FC Åland fick en perfekt inledning på säsongen när laget krossade TuWe hemma på WHA konstgräs. Tränaren Alexander Semenov är nöjd med insatsen och blickar nu framåt mot ett spännande år.
- Det blir helt annat den här säsongen i och med vårt samarbetsavtal med IFK. I fjol hade vi knappt folk på bänken. Nu har vi kvalitativa spelare som kan hoppa in och förändra matchbilden om det behövs, säger han.

Några av de åländska triathleterna till sommarens öspel på Jersey simulerade förhållandena i vattnet utanför den engelska kanalön i Ålands sjösäkehetscenters bassäng under torsdagen.
– Det är helt annat än att simma vanligt, säger Jenna Gestranius.

Brian Span och Dever Orgill sköt IFK vidare till kvartsfinal i Finlands Cup efter 2–0 i bortamötet mot Ilves på torsdagen.

IFK Mariehamns mittfältsstjärna missar mer än halva säsongen efter söndagens ledbandsskada. Det står klart efter måndagens magnetröntgen.

Olivia Weuro, född 2002, går från klarhet till klarhet. I helgen tog hon fem guld på fem försök och tränaren Göte Winé hyllar sin adept till skyarna.
– Jag har aldrig sett något liknande. Hon är en enorm talang. Kanske till och med material för kommande juniorlandslag.

Robert och Pia Ekströms första och än så länge enda miljonhäst, Jeppas Hugo, har varit borta från tävlingsbanorna i snart ett år. Nu är han tillbaka.
– Och han var bättre än jag hade hoppats på, säger en glad Robert Ekström.

Tidigare var det Saltvik. Nu är det Geta. Ja, norra Åland dominerar i den åländska pingisligan. I helgen tog IF Start sin tredje raka titel.

Varken hemmalaget FF Jaro eller IFK Mariehamn spelade någon blänande fotboll när Tipsligan sparkade i gång under söndagen. Det blev en match som saknade chanser och något riktigt strukturerat spel. En match som slutade 1-1.

Åland United avslutade en resultatmässigt medioker försäsong i fin stil. Det genom att krossa ligakonkurrenterna TPS.

Efter två raka säsonger med förlust i finalen mot Pro-09 lyckades IF Fram i årets final få med sig pokalen hem efter en magisk vändning i slutperioden.

IFK Mariehamn och FC Inter spelade 0–0 i måndagens genrep inför starten på Tipsligan på söndag.

Jeppas Maxi tog sin elfte seger i helgens V75-omgång på Rommetravet. Nu väntar förmodligen en uppvisning i finalen i bronsdivisionen under Elitloppshelgen på Solvalla i slutet av maj.

IFK Mariehamn har lottats in i åttondelen av finska cupen och återigen väntar en bortamatch i Tammerfors då liganykomlingen Ilves står för moståndet.

Den ena vann överlägset och den andra knappt. Både Katarina Sundberg och Jarkko Ritjärvi kan i alla fall titulera sig mästare i den årliga turneringen Påskslaget.

Fler nyheter