Kommentarer

Otroligt glädjande att fler

Otroligt glädjande att fler och fler partier nu börjar resa sig upp mot socialisternas och liberalernas vanstyre av Mariehamn. Vi har nu fyra bortkastade år bakom oss fyllda av konflikter och rent trams. Partiledarna i dessa två partier har fullständigt gått bananas på klimatvarningarna och den ena av dem vill skapa värdens renaste stad av... just det... världens renaste stad. Den andra ser möjligheten att införa socialism och skattehöjningar. Medan tramset pågår ser ålänningarna en stad i förfall där företag efter företag flyttar till Jomala eller lägger ner verksamheten. Mariehamn är idag, efter 31 augusti, lika livligt som Tjernoby.

Men ganska fegt av

Men ganska fegt av tillfrågade politiker att frånsäga sig alla åsikter . Plötsligt tycker , när det blivit offentligt , alla politiker, utom obunden samling , att allt är så bra , så bra ! Inte undra på att politikerföraktet växer .Säg rent ut , att nuvarande stadsdirektör måste bort !

Fredrika Fellman skrev en ledare i Nya Åland den 11 juli 2019 med rubriken: ”Den faktafrånvända tron och den nya missionen”.

”År 2030 ska de åländska vajerfärjorna vara utsläppsfria, det enligt hållbarhetsagendan som Ålands landskapsregering antagit.” (Ålandstidningen den 13 juli)

Läs och begrunda följande citat från denna tidnings gästledare den 16 juli:

Enligt en artikel i Svenska Yle har det i flera franska regioner under 2000-talet fötts fler barn som saknar armar, ibland även ben. Man har försökt hitta anledningen men inte kunnat finna något klart svar.

Dagens samhälle bygger på information, både för att bekräfta men också för att erhålla kunskap. Däremot så har utvecklingen inom just digitaliseringen på Åland gått långsamt men vi börjar se tendenser på att tempot ökar.

Gå ut i skogen. Se hur mycket bär och svamp det finns- och hur det grönskar! Temperaturen är lagom, regn har vi fått.

Om landskapsregeringen, lagtinget eller möjligen stadsstyrelsen diskuterat eventuella minnesmärken till självstyrelsens ära så har det gått mig obemärkt förbi.

För ett år sedan gick diskussionerna heta. Rubrikerna i såväl lokal som internationell media var ödesmättade. World Meterological Institute påvisade hur extremtemperaturer uppmättes på flera håll i världen och med dessa även extremhändelser.

Årets svala och fuktiga sommarväder gynnar fästingen. Det gäller därför att vara extra uppmärksam. I Finland har vi i dag två växande epidemier – TBE och borrelia som sprids av fästingar.

Den 1 juli tog Finland över EU:s roterande ordförandeskap. Under de kommande sex månaderna kommer Finland att sitta som ordförande i ministerrådets möten. Ordförandeskapet sker under en viktig tid.

Efter midsommar åkte vi med Viking Grace från Stockholm till Mariehamn.

Många av den yngre generationen tackar nej till att ställa upp i val, eller engagera sig i politiken. Man har inte tid, man vet inget om politik, man har inte lust.

I två artiklar kring förnyelsebar energi tar professorerna Per-Olof Johansson och Bengt Kriström upp problemen kring subventioneringen av dessa.

Fler insändare