Åland United har hittat ersättaren till Elin Nilsen.

Det blir landslagsanfallaren Nina Hietanen som får axla rollen. Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

FOTBOLL Efter sitt provspel med Åland United har Nina Hietanen varit högaktuell för laget. Klubben har jobbat hårt för att få ett kontrakt påskrivet och nu har man lyckats.

Den 24-åriga anfallaren vann skytteligan år 2008 i Damernas liga med 18 mål, då spelade hon i mittenlaget FC Kuusysi från Lahtis. Årets säsong inledde hon i Allsvenskan i Hammarby, där fick hon för lite speltid och valde på sommaren att flytta till Helsingborgslaget Stattena, som vid säsongens slut föll ur svenska högsta serien.

Tretton gånger har Nina Hietanen spelat i Finlands damlandslag, hittills har hon ett landslagsmål med sig.

Enligt Åland united är Nina Hietanen en av Damligans bästa anfallare och hennes erfarenheter i Sverige och i landslaget är värdefulla.

Nina Hietanen flyttar till Åland i januari och kommer att representera klubben minst ett år framöver.

Åländska Johanna Bäcklund  är en av tre damer som representerar Sverige i maraton på VM i Doha i höst. 

I konkurrens med fem lyftare kunde ÅKK:s André Hjulström lyfta hem ett JVM-brons i VM i klassisk styrkelyft i Helsingborg efter ett nytt prydligt finländskt juniorrekord.

IFK föll sent mot FC Lahti på söndagskvällen. I den 94:e matchminuten kunde gästerna skjuta in matchens enda mål då hemmalaget spelade med en man kort efter ett rött kort på Dylan Murnane.

FC Åland vände ett 0–1-underläge i halvtid till seger med 4–1 i lördagens match mot TPK i herrtrean.

På Kristi himmelfärdstorsdagen kunde TiPS resa hem med samtliga poäng efter ett straffmål och 0–1 på ljustavlan.

FC Åland är ute ur Regions Cup efter förlust på straffar mot TiPS på bortaplan.

Biljettförsäljningen till cupfinalen mellan IFK Mariehamn och Ilves den 15 juni finns förvisso redan att köpa via Ticketmaster webbutik. På Åland släpps biljetterna tisdag 4 juni.
– Biljetter kommer att finnas, lugnar IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.

Om drygt tre veckor möts IFK Mariehamn och Ilves i cupfinal på Wiklöf Holding Arena. På måndagskvällen blev det 0–0 i ett möte i Tipsligan i Tammerfors.

Herrtrean: FC Åland vände ett 0–2-underläge mot Masku till 2–2 med två mål på tilläggstid hemma på Rangsby på lördagen. JIK bortaslog Åbo IFK.

Efter 381 mållösa minuter i damligan ordnade Bri Campos ett ledningsmål för Åland United i bortamatchen mot IK Myran. Matchen slutade 0–4.

IFK Mariehamn får fördel av hemmamatch i cupfinalen mot Ilves lördag den 15 juni.

Mittbacksklippan Rick Ketting i IFK Mariehamn som åkte på två snabba varningar i hemmamatchen mot FC Inter missar Tipsligamatchen mot Ilves.

– Vi lämnade in en anhållan om upphävning av avstängningen men fick avslag, säger Peter Mattsson, klubbdirektör i IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn föll med 1–2 hemma mot FC Inter på söndagskvällen.

Fler nyheter