Om ett drygt dygn stänger det transferfönstret för finländska fotbollsklubbar. Men i IFK Mariehamn kommer det knappast att röra på sig.
– Jag skulle bli förvånad om det trillar in ett konkret bud på någon spelare nu i slutskedet, säger Peter Mattsson.

IFK Mariehamn rådde inte på försvarsstarka SJK i söndagens ligamatch i Seinäjoki. Hemmalaget vann med klara 4–0 – och IFK spelade sin femte raka ligamatch utan att göra mål.

Åland United slutade fyra i grundserien efter 2–2 mot Ilves på hemmaplan på lördagen. Gästerna från Tammerfors kvitterade i slutminuten.

606:an PAF tog sig närmare toppen av onsdagsserien efter en ny seger i onsdags då Gastarnas Pokal avgjordes.

På onsdagskvällen skrinnade IFK Mariehamns hockeyherrar ut på isen för ett första matchtest för säsongen. För svenska nyförvärvet Andreas Karlsson var det ett efterlängtat ispass.
– Det var fjärde gången på is på ett och ett halvt är för mig men det kändes helt okej, säger 22-åringen som haft ett sabbatsår från sporten.

I dag börjar en två dagar lång triathlonfest i Eckerö då stafetterna i den sjätte upplagan av Käringsund Triathlon avgörs.
– Stafetten brukar vara mest fartfylld, säger Ia Colérus i arrangörsstaben.
På lördag är det dags för sprint- och halvdistans – med en kvalbiljett till mytomspunna Alcatraz i potten.

Har du en judodräkt som är för liten, ett par längdskidor som bara står och samlar damm eller ett golfset som inte längre används.
Nu kan du återvinna dina sportprylar hos Mise och ge dem liv hos en annan ägare.
– Vi vill minska avfallsmängden och ge fler möjligheten till att idrotta, säger Lena Eriksson på Ålands idrott som ska administrera återvinningen.

Åland har blivit ett evenemang rikare. Om två veckor avgörs EM i stövelkastning på Wiklöf Holding Arena.
– Det förväntas komma 200 deltagare, säger ÅID-friidrotts Bo Thölix som hjälper till med tävlingarna.

Blott två segrar på de senaste 14 ligamatcherna och bara tolv poäng. Hemma mot FC Lahti kammade IFK Mariehamn noll och efteråt möttes Ålandstidningen av en nedstämd och ganska tom lagkapten.
– Jag vet inte vad jag ska säga, säger Jani Lyyski.

Laguppställningarna till kvällens match mellan IFK Mariehamn och FC Lahti har nu blivit offentliga.

Som grädde på moset under en, enligt Fredrik Fredlund, fantastisk helg vann ålänningen hela Pro Stock Bike-klassen i Scandinavian Internationals.
- Det är helt sjukt. Jag har inte hunnit smälta allt, säger Fredlund.

Fredrik Fredlund fortsätter att imponera i Tierp. Under fredagen slog han nytt Europarekord i tid och under lördagen var det dags igen. Denna gång i topphastighet.

Åland United blev nollade borta i Åbo och tappar nu en placering i tabellen.

Drömmen om division 3-seger och serieavancemang lever ännu för FC Åland. Men nu leder man ligan enbart på målskillnad efter förlust mot PaiHa under lördagen.

Fler nyheter