Ett flertal gånger har en eller flera färjor tvingats tas ur trafik med stora rockader som följd. Vad beror strulen på, går de att lösa – eller är skärgårdsflottan helt enkelt för gammal?

Kommentarer

Det som skrivs är säkert

Det som skrivs är säkert riktigt men det som inte skrivs är också lite intressant. Hur har exempelvis driftsprivatiseringen påverkat underhållet av fartygen? Har man så stora skulder till landskapet som ett av driftsbolagen har så finns väl risken att man minimerar underhållet?

En torpare borde också veta

En torpare borde också veta att det är LR som sköter både dockning och löpande underhåll så väl före som efter reformen. Vilket underhåll avser torparen att Nordic jet line försummar på grund av svag lönsamhet? Inte har väl torparen en före detta anställd som är bitter för att det visat sig att övertidsersättningen som tidigare motsvarade grundlönen i det närmaste var rent bedrägeri?

Även torpare är läskunniga.

Även torpare är läskunniga. Allt detta har stått i tidningarna. Däremot verkar Findus sakna grundläggande kunskaper i frågan så frågan är om Findus är läskunnig. Det är INTE är LR som sköter löpande underhåll utan detta ska entreprenören sköta själva och därav de hundratusentals euro som NJL har i skuld till LR (detta har också stått i tidningarna) Vill Findus ha ytterligare fakta kan Ålandstidningens ledare den 17 okt rekommenderas (ledare finns i början av tidningen) Där förklaras problematiken ganska utförligt

Förbundsfullmäktige i Södra Ålands högstadiedistrikt beslutade i går efter röstningsdramatik att återremittera hela budgeten, och förslaget om en om- och tillbyggnad av Kyrkby högstadieskola, till förbundsstyrelsen.

Drygt 13.000 skilsmässor registreras i Finland varje år och den vanligaste åldern att skilja sig är 35–39 år.

– Mitt under småbarnstiden. Det är inte kärleken som är slut, det är energin. Man är trött – men egentligen inte på varandra, säger prästen, familjeterapeuten och programledaren Maria Sundblom Lindberg.

Nu har målsmännen till de barn som kan ha utsatts för olovliga journalintrång fått brev från polisen om saken.

– Vi har gjort ett utskick som gäller drygt hundra barn, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.

Ålandstrafiken meddelar att vinden ställer till med problem för skärgårdstrafiken. Här är deras pressmeddelande:

I dag hålls huvudförhandling i tingsrätten i ett ärende där en man står åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av barn. I samma rättegång står en kvinna åtalad för misshandel.

Hammarland och Eckerö säger nej till en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kommunerna skulle hellre se en ny skola på Västra Åland och anser att besluten kring tillbyggnaden stressas igenom i för snabb takt. 

 

Lagtingsledamot Harry Jansson är mycket kritisk till att styrelsen för Ålands gymnasium rekryterade Christian Ivars till posten som förvaltningschef. Ivars anställning avslutades i förrgår, efter åtta månader på posten.

– Det finns nog skäl för landskapsrevisorerna att syna hur gymnasiets förvaltning har fungerat den här mandatperioden, säger Harry Jansson.

 

En personbil voltade efter att ha kört av vägen i Haraldsby på onsdagseftermiddagen. Ingen person skadades.

Tre personer åkte fram och tillbaka med Viking Lines Rosella under två dagar för att stjäla cigaretter från taxfree-butiken. Nu har de dömts till böter för stöld.

Finns det något i det åländska samhället som skulle kunna fungera bättre?

Svarar du ja på den frågan öppnar sig nu en möjlighet att få till stånd en förändring.

Steg ett är att skriva ner vad som stör dig på sajten stormig.ax

Endast nyheter och aktuella händelser och bara via kabel och IPTV, den kompromissen röstades igenom i rättsliga utskottet i EU-parlamentet i går när EU-kommissionens förslag till förordning om sändningar online togs upp.

Hammarlands kommun vill utreda alternativa lösningar före en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola klubbas igenom. En av dem är en ny skola på västra Åland. 

Nyligen togs ett steg mot förverkligandet av en ut- och ombyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kostnaden beräknas till närmare 3,1 miljoner euro. 

Fler nyheter