Det blåste rejält när världscuptävlingen på Bermuda drog i gång på onsdagen. Det störde dock inte Björn Hansen som är vidare till kvartsfinal.

Jonas Haglund spelade i helgen sin tredje deltävling i slutspelet av Freja Final Four på Nordic Golf League.
Helgens tävling, Race to Himmerland, avgjordes i Danmark och Jonas Haglund missade cutten efter två dagars spel.
Jonas Haglund gick i helgen runt på 76 (+7) och 75 (+2) slag och missade cutten.

RoPS hade chanen att gå upp som ligaetta vid seger över IFK. Men trots flera chanser var det hemmalaget som i slutminuterna kunde trycka in matchens enda mål genom Aleksei Kangaskolkka.

IFK och huvudtränaren Pekka Lyyski har tvingats till stora förändringar i startelvan till kvällens match mot RoPS. Bland annat får man klara sig utan lagkaptenen Jani Lyyski.

Ett 4–0-överläge blev till förlust. Ett 0–3-underläge blev till straffseger. IFK Mariehamns hockeyherrar bjöd på en svängig premiärhelg i Islandia.
– Vi tror nog att vi är mer samspelta än vad vi är, säger coachen Rein Metsik.

Åland United är i skrivande stund tvåa i Damligan när laget endast har en match kvar att spela. Trots det är man inte garanterade någon medalj och det efter att ÅU under lördagen förlorade hemma mot PK-35.

Upp som en sol och ned som en pannkaka. IFK tappade 4-0 till 4-4 på mindre än fyra minuter och fick slutligen lämna Islandia helt utan poäng.
- Det rann bara på utan att vi fick stopp på dem, säger IFK Mariehamns tränare Rein Metsik.

I helgen rivstartar IFK Mariehamns hockeyherrar division 3-spelet med två hemmamatcher. Fjorton matcher på åtta veckor väntar.
– Vi kommer att bli bättre och bättre, säger tränaren Rein Metsik.

Nykorade cupmästarna IFK Mariehamn mot regerande ligamästarna HJK blev inte någon riktig kraftmätning på Wiklöf Holding Arena på torsdagskvällen. De guldjagande gästerna ville mer och åkte hem med en klar 2–0-seger.
– Det är inte hela världen, säger anfallaren Dever Orgill.

Närmare tusen personer fyllde torget i Mariehamn för att fira spelare och ledare i IFK Mariehamn för det historiska cupguldet. Dessutom fick man ett välkommet tillskott i kassan av både staden och Landskapsregeringen samt huvudsponsorn Anders Wiklöf.

Åland United vann sin fjärde raka match i damligan då laget på lördagen slog HJK på hemmaplan med 2-1 (1–0).

IFK Mariehamn vinner den finska cupen med 2–1 efter fyra minuters övertid i Valkeakoski! Eufori råder nu på planen där spelarna bär guldhattar, och på läktaren, där 520 tillresta grönvitt-supportrar firar cupguldet!
Läs allt om finalen på Ålandstidningens hemsida i kväll, och i söndagens och måndagens Ålandstidningen!

Räkna med ett massivt stöd för IFK Mariehamn när laget spelar sin historiska första final av Finlands cup. Drygt 520 grönvita supportrar har köpt biljett till matchen.

Om drygt en vecka kör hockeytrean i gång och i kväll spelar IFK sitt genrep.
– Vi är så redo vi borde vara, alla är friska och klara för match, säger tränaren Rein Metsik.

Fler nyheter