Krigsveteranerna fick veta mer om krigets lasarettåg Krigsveteranerna på Åland samlades nyligen till veterankafé på församlingshemmet i Mariehamn. Ordförande Ann-Gerd Steinby höll ett föredrag om lasarettågen som rullade i Finland under krigen. – Det är ett intressant ämne, därför är jag här, säger Ole Grönqvist, före detta officer med majorgrad och även medlem i föreningen. Krigsveteranerna på Åland är en rätt aktiv förening fastän majoriteten i föreningen numera är stödmedlemmar. Andra onsdagen i månaden ordnar man veterankafé och samlas då oftast i S:t Görans församlingshem i Mariehamn. Vid dessa samlingar berättar och pratar man om olika upplevelser och erfarenheter från krigstiden. – Många har berättat om egna erfarenheter, säger Ole Grönqvist som sitter vid ett bor tillsammans med Johnny Paulsson. Även krigsveteranerna Derrick Nilsson 101 år och Ulla Wikström är på plats för att höra om lasarettågen och arbetet ombord på dem. – Jag var stationerad i Hangö och där fanns det inte några lasarettåg. Men jag har hört talas om dem och det ska bli intressant att höra lite mera, säger Ulla Wikström. På plats för att lyssna till dagens föredrag är också Guido Holmberg, Sture Ack
Foto: Robert Jansson

Bild

Krigsveteranerna fick veta mer om lasarettet

Krigsveteranerna på Åland samlades nyligen till veterankafé på församlingshemmet i Mariehamn. Ordförande Ann-Gerd Steinby höll ett föredrag om lasarettågen som rullade i Finland under krigen.
– Det är ett intressant ämne, därför är jag här, säger Ole Grönqvist, före detta officer med majorgrad och även medlem i föreningen.
Hittat fel i texten? Skriv till oss