Eckerö jakt- och fiskemuseum firar 20-årsjubileum i år. I ljuset av det öppnar man nu inte bara en, utan två olika fotoutställningar med högst lokal anknytning.

Undet temat ”Tillsammans” har Folkhögskolans elever låtit skaparglädje explodera. Årets utställning bjuder på alla mellan skrotrobotar, fantasiträd och orcharméer.

Var tredje ålänning är inflyttad. I sin examensutställning på Galleri Kontrast i Stockholm lyfter Ida Jansson fram det mångfacetterade Åland.

Den spanske konstnären Rodrigo Troitiño målar porträtt av känslor.
Han är maj månads gästkonstnär i konstnärsbostaden på Eckerö post- och tullhus.

Hanna Hagmark-Cooper och Kenneth Gustavsson tilldelas årets stipendier från Julius Sundbloms minnesstiftelse. Båda belönas för sina forskningsinsatser.
Stipendierna är på 2.500 euro vardera.

Vassen sprider sig i kustlandskapet. Nu har den även tagit sig in på Post- och tullhuset i form av dess stora sommarutställning.

Fyra konstnärer tolkar begreppet svart vitt på helt olika vis på galleri Skarpans. I den tudelade begränsningen visar sig stor frihet rymmas.

Medishuset är fullt av målningar och keramik. Utställningen börjar redan i trapphuset. Det är den traditionella vårsalongen som öppnar i dag.

Henrika Lax blir första konstnär att ha en egen utställning på konstföreningens Galleri norra dörren.
”Människan är ett hus” kallar hon sin serie akvareller. De på gränsen till abstrakta motiven kretsar kring byggnadslika skepnader och rum.

Ikaros möter det gamla äppelträdet i Pia Rätys uppsluppna utställning på Galleri Fäktargubben.

Ålands lyceum bjuder på tre våningar vårsalong. Ett fyrtiotal bildkonststuderande ställer ut runt 100 verk i alla tekniker. I morgon är det vernissage.

17 år efter det att idén kläcktes är det dags för Dan ”Barndomshemmet” Eriksson att leda allsången i Badhusparken.
Det blir hans comeback på scenen efter nästan 30 års frånvaro.

Från att länge ha varit känd som en av Sveriges främsta jazztrumpetare har Peter Asplund nu även klivit fram som sångare.
–Det är tråkigt att gömma sig bakom en halvmeter metall hela tiden, säger han.

I år fyller Ålands orgelfestival 40 år.
Det firar man bland annat med en jubileumskonsert med inbjuden symfoniorkester.

Fler nyheter