Åland United har hittat ersättaren till Elin Nilsen.

Det blir landslagsanfallaren Nina Hietanen som får axla rollen. Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

FOTBOLL Efter sitt provspel med Åland United har Nina Hietanen varit högaktuell för laget. Klubben har jobbat hårt för att få ett kontrakt påskrivet och nu har man lyckats.

Den 24-åriga anfallaren vann skytteligan år 2008 i Damernas liga med 18 mål, då spelade hon i mittenlaget FC Kuusysi från Lahtis. Årets säsong inledde hon i Allsvenskan i Hammarby, där fick hon för lite speltid och valde på sommaren att flytta till Helsingborgslaget Stattena, som vid säsongens slut föll ur svenska högsta serien.

Tretton gånger har Nina Hietanen spelat i Finlands damlandslag, hittills har hon ett landslagsmål med sig.

Enligt Åland united är Nina Hietanen en av Damligans bästa anfallare och hennes erfarenheter i Sverige och i landslaget är värdefulla.

Nina Hietanen flyttar till Åland i januari och kommer att representera klubben minst ett år framöver.

Finland storsatsar i beachvolley och har tagit ut en åtta man stark landslagstrupp. Ålänningen Verneri Vetriö är en av dessa.

IFK har intervjuat ett flertal personer till tjänsten som ny huvudtränare för IFK Mariehamn och nu ska man enligt ett flertal källor till Ålandstidningen vara nära ett avtal med Teemu Eskola, regionstränare för västra Finland.

Mariehamn Lawn Tennisklubbs division 1-herrar vann en match av fyra i bortamötet mot OVS i Uleåborg på söndagen och tog därmed första poängen i serien.

HJK har redan vunnit titeln i Damernas liga. Men borta mot Åland United hade man inget att hämta.

Daniel Sjölund och Adelina Engman var det som fick årets guldbollar när Ålands fotbollförbund delade ut sina priser i samband med IFK:s hemmamatch.

Söndagens hemmamatch för IFK Mariehamn i Hockeytrean slutade med storförlust mot gästande Tierps HK i Islandia.

Det såg ut att bli en komfortabel seger men slutade i några nervösa minuter. Till slut hade IFK tappat en 2-0-ledning på övertid.

En poäng efter förlust med 3–2. Så slutade säsongspremiären för Jomala IK.

IFK Mariehamn hemmaslog Östervåla IF i premiären av Hockeytrean på lördagen.
Slutresultatet i Islandia blev 5–3.
– Jag är jättenöjd över segern, säger tränaren Kenneth Westerback.

Seger i våras. Seger i går. FC Åland tog hem årets andra division 3-derby i kamp med Jomala IK. Men det var inget välspelat derby som det bjöds på till den tappra publiken i höstrusket.

Intresset för att bli IFK Mariehamns nästa huvudtränare har varit stort. Och nu hoppas klubben presentera den nya chefstränaren i mitten av oktober.

Niklas Rehn hade siktet bäst inställt när kampen om årets hagelmästare avgjordes över fyra discipliner.

Fler nyheter