Coronafall i ÅHS-personalen

Ett nytt fall av coronasmitta upptäcktes i måndags hos en anställd på ÅHS.
Foto: Robert Jansson

Bild

Ett nytt fall av coronasmitta upptäcktes i måndags hos en anställd på ÅHS. Enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen har några personer satts i karantän.

Efter förra veckans våg av smittspridning i landskapet har ett fall av coronasmitta bekräftats hos en anställd inom ÅHS.

– Det stämmer, vi har en i organisationen som testat positivt och några personer som jobbar i den gruppen har satts i karantän, säger Jeanette Pajunen.

Hur många rör det sig om?

– Det kan jag inte säga exakt, men det är ett litet antal, inte många.

Får det några konsekvenser för verksamheten?

– Nej, vi har tillräckligt med personal.

Enligt säkra källor till Ålandstidningen rör det sig om en person som arbetar i centralköket, men Jeanette Pajunen vill inte kommentera det.

– Vi bekräftar bara att det är en person i vår organisation. Vi har inte heller tidigare gått ut med var smittfallen inträffat. Förra våren var det ett par fall hos personalen.

Har ni skärpt era skyddsrutiner?

– Vi har en intern handlingsplan som följer landskapsregeringens riktlinjer, men mera specifikt och sedan helgen tillämpas de nya restriktionerna. Före det låg vi i accelerationsfasen, så det har i praktiken varit lika strängt. 

Jeanette Pajunen framhåller att ÅHS smittskydd har haft god effekt hittills och hon hoppas att det ska fungera även framöver.

– Tröskeln för att stanna hemma när man har minsta symptom är mycket låg och vi tillämpar även ett brett karantänsbegrepp.

Hittat fel i texten? Skriv till oss