Landskapsregeringen.
Foto:

Bild

LR: Undvik besök på äldreboenden

Landskapsregeringen uppmanar allmänheten att vara mycket restriktiv med besök till dygnetruntboenden, till hemmaboende äldre och till andra personer i riskgrupper under de närmaste två veckorna.

Covid-19-situationen är just nu skarp, säger social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson i ett pressmeddelande. Landskapsregeringen uppmanar därför allmänheten att vara mycket restriktiv med besök till dygnetruntboenden, till hemmaboende äldre och till personer i riskgrupper.

Om ett nödvändigt besök inte kan skjutas upp är det lämpligt att begränsa antalet personer som besöker till det minsta möjliga, enligt pressmeddelandet. Besök till personer i livets slutskede är undantagna.

”Det är viktigt att komma ihåg att äldre personer och andra riskgrupper har risk att drabbas av allvarlig covid-19 även om de är dubbel- eller trippelvaccinerade. Fullt vaccinerade personer kan vara smittsamma bärare av viruset även om de inte har symtom”, säger Annette Holmberg-Jansson.

Inför ett eventuellt besök på dygnetruntboenden ska man först kontakta boendet för att få instruktioner.

Landskapsregeringen ska återkomma med information om besök till dygnetruntboenden och hemmaboende äldre senast om två veckor.

 

Anna Jakobsson

Hittat fel i texten? Skriv till oss