten? Skriv till oss