Utdelningen av papperstidningen på lördagar upphör den 6 april. Den som vill läsa lördagstidningen på papper får den på måndagen. På bilden redaktionschef Sandra Widing och publisher Daniel Dahlén.
Foto:

Bild

Flera nyheter på gång på Ålandstidningen

Högre distributionspriser är orsaken till att Ålandstidningen slutar dela ut papperstidningen på lördagar.

E-tidningen utkommer dock som vanligt på fredag kväll.

– De flesta läser i dag Ålandstidningen som e-tidning, säger publisher Daniel Dahlén.

Samtidigt fortsätter satsningen på våra digitala kanaler.

Beslutet att upphöra med utdelningen av papperstidningen på lördagar träder i kraft den 6 april. Det är en konsekvens av allmänna prishöjningar och en minskad efterfrågan på papperstidningen. Genom att dra in lördagsutdelningen undviks en mycket betydande höjning av prenumerationspriset.

För de läsare som önskar finns det fortfarande en möjlighet att få lördagstidningen på papper (se faktaruta). Tidningen delas då ut på måndagen.

Vad vill du säga till de papperstidningsläsare som blir besvikna, nyheter är ju trots allt en färskvara?

– Vi har i det längsta gjort vad vi kunnat för att upprätthålla lördagsutdelningen, och jag hoppas läsarna kan fortsätta ta till sig tidningen i digitalt format.

– Vi är långt ifrån ensamma om att göra det här. Det händer både väster- och österut. Vi är glada att vi kan fortsätta erbjuda så många papperstidningar per vecka. Alla har fortsättningsvis möjlighet att läsa alla tidningar på papper.

Finns det risk att utdelningen av fler av veckans papperstidningar dras in?

– Som läget är nu finns det över huvud taget inget sådant på kartan.

Flest läser e-tidningen

De flesta prenumeranter läser i dag tidningen som e-tidning. Det är också därför de digitala kanalerna som Ålandstidningen stärker och satsar på framöver. Det blir bland annat fler uppdateringar och livesändningar.

Daniel Dahlén hoppas att de som ännu inte tagit steget till den digitala nyhetsvärlden nu tar möjligheten att göra det. Ålandstidningen kommer därför att bjuda in läsarna till träffar där vi berättar mer om hur man tar del av nyheter digitalt. Alla som prenumererar på papperstidningen har också tillgång till hemsidan och appen.

– Testa att logga in på vår sajt. Hör av er till vår kundtjänst om ni behöver hjälp, säger Daniel Dahlén.

Gör om tidningen

I och med att lördagsutdelningen upphör flyttar helgens tv-program samt helgkrysset och melodikrysset till fredagens tidning. Samtidigt passar Ålandstidningen på att uppdatera tidningens utseende och innehåll för en ännu bättre läsupplevelse.

– Det är dags att ge tidningen ett lyft. Vår formchef Sebastian Boman lägger som bäst sista handen vid den nya layouten, säger redaktionschef Sandra Widing.

I samma veva lanserar Ålandstidningen omvärldsnyheter från den svenska nyhetsbyrån TT på hemsidan.

– Vår journalistik är – och ska fortfarande vara – väldigt lokal, och det är där vi satsar alla våra resurser. Samtidigt vet vi att det finns ett stort sug efter omvärldsnyheter. Genom att ta in TT-nyheterna på sajten får du som prenumerant ett komplett och rykande färskt nyhetsutbud varje dag, säger Sandra Widing.

Hittat fel i texten? Skriv till oss