Stall Rosenqvist i Eckerö bjöd i söndags på hopptävlingar för första gången på tre år.

Förutom 17.000 kronor i prispengar som Jeppas Maxi i helgen sprang in kunde stall Jeppas resa hem från Stockholm med ytterligare 220.000 kronor. Detta efter att paret Robert och Pia Ekström sålt sina unghästar Jeppas Qurt och Jeppas Qlipper på Kriterieauktionen.
– Maxis framgångar har absolut bidragit till det, säger Robert Ekström.

Nytt publikrekord och säkrat guld. Lemlands IF är klara för Upplandsseriens division 6 efter att Roslagsbro 2 enkelt besegrats under söndagen.
– Jag är jäkligt stolt över killarna, säger klubbens ordförande Mathias Sandberg.

IFK Mariehamn har nu en fjärde placering i sina egna händer och med den förhoppningar om att nästa år få kvala till Europa League.
– Det här var ingen match som någon kommer att minnas för mera än att vi tar tre poäng, säger en av målskyttarna, David Ramadingaye.

Inför kriteriehelgen på Solvalla spekulerades det hejvilt om att åländska Jeppas Maxi gjorde sin sista start för säsongen. Men nu öppnar ägaren och tränaren Robert Ekström för att den femårige valacken kan komma att göra en eller två starter till.

IFK Mariehamns damer har, som nykomlingar i Upplandsseriens division 3, lyckats stå för en helt fantastisk säsong och i dag fick man skäl att jubla. 9–0 hemma mot Vaksala 2 räckte till serieseger efter att tabelltvåan Tierp 2 ”bara” fått med sig 9–0 borta mot jumbon Fanna BK 2.

Åland United går mot guldet i Damligan. Detta efter att Cynthia Uwak bokstavligt talat sprungit in segermålet borta mot Honka samtidigt som huvudkonkurrenten PK-35 överraskande förlorade i Åbo.

På lördag firar Lidingöloppet 50 år. Sune Eriksson har sprungit samtliga lopp genom åren.
–Men det har varit nära att jag missat ett par gånger, säger den Eckeröbördige ålänningen.

Att vara en Canislöpare betyder träning varje onsdag i ur och skur. Så har det varit de 15 senaste åren i alla fall. På onsdagskvällen var det dags för årets enda tävling ”grabbarna” emellan.

Det blev förlust när Åland Stags avslutade seriespelet med förlust mot ett lag från Enköping i helgen.
– Nu ser vi fram mot nästa säsong, säger tränaren Rasmus Basilier.

En straff vilket ledde till kvittering i slutet av första halvlek och sen en stark inlending på andra akten gav hopp om att IFK Mariehamn skulle ta sin första seger borta mot HJK i ligahistorien. Men det grönvita luftslottet kraschade efter några bedrövliga minuter och till slut blev man totalt krossade av serieledarna.

IFK Mariehamn förlorade stort borta mot det svenska division 2-laget Bålsta i söndagens träningsmatch, men trots det är tränare Rein Metsik relativt nöjd med sitt lags prestation.
– Vi drar på oss för mycket utvisningar och straffas i boxplay. Annars såg det helt bra ut, säger han.

Trots stundtals oorganiserat försvar, vilket den vassa TPS-duon Julia Tunturi och Ria Öling ofta utnyttjade, fick Åland United en resultatmässig kanonstart på Damligans övre serie. Hemmalaget vann säkert och lagkaptenen Monica Dolinsky stod för ett drömmål.

ÅGK-spelaren Jonas Haglund fortsätter att ha det tungt på Nordic Golf League.
I veckoslutets deltävling på den danska proffstouren Ecco Tour missade han cutten för tredje tävlingen i rad.

Fler nyheter