Polisen uppmanar föräldrar att prata med sina ungdomar om coronarestriktionerna.
Foto: Daniel Eriksson

Bild

Polisens vädjan till föräldrar: ”Diskutera med barnen”

När samhället kämpar för att bromsa smittspridning är det viktigt att unga är införstådda med vilka rekommendationer som gäller, menar polisen.

Natten mellan fredag och lördag hölls ett par hemmafester i Mariehamn som störde grannar och måste tystas ned av polisen, berättar Ålands polismyndighet på sin hemsida.

På en av festerna fanns flera minderåriga personer. 

– Polisen kallades till en fest och det konstaterades att det fanns minderåriga där. Jag kan inte säga hur stort antal det rörde sig om, säger äldre konstapel Johan Uppgårdh.

En barnskyddsanmälan har vidarebefordrats till KST som beslutar om vidare åtgärder.

Polisens uppmaning

Polisen uppmanar föräldrar att prata med sina barn om att följa landskapsregeringens rekommendationer, till exempel när det gäller att undvika samlingar. 

– Många följer landskapsregeringens presskonferenser men det kanske inte är lika vanligt bland ungdomar. Det kommer nya rekommendationer och det är inte alltid de unga är uppdaterade på det senaste. Det gäller att föräldrar diskuterar med sina barn om rådande läge så att alla förstår allvaret, säger Johan Uppgårdh.

– Som förälder till ungdomar bör man hålla extra koll. Stannar de inte hemma, fråga vad de ska göra och hur planerna ser ut.

Hittat fel i texten? Skriv till oss