Åland Posts ledning misstänks för grovt dopningsbrott och grovt skattebedrägeri. Beväpnade tulltjänstemän stormade lokalerna i Sviby i går på förmiddagen, och vice vd Johan Sundblom sitter anhållen.
– Tullen använder övervåld. Det här är helt jävla huvudlöst, säger vd Henrik Lundberg.

Kommentarer

Ytterliggare ett landskapsägt

Ytterliggare ett landskapsägt bolag som har stora problem med rättsväsendet. Har landskapsregeringen för stora vinstkrav så lagen måste kringgås för att uppfylla ägarens direktiv och avkastningskrav? Landskapets spargris blir bara mindre och mindre år för år. Kanske en granskning av regeringen och postens styrelse är i ordning för att utreda vad postens grundverksamhet ska va i framtiden. En halvskum kassako eller att säkerställa postgången för Landskapets medborgare?

Kanske 20 st beväpnade

Kanske 20 st beväpnade tullarna för att undvika "skottlossning"? Kommer man med stora arteleriet blir man taget på allvar. Kommer man ensam liftandes eller med farfars flakmoppe så får man nog snällt ställa sig i kö för att få tag på VVD och troligen vill får man inte heller VVD på flakan så man kan transportera honom till buren

Hårda ord från VD Henrik

Hårda ord från VD Henrik Lundberg. Konstigt nog hade Lundberg en annan åsikt när tullarna besökte konkurrenten Pectus för några år sen. Då var det Pectus som var den stora boven och inte tullarna.... Så vinden kan svänga när det drabbar en själv.

Agneta Mattsson slutar som vd vid Ålands radio och övergår till en tjänst som ekonomi- och personalchef.

Maria Eriksson tar över när Robert Storfors slutar som vd vid Lisco Bok och papper Ab i oktober.

Landskapsregeringen har flera synpunkter på Trafikledsverkets ansökan om miljötillstånd för att fördjupa Färjsundsleden vid Storgrynnan och öster om Sommarön. Det skriver man i ett utlåtande.

Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab, som lämnat in ett rättelseyrkande mot fastighetsverkets beslut att låta Ålands bygg Ab få entreprenaden för bygget av polishuset, har nu även lämnat in besvär i frågan – nu väntar en behandling i marknadsdomstolen.

Centern levererade hårda attacker mot landskapsregeringens (LR) beslut om att teckna avtal om elhybridfärjan till Föglö när frågan diskuterades i lagtinget.
– Jag vill kalla det här att lagtinget har vilseletts, sade Harry Jansson (C).

Hittills har över 300 personer anmält sig till Agile Islands som hålls på Alandica nästa vecka. 

Talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ) ställer inte upp för omval till lagtinget den 20 oktober. Det meddelar hon i dag.

Det gamla daghemmet i Godby ska nu rivas.

Två åländska kommuner utmärker sig i statistiken över befolkningstillväxten i Svenskfinland mellan åren 2013-2018. Jomala toppar listan medan Lumparland har den näst sämsta befolkningsutvecklingen i undersökningen.

I dag besöker EU:s kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik Åland. Ungefär 70 ambassadörer från medlemsländerna förväntas delta.
– En gyllene chans att visa upp Åland, eftersom de här mötena vanligen hålls i storstäder, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib).

Enligt en svensk rapport från Transportföretagen är det svårt att hitta kompetent personal inom sjöfarten – och trenden blir inte bättre.

– Intresset för sjöfarten har minskat framförallt på manskapsnivå och tittar man på antalet pensionsavgångar kan man se att det blir stora problem i framtiden, säger Lasse Karlsson på Rederiaktiebolaget Eckerö. 

Viveka Eriksson (Lib), före detta lantråd, talman och vice talman, kliver av politiken. Det meddelar hon i ett pressutskick på söndagen.
– Jag bestämde redan för två år sedan att innevarande mandatperiod skulle bli min sista, säger hon.

Åland tog två guld, ett silver och ett hedersomnämnande i helgen då FM i Mathantverk avgjodes i Jyväskylä. 

Fler nyheter