IFK-keepern Simon Nurme spelar sin sista elitmatch i karriären mot TPS på lördag.

På lördag sammanfattas Tipsligan i fotboll. Från och med idag kan du rösta på vilken IFK-spelare du tycker ska få det åtråvärda priset – och samtidigt vinna ett årskort till nästa års säsong.

IFK Mariehamn fick gå lottlösa från Jakobstad och matchen mot FF Jaro. Grönvitt föll med 1-0.

En poäng räckte för att Åland United skulle säkra ligaguldet för andra året i rad och tredje gången i historien. Det blev förlust och en silvermedalj i stället i en högdramatisk avslutning på Damligan som dessutom slog nytt publikrekord i landet.

Sista året som junior blev en säsong präglad av pokaler och medaljer för Jonas Ask. Men till nästa säsong väntar tuffare motstånd då han kliver upp i seniorklassen.
– Det blir tuffare motstånd. Fler duktiga förare, säger Jonas Ask.

Åland United föll med 1–2 (1–1) borta mot Pallokissat i lördagens omgång av damligan.

Ockelbolöparen Magnus Lindberg tog sin sjätte raka kanonloppsseger på lördagen. Klubbkamraten Sandra Hänninen ville inte vara sämre och vann damloppet.

IFK-bowlarna siktar uppåt då man inleder spelet i division 2 i Helsingfors i helgen.
– Den här säsongen känns bättre än den förra, säger Oskar Mattsson.

I går skulle Ålandsprofilen Sebba Södergård ha fyllt 50 år. Hans tidigare innebandylag Pro 09 hedrade sin bortgångne lagkamrat i gårdagens seriepremiär med att alla spela med nummer 50 på ryggen.
– Han var en riktig glädjespridare, säger lagkaptenen Johan Ekstrand.

I gårdagens ligamatch föll IFK:aren Bobbie Friberg da Cruz till marken till synes medvetslös efter en kollision i luften. Men i dag lämnar lagets Kristoffer Weckström lugnande besked.

I bortamatchen mot FC Lahti kolliderade IFK:s försvarare Bobbie Friberg da Cruz med hemmalagets Henri Toivomäki och blev sedan liggande kvar i gräset.
- Han var medvetslös i över två minuter, säger IFK:s tränare Pekka Lyyski, som tyckte det hela var otäckt.

IFK Mariehamn har återigen grepp om fjärdeplatsen i Tipsligan, men är nu bara en poäng före VPS och två före KuPS. Detta efter att grönvitt kryssat borta mot FC Lahti samtidigt som de båda konkurrenterna KuPS och VPS vann sina matcher.

Jomala IK:s herrar fick i helgen en flygande start på säsongen i Superettan. Truppen är på det stora hela den samma som i fjol, men med skillnaden att snart 24-årige Jacob Nordlund nu flyttat hem och gjort Nordlundsklanen komplett.
– Det är roligt att spela med familjen. Vi känner ju verkligen till varandras spelsätt och vet hur vi tänker på planen, säger Edvard Nordlund.

Säsongsavslutningen för åländskt folkrace blev kanonbra. Det säger sektionsordförande Boris Williams.
Uppskattningsvis lockade tävlingarna 450 åskådare.
Terje Pedersen vann seniorklassen och Philip Lund vann juniorklassen.

Fler nyheter