Ett flertal gånger har en eller flera färjor tvingats tas ur trafik med stora rockader som följd. Vad beror strulen på, går de att lösa – eller är skärgårdsflottan helt enkelt för gammal?

Kommentarer

Det som skrivs är säkert

Det som skrivs är säkert riktigt men det som inte skrivs är också lite intressant. Hur har exempelvis driftsprivatiseringen påverkat underhållet av fartygen? Har man så stora skulder till landskapet som ett av driftsbolagen har så finns väl risken att man minimerar underhållet?

En torpare borde också veta

En torpare borde också veta att det är LR som sköter både dockning och löpande underhåll så väl före som efter reformen. Vilket underhåll avser torparen att Nordic jet line försummar på grund av svag lönsamhet? Inte har väl torparen en före detta anställd som är bitter för att det visat sig att övertidsersättningen som tidigare motsvarade grundlönen i det närmaste var rent bedrägeri?

Även torpare är läskunniga.

Även torpare är läskunniga. Allt detta har stått i tidningarna. Däremot verkar Findus sakna grundläggande kunskaper i frågan så frågan är om Findus är läskunnig. Det är INTE är LR som sköter löpande underhåll utan detta ska entreprenören sköta själva och därav de hundratusentals euro som NJL har i skuld till LR (detta har också stått i tidningarna) Vill Findus ha ytterligare fakta kan Ålandstidningens ledare den 17 okt rekommenderas (ledare finns i början av tidningen) Där förklaras problematiken ganska utförligt

Obunden samling håller inget styrelsemöte om misshandelsdomen mot partiets lagtingsledamot Fredrik Fredlund före november.
– Jag tänker inte kommentera om han kan fortsätta representera partiet före domen har vunnit lag kraft, säger partiordförande Bert Häggblom.

ÅHS vårdchef Sirpa Mankinen blir tf klinikchef för psykiatrin, och chefläkare Olli-Pekka Lehtonen blir medicinskt ansvarig.
Detta för att lindra den psykiaterbrist som råder.

En plastlåda med sand brann i dag vid halv två-tiden i Miramargaraget. Branden misstänks vara anlagd.

En ny arbetsgrupp ska koordinera Ålands Vatten Ab:s, landskapsregeringens, ÅMHM:s och omkringliggande kommuners respektive ansvar för skyddet av Långsjön och Markusbölefjärden.
– Vi vet alla vad vi ansvarar för, men har hittills ändå misslyckats, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Ett 60-tal föräldrar slöt upp för att diskutera de stora grupper av ungdomar som har samlats i Godby på helgerna den senaste tiden.
– Det finns ett riskmoment med att vara ute för sent, så jag tycker att de är inne på rätt spår, säger äldre konstapel Nicolai Båsk.

Obunden samling har inte diskuterat på förhand hur partiet ska agera om domen mot Fredrik Fredlund skulle bli fällande.
Det säger lagtingsledamoten Lars Häggblom.

Tea Nordlund, Tony Nordlund och Anja Karlsson räddade under torsdagsförmiddagen en nedsjunken älgkalv ur ett lerdike i Gottby, Jomala.
– Det tog nog 40 minuter. Kalven var utmattad, men verkade må bra, säger Tea Nordlund.

Innan en lagakraftvunnen dom finns mot Fredrik Fredlund kommer lagtinget inte att ta något initiativ i frågan.
– Man får tycka vad man vill om det här, men vi har ett ramverk att hålla oss till, säger talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

En man döms för två fall av besittningsintrång efter att under flera år ha låtit sina kor beta på andra personers mark. Korna har rivit ner tält och ätit upp odlingar och mannen ska nu ersätta grannarna för förstörd egendom.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) döms till 75 dagars villkorligt fängelse för två fall av misshandel. Ett av åtalen förkastas.

Eventuellt närmar sig pensionering för Ulf Grüssner, majoritetsägaren i bussföretaget Röde Orm Ab.
Företaget bjuder nämligen ut sina tre dotterbolag till försäljning.
– Jag hoppas att det kommer någon entusiast som vill fortsätta. Annars ger jag tusan i att pensionera mig, säger han.

Räkna med störningar på Föglölinjen när ms Knipan ersätter ms Skarven.

Undersökningarna av berggrunden mellan Lumparland och Föglö gav precis de positiva besked som FS-Links hoppades på. Nu efterlyser Hasse Holmström att landskapsregeringen öppnar upp för en tunnel när trafiken mellan Åland och Föglö upphandlas.

Fler nyheter