Ett flertal gånger har en eller flera färjor tvingats tas ur trafik med stora rockader som följd. Vad beror strulen på, går de att lösa – eller är skärgårdsflottan helt enkelt för gammal?

Kommentarer

Det som skrivs är säkert

Det som skrivs är säkert riktigt men det som inte skrivs är också lite intressant. Hur har exempelvis driftsprivatiseringen påverkat underhållet av fartygen? Har man så stora skulder till landskapet som ett av driftsbolagen har så finns väl risken att man minimerar underhållet?

En torpare borde också veta

En torpare borde också veta att det är LR som sköter både dockning och löpande underhåll så väl före som efter reformen. Vilket underhåll avser torparen att Nordic jet line försummar på grund av svag lönsamhet? Inte har väl torparen en före detta anställd som är bitter för att det visat sig att övertidsersättningen som tidigare motsvarade grundlönen i det närmaste var rent bedrägeri?

Även torpare är läskunniga.

Även torpare är läskunniga. Allt detta har stått i tidningarna. Däremot verkar Findus sakna grundläggande kunskaper i frågan så frågan är om Findus är läskunnig. Det är INTE är LR som sköter löpande underhåll utan detta ska entreprenören sköta själva och därav de hundratusentals euro som NJL har i skuld till LR (detta har också stått i tidningarna) Vill Findus ha ytterligare fakta kan Ålandstidningens ledare den 17 okt rekommenderas (ledare finns i början av tidningen) Där förklaras problematiken ganska utförligt

Stadsfullmäktige har godkänt Mariehamns budget för 2019 och ekonomiplanen för 2020-21.
Under debatten gjordes 17 ändringsförslag, varav 9 godkändes.

Trots regnet sökte många glada människor sig ut till samlingspunkter på Åland för att fira sommaren i gemenskap och hylla högtiden med dans och sång. 

Det blev ingen stångresning i Engelska parken i dag. I stället fick de hugade midsommarfirarna dansa bredvid stången.

Halva nöjet med midsommarfirandet är förberedelserna. Att lägga in silen, löva stången och skapa sin egen blomstrande huvudbonad.
Ålandstidningen bad florist Gerd Karlsson på Blomstallet att visa hur man binder sin egen midsommarkrans.

På torget i Mariehamn inhandlas jordgubbarna och fisken inför midsommarhelgen. Ålandstidningen har pejlat hur jordgubbsshopparna firar midsommar.

Efter flera månaders väntan har invånarna på Kökar äntligen fått en butik igen. Den nybyggda butikslokalen var under torsdagens öppning full av nyfikna besökare.
- Alla var väldigt målinriktade och ville ha en butik, och så blev det, säger Robert Karlman.

Försöken att syresätta den övergödda Kaldersfjärden pågår inte längre.
– Vi har sagt att det inte är någon idé att köra pumparna eftersom det inte verkar ha den önskade effekten, säger Carina Aaltonen (S), vice ordförande i kommunstyrelsen i Jomala.

Landskapsregeringen bör bjuda in alla berörda parter från Sverige och Finland till Åland i höst, för att säkerställa ålänningarnas tillgång till SVT Play .
– Det gäller bara att hitta ett datum och få det att klaffa, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).
Han har lett arbetet i mediekommittén, som nu är klar med sitt förslag till mediepolitiskt program.

Landskapsregeringen har konstruerat ett nytt stödsystem för vindkraften.
– Systemet är en morot och en ekonomisk stötdämpare som ska få investerare att fatta beslut om att producera el, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Med undantag för ett par lås, en dörr och några kranar är ritningarna till Jomalas miljövänliga samlingshus nu spikade.
– Byggnaden kommer att uppfylla miljömålen, säger Jonas Larsson, miljösamordnare vid konsulten Sweco.

Mariehamns hamn Ab får tillbaka drygt en miljon euro som man betalade i överlåtelseskatt 2015.
Pengarna ska användas till de stora investeringar som väntar.

Mariehamn sänker inkomstskatten från 17,50 till 17,25 procent. Det beslutade stadsfullmäktige under tisdagskvällens möte.

Ett system för att med tre klick kunna meddela sina kollegor var man befinner sig. Nu kan Västra Saltviks frivilliga brandkår bara minuter efter att ett larm gått ha bemanningsituationen kartlagd.
– Det underlättar mycket. Man har stått här många gånger utan att veta hur många det är som är på väg, säger kårchef Sten-Göte Nyman.

Fler nyheter