I går avancerade IFK Mariehamn vidare i finska cupen efter att ha besegrat FC Hämeenlinna på bortaplan med 4-2.

Petteri Forsell segerregissör för grönvitt
Det blev en inte alltför lätt match i Tavastehus för IFK Mariehamn. Division två-laget FC Hämeenlinna stretade emot bra men till slut fick man ge sig mot det åländska ligalaget som gick segrande ur striden med 4–2.

Underskattning av motståndarlaget tror många är det enda som kan fälla IFK Mariehamn då man gästar division två-laget FC Hämeenlinna i Finska cupen. Men IFK-tränaren Pekka Lyyski menar att man kommer ta matchen på största allvar. Och så ställer IFK upp i cupmatchen…

Han har redan hunnit vara på Åland i en vecka och lära känna på den åländska rugbyatmosfären.
– Jag är förvånad. Här är spelarna verkligen entusiastiska och villiga att lära sig. Det är väldigt motiverande, säger han.

12 minuter in i IFK Mariehamns premiär hemma mot VPS i går gick Josef Ibrahim omkull. Han försökte spela vidare men tvingades i den 20:e minuten utgå skadad. En axelskada var det första beskedet men nu står det klart att han brutit nyckelbenet.
– Jag kände direkt att någonting var fel, säger Ibrahim.

43 herrar och sex damer gjorde i helgen upp i den individuella tävlingen Påskslaget, som spelades över fem serier.
I herrfinalen såg det länge ut att bli IFK Mariehamns Kim Nyman som skulle segra men en viss herreman från Baccus ville annat när han noterade 257 poäng i sista serien.

I går summerades årets säsong i den åländska Pingisligan.
Årets mästare heter IF Start efter att laget besegrat Lemlands IF i finalen efter bollräkning.
– Det har varit riktigt jämna matcher, säger Crosskey-spelaren Harry Lindqvist.

Åland United hade inte några problem med att besegra gästande ONS i hemmapremiären av Damligan. Cynthia Uwak inledde målskyttet i den första halvleken och Adelina Engman avslutade det med sitt 5–0-mål i den 70:e

Ett antiklimax övergick till ren eufori. IFK Mariehamn och VPS spelade snålt och målchanserna var få, även om IFK skapade mest och bäst lägen. Tränaren i VPS sammanfattade det efter matchen bra: ”farligheterna uppstod på fasta situationer och tyvärr för våran del kom också målet via en sådan”.
I matchminut 90 skickade Petteri Forsell in en frispark i straffområdet och där fanns mittfältaren Tomas Hradecky. Det grönvita segertåget har rullat igång.

Här kan du se höjdpunkterna från IFK:s ligapremiär i kväll hemma mot VPS.

I dag klockan 16.00 drar Tipsligan igång för IFK Mariehamns del. VPS står för motståndet på WHA och Ålandstidningen finns så klart på plats för att liverapportera. Dessutom kan du som läsare i efterhand ta del av höjdpunkterna i rörlig bild via vår hemsida under kvällen.

Vid gårdagens travtävlingar i Gävle skördade de åländska hästarna Jeppas Maxi och Jeppas Hugo stora framgångar när de båda vann sina respektive lopp och därmed 25.000 kronor (2.750 euro) var. Ägare Robert Ekström var sannerligen nöjd med båda prestationerna men passade på att hylla femårige Jeppas Maxi lite extra.
– Jag har en känsla som säger att den här hästen har större kapacitet än Jeppas Hugo. Det är någonting alldeles extra men Jeppas Maxi.

IBK Hammarland vann helgens damfinal mot Gasen i Botten med siffrorna 4–0.
Pro-09 försvarade i sin tur titeln från i fjol då laget besegrade förhandsfavoriten IF Fram.
Stor matchvinnare blev Magnus Ljungars som satte det matchvinnande målet till 2–1 ett par minuter in i förlängningen.

Den senaste veckan har Åland United haft endast en gemensam träning. Flera av lagets spelare har varit på landslagsuppdrag och dessutom återfinns ytterligare två på skadelistan. Då är det åländska laget tacksamt för att det är det förhandstippade bottenlaget ONS som kommer till Eckeröhallen i helgens hemmapremiär av Damligan.
–ONS är ett lag vi rimligtvis borde slå, säger ÅU:s assisterande tränare Mikael Virta.

Fler nyheter