En straff vilket ledde till kvittering i slutet av första halvlek och sen en stark inlending på andra akten gav hopp om att IFK Mariehamn skulle ta sin första seger borta mot HJK i ligahistorien. Men det grönvita luftslottet kraschade efter några bedrövliga minuter och till slut blev man totalt krossade av serieledarna.

IFK Mariehamn förlorade stort borta mot det svenska division 2-laget Bålsta i söndagens träningsmatch, men trots det är tränare Rein Metsik relativt nöjd med sitt lags prestation.
– Vi drar på oss för mycket utvisningar och straffas i boxplay. Annars såg det helt bra ut, säger han.

Trots stundtals oorganiserat försvar, vilket den vassa TPS-duon Julia Tunturi och Ria Öling ofta utnyttjade, fick Åland United en resultatmässig kanonstart på Damligans övre serie. Hemmalaget vann säkert och lagkaptenen Monica Dolinsky stod för ett drömmål.

ÅGK-spelaren Jonas Haglund fortsätter att ha det tungt på Nordic Golf League.
I veckoslutets deltävling på den danska proffstouren Ecco Tour missade han cutten för tredje tävlingen i rad.

Den mångårige IFK Mariehamn-profilen Mikael Granskog fick ta emot Mariehamns stads idrottsstipendium vid en kort ceremoni på fredagen.

En tät defensiv och två sköna backmål framåt. IFK gjorde det mesta rätt i segermatchen över tabelltvåan SJK.
Men bara i drygt 70 minuter.
För gästerna kom tillbaka två gånger om.
– Det känns som en förlust, säger mittbacken Kristian Kojola som kunde ha blivit en av matchhjältarna.

IFK Mariehamns formkurva fortsätter att peka rakt uppåt. I dag tog laget sin femte raka seger vilket också var den sjunde matchen i rad utan förlust då man besegrade FC Inter i Åbo med 2-0.

Våsc valde att lägga ner riksseriespelet. I stället tog IF Fram över platsen och i helgen spelar saltvikslaget premiär i Salo.
– Vi ska slåss på övre halvan av tabellen, säger spelade tränaren Gustav Mörn.

13 bollberöringar och ingen ordentligt svettig räddning blev facit för Otso Virtanen då han gjorde debut i U21-landslaget under EM-kvalet på WHA i går kväll.
– Jag visste på förhand att det inte skulle bli mycket att göra, säger han efter matchen mot San Marino.

Åland United är bäst i damligans grundserie. Det stod klart efter lördagens storseger med 6-0 borta mot Nice Futis.

Efter ett år i malpåse återuppstår Åland Marathon på nytt i höst. Men platsen blir en helt annan än den tidigare.
– Det blir en lite tuffare sträcka, säger John Holmberg.

Wiklöf Holding Arena står som värd för den avslutande matchen i U21-herrarnas EM-kval på tisdag nästa vecka. I potten finns förhoppningsvis en play-off-plats till EM-slutspelet för det finländska juniorlandslaget.
– Det här bland det bästa vi kan bjuda på, säger åländska bollförbundets Tony Asumaa.

I går kväll stängde transferfönstret i Finland, ett dygn senare än det internationella fönstret. För IFK har det varit ett ovanligt lugnt fönster där endast Luis Solignac och Petteri Forsell varit på tapeten för en flytt.

Det dröjde enda in i andra halvlek innan IFK fick hål på gästerna MYPA. Efter ledningsmålet var det däremot inget snack om vilket lag som var bäst för dagen på WHA då IFK tog hem tre poäng.

Fler nyheter