Det dröjde enda in i andra halvlek innan IFK fick hål på gästerna MYPA. Efter ledningsmålet var det däremot inget snack om vilket lag som var bäst för dagen på WHA då IFK tog hem tre poäng.

Det var inget snack om vilket lag som var bäst när Åland United tog emot TPS i Damligans omstart efter det internationella uppehållet. Hemmamatchen slutade hela 7-2.

Med start i dag kör det sjätte Käringsund triathlon i gång i Eckerö. Och återigen förväntar sig arrangörerna ett nytt deltagarrekord.

Trots klart övertag, speciellt i andra perioden, fick Finlands damlandslag se sig besegrade återigen av Sveriges dito då lagen stötte samman i den första av tre landskamper i Islandia.
– Vi hade det väldigt tufft men visade upp stark moral och bra målvaktsspel, säger Sveriges huvudtränare Leif Boork.

Ytterligare en viktig pusselbit har fallit på plats för IFK Mariehamn. Mittfältaren Diego Assis tecknade nyligen ett nytt tvåårs-avtal med grönvitt.

IFK Mariehamns aktiebolag för ligalaget IFK Ab har åkt på en rejäl skattesmäll på närmare 100.000 euro. Orsaken till smällen är till största delen det konsultavtal klubben har med hvudtränaren Pekka Lyyski.

IFK Mariehamn och anfallaren Dever Orgill har kommit överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger.

Mera prispengar och större lopp lockar till sig bättre hästar, vilket i sin tur generellt resulterar i bättre tävlingar. Ålandstravet vill ta nästa steg i utvecklingen och har redan tidigare haft långtgående diskussioner med ATG och ST om att eventuellt arrangera lunchtrav. ST:s generalsekreterare Johan Lindberg uppmuntrar Ålandstravet till att visa framfötterna och skapa bättre arrangemang.
– Då belönas man i slutändan också, säger han.

Åland curlings beslut att bygga Vianor curlingcenter i Eckerö var en av fjolårets största snackisar. När hallen stod klar hängde ålänningarna i praktiken på låset och nu blickar Åland curlings vd, Mari Wickström, framåt mot ett nytt spännande år samtidigt som hon summerar tiden som gått.
– Ett slutgiltigt bokslut låter vänta på sig, men vi kan redan nu konstatera att vi noterar ett plusresultat.

IFK Mariehamn förlängde i kväll sin svit till fem raka matcher utan förlust efter att ha slagit RoPS på bortaplan med 3–1. Amos Ekhalie stod för 1–0, Petteri Forsell för 2–0 och Diego Assis för 3–0.

Kenneth ”Kenta” Sandvik stod i helgen för dubbla finska guld i +120-kilosklassen vid de nordiska mästerskapen i styrkelyft och bänkpress. Han lyckades dessutom slå ett nytt världsrekord.

Ulf Erikssons Qvintette försökte nå ledningen men blev utsvarad i finska femåringsloppet Fabritius Memorial, som i dag avgjordes i Åbo. Det blev slutligen en tredje plats och med tanke på hur loppet utformade sig är den åländska ägaren och tränaren nöjd samtidigt som han ändå inte är det.
– Det känns lite stolpe ut. Jag har henne i bra form och det kändes som vi kunde slå dem.

Två nickmål blev avgörande på Sportkila i dag. Inhoppande (i dubbel bemärkelse) Tom Göstas prickade in 2–1 med pannan bara sekunder från slutet och firade med ett känsloladdat segervrål.
– Det känns som gamla SIF:en. Är det något lag jag håller varmt om hjärtat så är det väl det som i dag heter FC Åland, säger den vikarierande allroundspelaren Tom Göstas.

Fanny von Frenckell är härligt fåordig. Inte direkt på något anspråkslöst sätt utan på ett mera svårimponerat. Speciellt när det gäller egna prestationer. Hon söker ständigt nya utmaningar men skryter sällan om det. I ett – mycket på grund av sociala medier – allt mer ytligt samhälle, där våra Instagramflöden svämmar över av selektiva ljusglimtar är den 16-åriga triathleten ett skönt undantag. Inte för att hon undviker att skryta om det, utan för att hon uppriktigt sagt inte tycker det är något speciellt med att hon som 13-åring hoppat fallskärm, i somras vunnit FM och nu satsar på att delta i de olympiska spelen.

Fler nyheter