Som Ålandstidningen avslöjade för drygt en vecka sedan stannar Daniel ”Daja” Sjölund i IFK Norrköping. Det nya kontraktet lyder på två år.

IFK Mariehamns lagkapten Jani Lyyski har gjort klart med ytterligare en säsong med klubben.

Åländske Klöver All Over vann ett kortlopp på Solvalla på onsdagen. På prischecken stod det 40.000 kronor (cirka 4.150 euro).

På onsdagskvällen lottades den lokala innebandyn – för herrserierna. I damserien var bara två lag anmälda.
– Vi ska försöka köra med sammandrag för tjejerna, säger innebandyförbundets Aarre Hietanen.

IFK-mittfältaren Gabriel Petrovic missar helgens hemmamatch mot PK-35 på grund av en vadskada och kan bli borta ett par veckor.

I helgen avgörs Champion of Champions i Helsingfors med två ÅSS-båtar till start – efter en smart kupp.

Volleybollsäsongen står vid dörren och för damerna väntar en rejält spännande uppgörelse mellan JIK:s båda lag som i år spelar i samma serie.
– Vi kommer att satsa på ett starkare lag för att ta A-laget tillbaka till division 1, säger klubbens ordförande Camilla Grönholm.

Det blir inget oktobertrav på Åland den här säsongen heller. Lördagens avslutningstrav ställs helt sonika in på grund av för få anmälningar.

Diego Assis skottade in ledningsmålet till IFK Mariehamn redan efter en minut i bortamötet mot RoPS på söndagskvällen men laget fick bara med sig en poäng i jakten mot guldet då matchen slutade 1–1.

1-2 hemma mot FC Viikingit kan bli en kostsam förlust för FC Åland som inför den sista omgången ligger på nedflyttningsplats.

Nästa år får Jomala IK spela division 4-fotboll. Efter lördagens 2–1-förlust mot Pargas IF står det klart att det åländska laget degraderas.

Om en vecka drar seriespelet i gång för IFK Mariehamn. Lagbygget börjar ta form för division 3-laget som i fredags kunde presentera ett nyförvärv i de offensiva ledgen.

Åland United tog i dag hem sin första seger i Damligans övre serie när man bortaslog Pallokissat med uddamålet 2-1.

Tommy Ölund lyckades försvara sin ledning i folkraceserien och tog för första gången hem ÅM-titeln med minsta möjliga marginal mot tvåan Rustams Stumbins.

Fler nyheter