Åländske Mathias Engström har presenterat sig i svenska division 1. I helgen gjorde han sina första poäng för sitt IBF Borlänge när de bortaslog Hagunda IF.

Proffskarriären är över för Simon Nurme. Hemmamatchen mot TPS blev hans sista i IFK Mariehamn och hans sista på elitnivå.
– Det är speciella känslor just nu. Samtidigt som det är ledsamt känns det också som en lättnad, säger den reslige målvakten.

Efter ett års uppehåll var Åland Marathon i helgen tillbaka. Det i ny regi och på ny bana.
– Den här banan var lite tuffare än den förra, säger åländskan Heidi Furu, som blev tvåa i damklassen.

Trots att IFK Mariehamn vann hemma mot TPS står det nu klart att grönvitt inte har chansen till Europa League-kval nästa år.

Åland Uniteds silvertränare Gary Williams stannar i klubben de två kommande åren.

IFK-keepern Simon Nurme spelar sin sista elitmatch i karriären mot TPS på lördag.

På lördag sammanfattas Tipsligan i fotboll. Från och med idag kan du rösta på vilken IFK-spelare du tycker ska få det åtråvärda priset – och samtidigt vinna ett årskort till nästa års säsong.

IFK Mariehamn fick gå lottlösa från Jakobstad och matchen mot FF Jaro. Grönvitt föll med 1-0.

En poäng räckte för att Åland United skulle säkra ligaguldet för andra året i rad och tredje gången i historien. Det blev förlust och en silvermedalj i stället i en högdramatisk avslutning på Damligan som dessutom slog nytt publikrekord i landet.

Sista året som junior blev en säsong präglad av pokaler och medaljer för Jonas Ask. Men till nästa säsong väntar tuffare motstånd då han kliver upp i seniorklassen.
– Det blir tuffare motstånd. Fler duktiga förare, säger Jonas Ask.

Åland United föll med 1–2 (1–1) borta mot Pallokissat i lördagens omgång av damligan.

Ockelbolöparen Magnus Lindberg tog sin sjätte raka kanonloppsseger på lördagen. Klubbkamraten Sandra Hänninen ville inte vara sämre och vann damloppet.

IFK-bowlarna siktar uppåt då man inleder spelet i division 2 i Helsingfors i helgen.
– Den här säsongen känns bättre än den förra, säger Oskar Mattsson.

I går skulle Ålandsprofilen Sebba Södergård ha fyllt 50 år. Hans tidigare innebandylag Pro 09 hedrade sin bortgångne lagkamrat i gårdagens seriepremiär med att alla spela med nummer 50 på ryggen.
– Han var en riktig glädjespridare, säger lagkaptenen Johan Ekstrand.

Fler nyheter