IFK Mariehamn fick en poäng med sig i bortamötet med FC Inter. Slutresultatet 1-1 gör att IFK ligger kvar på tredje plats i Tipsligan

Rebecka Eriksson och hennes San Soila avslutade dressyrhelgen med en skön seger.
– Skönt att få kröna den här dagen med att vinna, säger hon.

Högstadieeleverna från Kyrkby satte ett nytt prydligt rekord i Stafettkarnevalen i Helsingfors i den dubbla mixade svenska stafetten på lördagen och fick med sig ett guld hem.

Marcela Sandvik tog ett väntat VM-brons i bänkpress på torsdagen. Bara fyra damer från tre världsdelar deltog i klassen.

Inga ålänningar finns med i FM-klasserna i helgens mästerskapstävlingar på hemmaplan – men väl några intressanta hemmahopp i övriga klasser.
– Jag vill gärna göra ett felfritt program, säger Nathalie Jansson som rider två program med sin trotjänare Rome.

En tidig skada tvingade IFK till ett tidigt byte med en tunn bänk.
Men med ett lika tidigt ledningsmål och en härlig lagmoral besegrade IFK Mariehamn formlaget RoPS med 1–0 och är fortfarande obesegrade på hemmaplan
– Det var inget skönspel men jag tror att det var en kul match att titta på, säger backen Jani Lyyski som fick klä på sig en av hjältekostymerna.

Ryms både friidrott och fotboll på WHA?
Med den frågeställningen kallade en samling tidigare aktiva friidrottare till en information på tisdagen.
Och svaret var en utbyggnad av både friidrotten och fotboll är möjlig på nuvarande plats – om man får bygga ut på Idrottsgatan.
– De boende är positiva, säger Håkan Lindberg.

I lördagens Ålandstidning stod det att styrkelyftaren Stina Lindell fått en plats till VM. Men Finlands styrkelyftförbund gjorde efter det en kovändning och gav platsen till någon annan.

Två sena mål från Diego Assis såg till att IFK Mariehamn, trots en knackig insats, fick alla tre poäng med sig från WHA när nykomlingen Ilves gästade. Mest oroande är dock att flera nya skador drabbade grönvitt.

Två röda kort och ett hattrick bjöds det på Vikingavallen när JIK tog emot FC Boda. Till hemmapublikens stora glädje slutade det också med storseger för de blåvita.

LTU blev en enkel munsbit för FC Åland under lördagens omgång av herrtrean. Redan innan första halvlek var över var matchen avgjord då ålänningarna hade en 4-0-ledning.

Öspelshoppet Marcus Brandt gör sin första triathlontävling för året om två veckor och under lördagen värmde han upp med att enkelt jogga hem segern i Brändöluffens halvmarathon. Han hann bara korsa mållinjen innan han gav sig ut på ytterligare en liten löptur.
- Ja, det blev fyra-fem kilometer till där jag joggade ner. Jag ser det här som ett träningspass för kommande utmaningar, säger han.

IFK Mariehamn är regerande mästare. Inför årets säsong tog tre av lagets spelare steget till Damligan. Trots det siktar grönvitt på en ny medalj och under torsdagen kom säsongens andra seger.
– Vi sticker ut hakan och siktar högt. Vi har en bra grund att stå på och det vore konstigt att som mästare sikta på en mittenplacering, säger tränaren Daniel Norrmén.

Ålands Volleybollförbund (ÅVF) har fått tre nya styrelsemedlemmar och en ny ordförande. Camilla Grönholm tar över efter Sophie Sanders.
– Min roll blir att hitta bra balans mellan lagen, tränare och styrelsen, säger den ny ordföranden.

Fler nyheter