IFK Mariehamns formkurva fortsätter att peka rakt uppåt. I dag tog laget sin femte raka seger vilket också var den sjunde matchen i rad utan förlust då man besegrade FC Inter i Åbo med 2-0.

Våsc valde att lägga ner riksseriespelet. I stället tog IF Fram över platsen och i helgen spelar saltvikslaget premiär i Salo.
– Vi ska slåss på övre halvan av tabellen, säger spelade tränaren Gustav Mörn.

13 bollberöringar och ingen ordentligt svettig räddning blev facit för Otso Virtanen då han gjorde debut i U21-landslaget under EM-kvalet på WHA i går kväll.
– Jag visste på förhand att det inte skulle bli mycket att göra, säger han efter matchen mot San Marino.

Åland United är bäst i damligans grundserie. Det stod klart efter lördagens storseger med 6-0 borta mot Nice Futis.

Efter ett år i malpåse återuppstår Åland Marathon på nytt i höst. Men platsen blir en helt annan än den tidigare.
– Det blir en lite tuffare sträcka, säger John Holmberg.

Wiklöf Holding Arena står som värd för den avslutande matchen i U21-herrarnas EM-kval på tisdag nästa vecka. I potten finns förhoppningsvis en play-off-plats till EM-slutspelet för det finländska juniorlandslaget.
– Det här bland det bästa vi kan bjuda på, säger åländska bollförbundets Tony Asumaa.

I går kväll stängde transferfönstret i Finland, ett dygn senare än det internationella fönstret. För IFK har det varit ett ovanligt lugnt fönster där endast Luis Solignac och Petteri Forsell varit på tapeten för en flytt.

Det dröjde enda in i andra halvlek innan IFK fick hål på gästerna MYPA. Efter ledningsmålet var det däremot inget snack om vilket lag som var bäst för dagen på WHA då IFK tog hem tre poäng.

Det var inget snack om vilket lag som var bäst när Åland United tog emot TPS i Damligans omstart efter det internationella uppehållet. Hemmamatchen slutade hela 7-2.

Med start i dag kör det sjätte Käringsund triathlon i gång i Eckerö. Och återigen förväntar sig arrangörerna ett nytt deltagarrekord.

Trots klart övertag, speciellt i andra perioden, fick Finlands damlandslag se sig besegrade återigen av Sveriges dito då lagen stötte samman i den första av tre landskamper i Islandia.
– Vi hade det väldigt tufft men visade upp stark moral och bra målvaktsspel, säger Sveriges huvudtränare Leif Boork.

Ytterligare en viktig pusselbit har fallit på plats för IFK Mariehamn. Mittfältaren Diego Assis tecknade nyligen ett nytt tvåårs-avtal med grönvitt.

IFK Mariehamns aktiebolag för ligalaget IFK Ab har åkt på en rejäl skattesmäll på närmare 100.000 euro. Orsaken till smällen är till största delen det konsultavtal klubben har med hvudtränaren Pekka Lyyski.

IFK Mariehamn och anfallaren Dever Orgill har kommit överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över ytterligare två säsonger.

Fler nyheter