Så följer du Emma och Anna-Karin på plats

  • Bild

Den 1-3 september är det golffeber på Åland för då anländer närmare 130 professionella golfspelare och deras entourage från stora delar av världens hörn till ön för att spela Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken. Huvudtävlingen spelas den 1 till 3 september och du kan följa allt på plats.

Enkelt att följa på plats 

Besökare är varmt välkomna att följa med tävlingen på plats i Kastelholm (LÄNK TILL PROGRAM). Inträde till tävlingen är helt kostnadsfritt och på plats finns tydliga anvisningar om var man som besökare kan parkera samt hur man rör sig inom tävlingsområdet. 

Den som vill göra det riktigt bekvämt för sig kan på plats köpa en praktisk campingstol som kan fällas upp och placeras inom speciellt attraktiva åskådarområden, nära tävlingsbanans greener. Priset för stolen är 50 euro och den kan användas under samtliga tävlingsdagar. Stolen är dock inget måste, det går också bra att stå och titta på spelet runt om på banan. 

Som åskådare kan man följa med en specifik tävlingsboll runt banan, antingen under en hel eller under delar av en runda. Alternativet är att sätta eller ställa sig vid ett specifikt hål och följa med då tävlingsbollarna passerar just det hålet under tävlingen. Här brukar exempelvis de korta par 3-hålen vara extra populära. Rekommendationer om de intressantaste platserna får du på plats som besökare.  

Servering på området 

Under tävlingsdagarna finns ett brett utbud av servering på området. Exempelvis serveras småvarma rätter i Golfrestaurangens evenemangstält, men även Våffelrakan, Tahinigrillen och Churroskiosken finns på plats för servering. 

Utplacerat på banan finns också ett antal toaletter av modell bajamaja. Runtom på banan finns ett antal funktionärer som hjälper till att visa hur åskådarna bäst rör sig på anläggningen. 

Trafik till och från Ålands Golfklubb  

Under tävlingsdagarna (torsdag-lördag) är Slottsvägen enkelriktad (i nord-sydlig riktning) från infarten till Kungsgårdsallén (nedanför Ribacka) ända till Kastelholms slotts parkering. Besöker du tävlingen med egen bil finns en gästparkering i närheten av tävlingsområdet. Parkeringsvakter dirigerar dig rätt.

Här hittar du tävlingsprogrammet.