I det besvär som lämnats in till hovrätten går Fredrik Fredlunds juridiska ombud till hårt angrepp mot den tingsrättsdom där lagtingsledamoten dömdes till 75 dagars villkorligt fängelse för misshandel av sin före detta sambo. Åklagaren vill däremot att domen står fast.

De åländska kommunerna betalar inga stora summor i förseningsräntor och generellt sett ligger nivån lägre än i övriga Finland. Små organisationer är effektivare och förseningar undantag.
– Kombinationen korta betalningstider och långsam postgång kan leda till dröjsmål, säger kommundirektör Niklas Eriksson i Föglö.

Viking Lines nya fartyg ska heta Viking Glory. 30.000 personer har röstat i namntävlingen.

Det är en glad, men trött Nils Torvalds, som vid 22.30-tiden hoppar in i en taxi för att ta sig hem efter valvakan.

– Det känns jättebra. Och Anton har gjort ett fantastiskt val, säger Nils Torvalds

Anton Nilsson gjorde det få – inte ens han själv – vågade tro på.
Han säkrade andraplatsen på Svenska folkpartiets lista i EU-valet och blir Nils Torvalds ersättare.
– Helt otroligt! Vilket förtroende ålänningarna har visat, jublar han på valvakan i Mariehamn.

Med ett mål innan en minut var spelad av Keaton Isaksson vann IFK Mariehamn i dag matchen mot VPS i Tipsligan.

Det har varit en spännande kamp om andraplatsen på Svenska folkpartiets, SFP, lista. Nu har 99,8 procent av rösterna räknats och allt tyder på att Anton Nilsson plockar hem andraplatsen på SFP:s lista. Med det blir han ersättare för Nils Torvalds i EU-parlamentet.

En personbil började brinna under färd på Getavägen ungefär i höjd med Bartsgårda vägskäl. Händelsen inträffade vid 19-tiden på söndagskvällen.
– Det small till och började brinna, föraren stannade bilen och sprang ut ur den och slog larm, säger Ted Andersson, brandmästare.

De åländska kandidaterna Camilla Gunell och Anton Nilsson röstade på valdagen i dag. De sade sig båda vara nöjda med sina kampanjer.

Musikalen Det blåser nordost framfördes i S:t Görans kyrka i lördags. En fullsatt kyrka såg sångare och musiker leva sig in i forna tiders sjömansliv och vad det innebar för dem som blev kvar på land. Här är fotograf Hülya Tokur-Ehres bilder från evenemanget.

Ett flertal incidenter relaterade till alkohol ägde rum natten mellan lördag och söndag.

Under lördagen var det dags för lådbilsrace i stadshusbacken. Ålandstidningen var på plats, och här är fotograf Hülya Tokur-Ehres bilder från evenemanget!

I Estland fungerar det mycket bra att rösta elektroniskt, tycker den dubbla medborgaren Kairi Joesalu.
– Det är jätteviktigt att alla medborgare röstar för att skicka sin bästa människor till parlamentet, säger hon.

Eckerö Lines besked om utökad trafik mellan Helsingfors och Tallinn med början i juni väcker känslor. Både Tallinns stadsledning och konkurrenten Tallink kritiserar Eckerös planer i hårda ordalag.
– Kritiken är överdriven, förändringarna blir inte så dramatiska som det hävdas, säger rederiets vd Taru Keronen.

Fler nyheter