17 år efter det att idén kläcktes är det dags för Dan ”Barndomshemmet” Eriksson att leda allsången i Badhusparken.
Det blir hans comeback på scenen efter nästan 30 års frånvaro.

Från att länge ha varit känd som en av Sveriges främsta jazztrumpetare har Peter Asplund nu även klivit fram som sångare.
–Det är tråkigt att gömma sig bakom en halvmeter metall hela tiden, säger han.

I år fyller Ålands orgelfestival 40 år.
Det firar man bland annat med en jubileumskonsert med inbjuden symfoniorkester.

Den svenske dj:n och producenter John De Sohn uppträder på Rockoff i sommar. Det meddelade festivalgeneral Pontus Grönberg i går.

Öppet hus med två svenska streetdansar-ess. Workshop med den basisten Javier Sanchez Perez. Samt söndagskonsert.
I helgen sätts musikinstitutet i gungning.

–Hästar är djur som många finner ett band till.
Det säger Susanna Dahlblom, vars intresse för hästar väcktes när hon var barn. Förutom att rida själv brukade hon redan då följa efter i hagarna och fotografera när hennes syster red.
Nu håller hon sin första fotoutställning på temat hästar.

Eckeröbon Uno Ekblom blev först i världen med att korsa Atlanten i en snipa. Året var 1939 och äventyret var fullt av märkliga incidenter och färgstarka personer.
Om detta tänker Per-Ove Högnäs berätta i sin nästa film.

”Mästerkatten i stövlar” är i första hand en barnteater. Men manusförfattaren och regissören Petronella Wester vill att den ska vara underhållande för både barn och vuxna.
–Det är viktigt att göra saker tillsammans över generationerna, säger hon.

Gränsen mellan mode och konst är hårfin på sina ställen. Stockholms kulturhus utställning Asylum lyfter fram ett par spännande skärningspunkter, med åländska Minna Palmqvists plagg som en central ingrediens.

På lördag drog årets Påskpaus i gång. Ålandstidningen hälsade på i Kulturfabriken som var fylld med konstnärer, konsthantverkare och besökare.

På lördag och söndag håller fyrtio konstnärer, hantverkare och konstvänner öppet för Påskpaus, men det kan bli för sista gången. Ålands konstförening vill inte fortsätta hålla i evenemanget.

I Andreas Dienerts nya utställning på galleri Skarpans möts två uttryck: en strävan efter att berätta allt och en längtan efter den ensamma rena linjen.

45 verk av 20 konstnärer bjuder årets vårsalong på.
– Det är speciellt roligt att det är med så många olika sorters verk, säger Önningebymuseets Kjell Ekström.

Biblioteket bubblade av skratt när Ålands alla femteklassare samlades för att få höra författaren Petter Lidbeck berätta och få reda på vilka som vunnit författarakutens skrivtävling.

Fler nyheter