För 50 år sedan upphörde Eckerö att vara en skärgårdskommun. Tillkomsten av Marsundsbron betydde mycket för eckeröborna.

Den fick aldrig någon officiell invigning, utan bara togs i bruk. 23 november 1959 öppnades Marsundsbron för trafik och därmed upphörde Eckerö att räknas som en skärgårdskommun.

- Brons tillkomst betydde otroligt mycket för oss. Vi miste något skärgårdstillägg, men det var det värt, minns Nils Sjöblom, som då var kommunsekreterare.

Han förundrar sig litet över att det aldrig blev någon officiell ceremoni för en så betydelsefull händelse som att bron togs i bruk.

- Från Eckerös sida antog vi att landskapet skulle sköta om det, men det blev inget.

Däremot kom någon representant från riket, "minister eller något", och körde över bron på vårkanten.

- Vi tog emot honom med blommor från Eckerös sida.

En hel del sand

En av dem som var med om brobygget var åkaren Berny Eriksson. Som 23-åring körde han betongsand till bygget från Varggropens sand i Hammarland.

-All sand kom från oss. Jag tippade sanden i fack vid broänden, och därifrån skopades den upp.

Hur mycket sand det var fråga om minns han inte, men säger att det var "en hel del".

- Thames lastbilen jag körde tog bara 2,5 kubikmeter per lass. I dag tar en lastbil 12 kubik, med släp får man 25 kubik på en körning.

Före bron gick en färja vid Marsunds brygga. Berny var flera gånger över med personbil, men aldrig med lastbil.

Sista segelbåten

Trafikavdelningens mångårige chef, överingenjör Anders Lindholm, var däremot inte med om brobygget.

- Nej, då gick jag ännu i Tekniska högskolan. Jag började på avdelningen först 1966, säger han.

Ändå har han ett "historiskt" minne av brobygget.

- Jag var med på den sista segelbåt som släpptes fram genom Marsund innan en vajer spändes upp och farleden spärrades av för bygget.

Förspänd bro

Bro- och hamningenjör Ian Bergström uppger att bron ritades av Monberg & Thorsen Ab i Stockholm, som också haft ett finger med i Höga kustenbron.

För bygget stod Allmänna ingenjörsbyrån (YIT), som också anlitade en del lokalt folk.

- Bland annat var Stig Eriksson med som byggmästare, inflikar trafikingenjör Bengt Dahlén.

Marsundsbron var Finlands första förspända bro och då ett unikt projekt. Det innebär att 28 spännstag av stål är ingjutna i vardera balkarna under brolocket.

- Det gör bron knepigare att riva, säger Bergström.

Inget rivningslov

Något konkret beslut om rivning finns inte. Inte heller något rivningstillstånd, eftersom det tillstånd som ingick i miljötillståndet för att bygga nya bron har utlöpt.

- 31 december 2004 upphörde alla gamla miljötillstånd att gälla, säger Ian Bergström.

Det betyder att de måste söka nytt rivningstillstånd när pengar för arbetet har budgeterats.

- Men det är inte aktuellt i dagens ekonomiska läge.

Bron utnyttjas nu av metare som vistas där på egen risk. Av säkerhetsskäl måste den småningom bort.

Finansminister Mats Perämaa representerar Åland på Finlandsarenan i Björneborg. I år stod han som värd för den traditionsenliga Ålandslunchen där frågor gällande Åland diskuteras.
– Det är en stående programpunkt för att visa upp den ålänska närvaron i Björneborg, berättar Mats Perämaa.

För paren Elke och Owe Kellman samt Margitta och Jürgen Liebeck bjöd sommarens Ålandssemester på en mycket oväntad överraskning när paren, som känner varandra sedan tidigare, sprang på varandra i den åländska skärgården.

– Vi hade ingen aning om att de var här, säger Margitta Liebeck.

Antalet passagerare på Mariehamns flygplats minskade under första halvåret med drygt åtta procent till 26.728 personer, enligt färsk statistik från flygplatsoperatören Finavia. 

Fram till slutet på juli kan den som vill besöka skejtparken för att åka på helikoptertur med det finska turistflygningsföretaget Procopter Oy. Flygningarna går över Mariehamn eller ut till skärgården enligt behov.

– Man hinner se jättemycket på bara sju minuter, säger piloten Georg Falkstedt.

På Enklinge är det potatis av det allra mest lokala slaget som säljs i butiken. Det ser 13 år gamla Linnea Lahtinen, som de senaste somrarna plockat potatis från sin mormor och morfars land, till.
– Det är tredje sommaren som jag plockar potatis, säger hon.

Många aktieägare i Rederi ab Eckerö har i dagarna fått hem ett brev med erbjudande att köpa deras aktier. Det är det finska investeringsbolaget OTC som står bakom utskicket.

– Vi köper aktierna för att få utdelning, säger bolagets vd Tomi Kaismo.

Bussbolagen erbjuder nu möjligheten att betala med bank- eller kreditkort på landsortsbussarna. Landskapsregeringen började driva frågan några veckor innan midsommar, och till midsommar var nödvändig apparatur på plats på bussarna.

Ålandstidningens reporter Kevin Eriksson och fotograf Hülya Tokur-Ehres åker i dag på Strandhugg i Ålands skärgård. Fram till och med fredag kommer vi att befinna oss i Kumlinge och på Brändö.

En svensk man misstänks för grovt narkotikabrott och smuggling efter att tullen påträffat 150 gram kokain och ungefär 100 gram så kallade designdroger i en bil som mannen körde från Grisslehamn till Eckerö. 
Mannen bestrider brottsyrkanden och menar att han inte var medveten om att det fanns narkotika i bilen.

Att landskommunerna inte kan acceptera den naturliga placeringen i Räddningsverket är överraskande, och att kommunerna kräver att få veta vilka personer som ska anställas är sorgligt.
Det säger stadens tillförordnade räddningschef Karl Nordlund.

Ålands gemensamma räddningsmyndighet, som enligt stadsfullmäktiges beslut ska inleda sitt arbete den 1 januari, ser ut att stupa på ett nytt storbråk.
– Staden har inte kört med öppna kort, säger Räddningsområde Ålands landskommuners ordförande Kristian Aller.

På bilden ses Rustas varuhus i svenska Eriksberg.

Den svenska varuhuskedjan Rusta letar lokal på Åland. Det bekräftas av företaget.
– Vi är intresserade om vi kan hitta rätt läge och lokal, säger företagets chef för butiksetablering Tobias Mattsson.

I årets upplaga av SuomiAreena i Björneborg anordnas en diskussion under temat ”Åland som pilotområde för hållbara energikällor”. 
– Åland kan presenteras som föregångare som ett område som drivs av förnybara energikällor, säger Flexens Ab:s vd Berndt Schalin som deltar i samtalet. 

Fler nyheter