Polisen söker uppgifter om föraren som smet i över 200 kilometer i timmen.
Foto: Polisen

Bild

Polisen vädjar om allmänhetens hjälp

En motorcyklist körde i lördags vid 17.30-tiden i 205 km/h längs med Godbyvägen i Dalkarby träsk.

Polisen mötte mc-föraren och följde efter men föraren vägrade stanna. Jakten gick norrut innan mc-föraren försvann i Kroklundsområdet.  Nu söker polisen vittnen till händelsen. 

 

Mc-polisen patrullerade i lördags vid 17.30-tiden längs med Dalkarby träsk när en mc-förare kom från motsatt håll. Föraren körde då i 205 km/h på en 70-sträcka. Mc-polisen tog upp en jakt på föraren som vägra stanna. Mc-föraren fortsatte köra i hög hastigheten norrut, längs Önningebyvägen och vidare mot Överby. Jakten fortsatte genom Haraldsby och förbi Kvarnbo mot Kroklund. I Kroklund tappade mc-polisen synkontakt med mc-föraren.

Vittnen på plats vid Matkroken har uppgett att motorcykeln svängt in på Kroklundsvägen från Saltviksvägen. Vittnen vid Notplan har uppgett att ingen motorcykel har passerat. Polisen misstänker att mc-föraren har försvunnit någonstans i Kroklundsområdet på Kroklundsvägen mellan korsningen till Saltviksvägen och korsningen till Notplan. 

Föraren var klädd i helsvart läderställ med ett vitt märke, ”Dainese”, på ryggen och en mörk hjälm med gula detaljer. Motorcykeln uppges vara en äldre sportmotorcykel, den var turkos till färgen, åtminstone på bakkåporna. 

Färden har dokumenterats med mc-polisens videokamera och därifrån har polisen följande hastigheter: 

Önningebyvägen 176 km/h

Dammvägen 153 km(h

Jomalaby väg 173 km/h

Nya Godbyvägen 203 km/h, genom Färjsundet 190 km/h

Kvarnbovägen 191 km/h

Saltviksvägen 212 km/h

Ärendet utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Känner du igen personen eller motorcykeln eller har andra uppgifter om händelsen, mc:n eller föraren? Ta då kontakt med polisen på tipstelefonen 040-8479550 eller via e-post till tips.aland@polisen.ax.

Hittat fel i texten? Skriv till oss