Efter 23 år på ordförandeposten klev Kenneth Andersson av ÅID-styrelsen. Ny ordförande blev i stället Lars Janlöv under gårdagens höstmöte där man också delade ut stipendier till de mest framgångsrika idrottarna.

Bitarna till nästa års trupp faller en efter en på plats för Åland United. Senast i raden att göra klart med den åländska ligaklubben är Jessi Hietanen från HJK.

Idrottsledaren Tapani Sivén tilldelades på onsdagen en kompisuggla av Förbundet Hem och skola för sitt idrottsliga engagemang i framför allt Eckerö. Kompisugglan är en del av projektet ”Vuxna skapar vänskap” och delades ut för tionde och sista gången i svenskfinland – och för första gången på Åland.

Tillbaka till det gamla blev segerreceptet för IFK Mariehamn i hemmasegern med 9–4 mot Gimo i söndags. Sex av målen kom från den tidigare förstakedjan med Nicklas Herou, Robin Englund och Alexander Grundström som fick förtroendet att spela tillsammans igen.
– Det fungerar bra mellan oss, noterar Alexander Grundström som sköt två mål och assisterade till ytterligare tre mål.

Petteri Forsell hade en option på ytterligare ett år i IFK Mariehamn. Något klubben använt sig av och förlängt kontraktet. Nu söker man en ny klubb till mittfältsstjärnan för att få in extra kapital.

Från lagets givna stjärna till bänken och vidare till läktaren. Daniel Sjölunds höst har varit, som han själv beskriver det, ”konstig och annorlunda”. Allt sen han skrev på för konkurrenten IFK Norrköping. I slutet av december går flyttlasset till IFK Norrköping från Åtvidabergs FF.

IFK Mariehamn har lyckats behålla tre spelare ur truppen från säsongen 2014. Det handlar om lagkaptenen Jani Lyyski och Amos Ekhalie samt Tommy Wirtanen.

Kenneth ”Kenta” Sandvik har vunnit det mesta. Men någon VM-medalj i styrkelyft har han aldrig ägt.
Inte förens i lördags då han lyfte hem en silverpeng i Colorado, USA.
– Det kompletterar min samling, säger han nöjt.

15 åländska simmare tävlar i helgen i SFI-mästerskapen i Mariebad. Totalt är 150 simmare på plats för att göra upp om medaljerna.

En handskada kan sätta rejäla käppar i hjulet för Kenneth ”Kenta” Sandvik i helgens styrkelyft-VM i Colorado.
– Jag åker dit på vinst och förlust, säger han.

Åland curlingklubbs unga lag med Melker Lundberg, Hemming Hanses, Orvar Nordberg och Isak Nordlund stod för en riktig skräll i junior-FM i Harjavalta som avgjordes i helgen. De gick hela vägen – vann FM-guld – och är klar för EM i Tjeckien i januari.
– Vi visste att om vi kunde hålla fokus hela helgen skulle vi ha en chans, säger skip Melker Lundberg.

IFK Mariehamns hockeyherrar kammade noll i helgens två hemmamatcher. 3–4 mot Hässelby/Kälvesta och 3–7 mot Norrtälje.
– Det är som om vi saknar viljan att vinna, säger lagkaptenen Jim Manselin.

Jomala IK:s volleyherrar fick med sig en poäng efter förlusten mot Uppsala med 2–3 i set lördagens hemmamatch i Superettan.

Åländske Mathias Engström har presenterat sig i svenska division 1. I helgen gjorde han sina första poäng för sitt IBF Borlänge när de bortaslog Hagunda IF.

Fler nyheter