I veckan ger Fantasikvartetten två konserter. En stråkkvartett kompletterad med oboe bestående av tre åländska och en svensk musiker.

Reklamfilmer, tv-serier, regisserande, filmande och manusskrivande- men framför allt skådespelande och ett stort teaterengagemang. Efter mer än tio år i branschen har Marc Svahnström ett brett CV att luta sig mot.

Emil din förgrymmade unge. Ja det välbekanta orden får man höra många gånger under föreställningen ”Emil i Lönneberga” på Stallhalla. Igenkänningsfaktorn är hög, antalet sånger många och hyssen avlöser varandra i rask takt. Men lite ojämnt blir det stundtals ändå.

En opera om rätt kön kallas denna opera, som bygger på en verklig historia, den om Maria Johansdotter från Föglö som flyttar till Stockholm 1702 och gör karriär som musiker under namnet Magnus Johansson.

Vad vore en jazzfestival utan storbandsafton med dans? Frågan har ett självklart svar.

Med bara fem dagar kvar till premiären av operan Magnus-Maria pågår nu ett intensivt finputsande inom ensemblen. På torsdagen berättade uppsättningens musiker om vad de tycker om musik och upplägg.

I Ålands nyaste utställningsrum på Storagatan 8 visar Ålands emigrantinstitut nu utställningen Örnarnas skuggor - Finland år 1812.
Det är en vandringsutställning som Pertti Hakala vid Riksarkivet i Helsingfors ställt samman.

Färgglatt och figurativt i kombination med abstrakt. Ralph Branders utställning bjuder på en blandning av nya verk. En del så nya att de fortfarande är våta.

Folkhumorn kallar Kökar kyrka för Peterskyrkan, eftersom dess omtyckte kyrkoherde Peter Karlsson är tillbaka. Nu har han lett Franciskusdagarna med bravur. Lennart Koskinen och Kent Danielsson, bilden, var två av de gästande prästerna.

Det rasistiska klottret på bollblanket på Backeberg har nu blivit övertäckt. Men inte av vad som helst. Sedan i går pryds plankorna av graffitikonst som ska göra bollsparkandet ännu lite roligare.

Landskapet har anställt sin första samordnare för läsfrämjande insatser riktade mot barn, ungdomar, vårdnadshavare och lärare.
Uppdraget, en 55-procentig projektanställning på upp till tre år, har getts skolbibliotekarie Elspeth Randelin.

Elin Manselin till och med gråter musik. Konserten Free your mind är oförutsägbar, röken kryper över stolarna inne på Savoy och artisterna sjunger, skriker, hoppar och flyger över scenen.

Varma sånger direkt från hjärtat. Det bjuder den svenska artisten Hilma på under lördagens visfestival på Kumlinge.

Från ensamma ansikten till relationer – i sin andra separatutställning på Åland går Bodil von Schantz mot ett öppnare och enklare uttryck.

Fler nyheter