Futsalturneringen brukar vara välbesökt även av de utländska åländska spelarna. I år blir det hela sju lag fler än i fjol som ställer upp.

FOTBOLL Årets upplaga av futsalturneringen avgörs i tre olika klasser som tidigare år.

Öppna klassen, motion och damklassen.

Fjolårets deltagarantal på 20 lag blir ordentligt slaget i år då 27 lag är anmälda. Dock endast tre damlag.

-Intresset har varit väldigt stort vilket är roligt. Tyvärr blir det så många matcher att vi inte hinner köra något slutspel annat än finalerna, säger Robin Engman på fotbollförbundet.

I öppna klassen delas lagen upp i två grupper där gruppsegrarna sen gör upp i en final på lördag kväll. I grupp 1 spelar fjolårets vinnare av turneringen Låt de gå med Johan Carlsson som kapten men även lillebror och förra IFK:aren David "Tulle" Carlsson ryktas ingå i laget. De får tufft motstånd av bland annat två olika lag bestående av mestadels SIFFK-spelare samt laget IKK med VPS-spelare som Sebastian Strandvall och Tony Björk i laget.

Djurgårdare i andra gruppen

I andar gruppen av öppna klassen är det ett stjärnfyllt lag som kommer på besök.

Schweizernöt med flera djurgårdsspelare får ta rollen som gruppfavoriter. Laget består av Daniel Sjölund, Jani Lyyski, Peter Nymann, Petter Gustafsson samt Peter Sjölund, bröderna Peter och Tommy Lundberg.

-Det är väl stjärnlaget i år, säger Robin kort.

Schweizernöt ställs mot bland annat Rynninge, Peter Lundbergs förra lag i Örebro som huserar i tvåan. Laget består också av tre ålänningar i bröderna Alexander och Kristoffer Weckström samt Linus Gruner.

I damklassen kommer som sagt endast tre lag. Favoriter till turneringsseger är Pirkkas Döttrar med Åland United-spelare som Adelina Engman, Frida Thilén och Sigrid Salminen.

Turneringen startar på i morgon kväll i Baltichallen. Första avsparken sker 17.00.

En av två testspelare har anlänt till Åland. Redan i dag gör Artem Vyatkin, tillhörandes Zenit St Petersburg sin första provträning med IFK.

IFK Mariehamn fick tuffast möjliga start på ligan 2019. Premiären sker den 8 april och det borta mot självaste HJK.

Ännu en testspelare har lyckats få kontrakt med IFK Mariehamn. Senast i raden att skriva på är Robert Crawford.

IFK Mariehamn kommer att syna spanjoren Javi Pérez under slutet av veckan. Det går hans tidigare arbetsgivare UD Almeria SAD ut med på sin hemsida.

Isac Holmström skidade som snabbaste ålänning in som 79:e man i klassiska Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld i helgen.

Efter lördagens 4–12-förlust borta mot Gnesta blev det en ny storförlust på söndagen då IFK Mariehamns hockeyherrar förlorade på bortais mot Södertälje Pojkarna med 6–13.

Efter tre bom skidade Jenny Fellman in på en 37:e plats i den andra dagens tävlingar i IBU-cupen i polska Duszniki Zdroj.

IFK Mariehamn förlorade lördagens bortamatch i alltrean mot serieettan Gnesta med hela 4–12.

Efter två bom i det liggande skyttet skidade Jenny Fellman in på en 29:e plats i IBU-cupen i polska Duszniki Zdroj.

På onsdagens samlades Åland United för första gången där de tidigare ÅU-spelarna fick träffa de nya.

– Det känns skönt att komma igång. Jag ser fram emot den här säsongen, säger klassvärvningen Anna Westerlund som är en av fyra nya spelare i laget.

I lördags blev det förlust men under söndagen tog IFK:s hockeyherrar revansch borta mot Lidingö Vikings.

Förra veckan Hampus Lönn och Gustaf Backaliden. I dag Tarik Hamza. Han är den tredje testspelaren som fått kontrakt med IFK.

Ålands äldsta och ädlaste idrottspris delas ut på Idrottsgalan den 26 januari. Nu är det upp till det åländska folket att rösta på den man tycker stått för årets idrottsbragd under året 2018.
Idrottsåret 2018 är avslutat och satt till handlingarna.

Fler nyheter