Med idel segrar i grundserien sopade Vianor slätt i curlingligafinalen mot regerande mästarna Turing.

Efter den femte och avslutande deltävlingen av Ömsens Grand Prix är 16 bowlare nu klara för finalen den 25 april.

Premiärsäsongen i det finska seriesystemet slutade i besvikelse. IF Fram degraderas och får nu sikta in sig på division 4.
– Vi är inte nöjda. Spelmässigt håller vi nivån för division 3, säger spelande tränaren Gustav Mörn.

Robert Helenius gjorde i går comeback i boxningsringen efter nästan två år. Den varade i 62 sekunder, sen hade han knockat motståndaren Andras Csomor.

Åland United kunde inte rubba de regerande finländska mästarna i årets upplaga av finska cupen. Det åländska ligalaget fick respass ur cupen efter hemmaförlust med 3-0.

JIK:s volleyherrar tog tre viktiga poäng i kampen om en serieseger i Vårettan då man besegrade serieledarna Bromma med 3–1 i set hemma i Vikingahallen.

Trots ett 0-2-underläge vände IFK Mariehamn på matchen mot Ekenäs IF och segrade till slut med 3–2 - utan att imponera spelmässigt.

Division 4-laget TamU-K skulle inte bli något större hinder för IFK Mariehamn i den fjärde omgången av finska cupen. Avancemanget för ligalaget blev planenligt efter en förkrossande seger.

Åland Uniteds lagbygge fortsätter och i går presenterade laget ytterligare ett amerikanskt nyförvärv i Holly Hein.

IFK Mariehamn får kanske klara sig utan sin lagkapten Jim Manselin, 30, nästa säsong. Han funderar nämligen på att sluta.
– Jag har hållit på länge nu. Men vi får se. Inget beslut är fattat ännu.

Adelina Engman har haft en riktigt bra försäsong tillsammans med sin nya klubb Kopparbergs/Göteborg FC och i helgen blev det ny succé.

Fyra poäng av sex möjliga blev facit för Jomala IK:s damer efter helgens två bortamatcher. Nu är det åländskt i topp av Vårettan.

Det blev inte någon elimineringsrunda för Fredrik Fredlund i Gainsville, Florida. De 16 bästa kvaltiderna gick vidare, men ålänningen slutade på 17:e plats.

När endast en omgång återstår är IFK Mariehamn i topp. Men efter helgen är avståndet ner till jagande BC Story bara 155 poäng.
– Det är ingenting. Allting kommer att avgöras i sista omgången, säger IFK:s Oskar Mattsson.

Fler nyheter