Ett ställe som nästan alla ålänningar har en relation till. Så beskriver Anders Jansson och Mats-Erik Fagerström från Geta nostalgi- och motormuseum Edos mack. Nu har de inlett flytten som ska ta hela byggnaden till Geta.
– Det finns så många historier om Edos, säger Mats-Erik Fagerström.

Åland Post och DB Schenker har slutit ett långsiktigt samarbetsavtal.
Enligt Postens vd Henrik Lundberg innebär det att Postens omsättning ökar, att man kan investera i ny teknik och att det kan skapas nya arbetstillfällen.

Familjen Fazers engagemang i vilt- och naturvården på Yttre Klåvskär i Föglö går nu in på sitt hundrade år. Området har numera Wildlife Estate-status.
– Klåvskär är unikt i ett europeiskt perspektiv och jag har ett stort naturintresse, säger en av arvtagarna, Karl Fazer i Skåne.

Färre tyskar, men fler ryssar, och sammantaget fler gäster. Så såg det ut på de åländska hotellen under 2019.

En bil har på morgonen brunnit på Backebergs sportfält i norra Mariehamn. När brandkåren kom till platsen var bilen redan övertänd.

Några bevis för människohandel har inte hittats, och Polisens förundersökning av tiggarnas situation på Åland är därför avbruten.
– För att ärendet ska kunna få bevisning krävs det att personer berättar saker, säger Christoffer Ahlfors på Polisen.

För första gången har Ålands fiskevårdscentrum nu planterat ut öringrom i korgar av biologiskt nedbrytbar kartong.
– Det blir spännande att se resultatet i vår, säger projektledare Linda Sundström.

Tio månader dras bort från körförbudet när hovrätten ändrar domen för en rattfull.

Den årliga åländska idrottsgalan har gått i mål på lördagskvällen. Här är alla pristagare:

I kväll går den traditionella åländska idrottsgalan av stapeln i kulturhuset Alandica i Mariehamn med 325 gäster på plats. Ålandstidningen bjuder här på ett bildspel med alla festdeltagarna! Senare i kväll presenterar vi vinnarna i de olika kategorierna.

Fraktsjöfarten kan tjäna mycket pengar på att minska sina koldioxidutsläpp.
– Det finns en väldigt stor inbesparingspotential, säger Magnus Gustafsson, forskningsledare i industriell ekonomi vid Åbo Akademi.

Efter en strykande åtgång i den åländska Reko-gruppen trappar Getaborna Sara Bergman och Jan Plonczak upp produktionen av åländsk-polska dumplings.
– Vi har startat företag och hoppas många är nyfikna, säger Sara Bergman.

Den åländska sjukvården är beredd ifall det skulle dyka upp något fall av misstänkt coronavirus här.
– Sannolikheten är liten och mycket kring sjukdomen är osäkert. Vi följer de nationella riktlinjerna, säger landskapsläkare Knut Lönnroth.

En polispatrull konstaterade under fredagen att någon försökt tända eld på en lastpall inne på byggarbetsplatsen vid Baltichallen i Mariehamn.

Fler nyheter