Foto:

Bild

Är det du som stickar Ålandströjan?

Fram till den 15 augusti pågår tävlingen om att rita mönstret till Ålandströjan. Daniel Dahlén, Ålandstidningens chefredaktör och vd, är en av jurymedlemmarna. Han tror att det kommer in många varierande bidrag av hög kvalitet.

Vad har du för förväntningar på bidragen?
– Jag tror att det blir en högkvalitativ tävling. Den ligger precis rätt i tiden då det finns många som stickar runtom på Åland i dag. Jag tror att det kommer in många varierande bidrag från både unga och gamla.
Vad är ditt bästa stickminne?
– Kanske från högstadiet när jag råkade sticka två vänstervantar men ändå lyckades bli godkänd. Annars har det stickats i generationer från min mammas sida. Mormor brukade alltid sticka strumpor till oss i julklapp och lägga dem i Fazers gröna kulor-askar för att vi inte skulle veta vad det var. Det gjorde hon så länge hon levde så vi har stickade strumpor för alla generationer i familjen.

Skicka in ditt mönster till alandstrojan@alandstidningen.ax senast den 15 augusti.

Så här deltar du i tävlingen
Lämna in ett mönster eller en skiss på hur du anser att Ålandströjan ska se ut. Mönstret ska vara ett ritat rutmönster och på något sätt ha anknytning till Åland. Glöm inte att skicka med din motivering.
Du behöver inte ha stickat tröjan i förväg. Men du får förstås göra det om du vill. Bifoga i så fall en bild på hur den ser ut.
Bidraget mejlar du till alandstrojan@alandstidningen.ax senast den 15 augusti.
En jury bestående av Hanna Wiik-Rosenqvist, Minna Rundberg, Veronica Thörnroos och Daniel Dahlén utser vinnaren.

 

Hittat fel i texten? Skriv till oss