Nu är både kalvar och kor utsläppta på Bolstaholms gård i Geta. Ålandstidningen var på plats och livesände evenemanget.
Kon Korvett var snabbast ut från ladugården och Isabella Oesch-Lönnqvist tar hem förstapriset i tippningstävlingen.

Finland återinför reserestriktioner samt 14 dagars karantän för resenärer från Nederländerna, Belgien och Andorra – detta eftersom smittoläget har ändrats i länderna sedan man senast bedömde läget i slutet av juli.

En rekommendation om ansiktsskydd på allmänna platser ges på torsdag nästa vecka. Det meddelade social- och hälsovårdsministeriet och THL vid en presskonferens på förmiddagen.

Tallinks intäkter minskade med 75 procent under årets andra kvartal. Periodens förlust med 27 miljoner euro.

Åland Post är ny distributör för Hartwall på Åland. Det landskapsägda postverket transporterar sedan tidigare livsmedel och drycker på hela Åland.
– Det blir bra synergier att ta över Hartwalls distribution, säger postens vd Henrik Lundberg.

45 euro för att kunna köpa ett tält och en sovsäck. Det erbjöd Eckerö kommun som hjälp när en hemlös person sökte om utkomststöd tidigare i somras. Den hemlösa personen har nu i stället nätterna i ett garage i Mariehamn.
– Det är ett beslut som skulle vara bra att granska, säger partient- och klientombudsman Benjamin Sidorov.

Enligt flera av varandra oberoende källor har ett antal anställda vid Paf fått veta att det inte längre finns rum för dem i den nya organisationen. Pafs vd Christer Fahlstedt säger dock att inget ännu är avgjort.

– Samarbetsförhandlingarna pågår till och med den 18 augusti, säger han.

Det blir traditionsenlig skördefest i år också. Skördefesten ordnas den 18-20 september.

Jan Kåhre kan man hitta i Helsingfors vintertid och på Altarskärsgrundet sommartid. Han trivs ypperligt på båda ställen. Jan stora intresse och samtidigt arbete har varit att uppfinna olika användbara saker.
– Främst har jag specialiserat mig på mätinstrument för industrin, säger han.

Med två nya målartekniker ställer Leila Öhman ut sin flytande konst – Fluid Art – på Galleriet i Mariehamn under augusti månad.
– Jag älskar färg, säger konstnären som låter både akrylfärg och bläck till viss mån leva ett eget liv i sina alster.

Utanför Brudhäll i Karlby på Kökar träffar Ålandstidningen Amanda, Astrid, Agnes och Molly på måndagseftermiddagen. De är på väg för att bada med sina föräldrar.

Den 14 juli stannade huvudmaskinen plötsligt och ms Knipan var manöveroduglig i 17 minuter. En besättningsman var berusad men ännu vill representanter för rederiet Nordic Jetline inte dra några slutsatser om sambandet.
– Vi avvaktar myndighetsrapporterna, säger Oskar Berndtsson.

Remissvaren gällande den nya offentlighetslagen behöver behandlas i brådskande ordning. Kansliminister Harry Janssons (C) målsättning att lägga förslaget på lagtingets bord i början av september.
– Det blir en balansgång att se vad vi själva kan reglera, säger han.

Samarbetsförhandlingarna på Chipsters oroar åländska yrkesfiskare. Om verksamheten flyttas från Åland befarar de att efterfrågan på den åländska vildfisken ska minska. Från Chipsters nya ägare framhåller man att det inte finns någon anledning till oro.
– Vi har ett stort intresse av att ta emot åländsk vildfisk, säger Gustaf Salmelin.

Fler nyheter