FC Åland förlorade lördagens viktiga streckmatch i herrtvåan mot SalPa med 0–3 på hemmaplan. Gästerna slog bland annat in två straffar.

Jomala IK förlorade med hela 1–4 i streckmatchen mot PaiHa hemma på konstgräset och får därmed svårt att klara division 3-kontraktet den här säsongen.

IFK-backen Albin Granlund finns med i den 22-mannatrupp som möter Tyskland i en träningsmatch på bortaplan nästa vecka och Kosovo i VM-kvalpremiären i Åbo.

IFK Mariehamn tog revansch på HIFK genom 1-0 hemma på WHA.

Födelsedagsbarnet Fredrik Fredlund, som fyller 38 år i dag, tog sig till final i den andra EM-deltävlingen i Pro Stock Bike, som kördes i tyska Hockenheim, men förlorade där mot Gert-Jan Laseur.

Serieledande IFK Mariehamn söker revansch hemma mot HIFK och nu har kvällens startelvor offentliggjorts.

Bara timmen efter att Åland United säkrat spel i den övre serien meddelade klubben att Giovanni Costantino lämnar sitt uppdrag som huvudtränare med omedelbar verkan. I en intervju med Ålandstidningen berättar italienaren om sitt val, att flytta till den ungerska klubben Honved.
- Det här är ett steg i rätt riktning för mig.

Den regerande Europamästaren Fredrik Fredlund är klar för eliminering i tyska Hockenheim. Där möter han kvalsjuan Thomas Olsen.

Precis som sin fru, Marcela Sandvik, är ÅKK:aren Kenneth ”Kenta” Sandvik Europamästare i bänkpress.

Bara timmen efter att Åland United säkrat spel i Damligans övre serie står laget utan tränare. Giovanni Costantino lämnar för ungerska högstaligan där han kommer att fungera som assisterande tränare i Honved.

Åland United slipper avsluta säsongen i nedre serien och får spela i den övre efter 3-0 hemma mot TiPS samtidigt som HJK besegrade Ilves.

Den 10 september arrangerar Paf boxningsgala i Baltichallen, Mariehamn och nu står det klart vilka matcher som står på agendan.
Robert Helenius mot tysken Konstantin Airich är så klart huvudnumret.

Det var i matchen mot FC Honka på Markusböle den 9 juli som ett 30-tal tillresta bortasupportrar stormade planen i samband med ett mål.
Nu bötfälls båda lagen.

Med sex matcher kvar att spela ligger FC Åland pyrt till i division 2. Men nu får man hjälp från oanat håll.
Atlantis, som är ett av lagen som jagar FC Åland i tabellen, har straffats med nio poängs avdrag.
– Tråkigt att det inte avgörs på planen, men så klart blir det lättare för oss att stanna kvar nu, säger FC Ålands Rezgar Amani.

Fler nyheter