Det hela började som en skrivaruppgift i skolan. Författaren Petter Lidbeck fastnade för texten Ytternäseleven Nova Holmberg skrev och ska nu göra en bok av den.

"Reflektioner och upplevelser" är namnet på Mats Lindhs utställning som under maj månad finns att beskåda på galleri Skarpans. Betraktaren möts av alltifrån japanska landskap till en röd fåtölj i New Orleans.

Den mångsidiga sångerskan Johanna Grüssner tilldelas Ålandsbankens kulturpris på 4.000 euro.
Priset motiveras med hennes mångsidighet och originalitet.

Franske skådespelaren och regissören Thomas Germaine planerar att spela in en film på Åland i sommar. Nu söker han ett hus i rätt omgivning.

Den 22 juli uppträder Peg Parnevik på Rockoff, skriver festivalgeneral Pontus Grönberg i ett pressmeddelande. Hon har setts i tv-programmet ”Parneviks” som belönades med Kristallen i fjol. Pegs debutsingel ”Ain’t No Saint” är en av de mest spelade låtarna i Sverige just nu.

Nipås nya fotoutställning ”Ögonblick” försöker fånga tiden på bild.
– Tanken är att starta en turnerande utställning som växer på varje ny plats, säger Helena Von Schoultz, projektledare på Nordens institut på Åland.

I går kväll bjöds Åland på en exklusiv förhandsvisning av Suzanne Ostens nya film ”Flickan, mamman och demonerna”.
En stark och stundom riktigt otäck berättelse om att som som barn växa upp med en psykiskt sjuk förälder.

Det treåriga projektet Kulturfabriken är nu formellt avslutat, men de samarbeten som uppstod under projektet lever vidare.
–Vi i de olika föreningarna lärde känna varandra väldigt bra, säger Hanna Wiik-Rosenqvist, verksamhetsledare för Ålands slöjd- och konsthantverk.

Sopranen Therese Karlsson har släppt singeln ”Lilleman av måne”, som är ett samarbete med poeten och författaren Carina Karlsson.
– Jag har tidigare sjungit många av Carinas tonsatta texter, men den här sången har jag bett henne översätta, säger Therese Karlsson.

Den 20 april släpps Fred Forsells nya bok ”Efter tio år på kvinnotidning vet man …”
– Tycker du titeln är för lång? Då skulle du bara veta vad boken hette från början, säger han.

Vinnaren av 2016 års Verastatyett var föga förvånande regissören Rokhsareh Ghaem Maghami med filmen ”Sonita”.
Fler av besökarna på filmfesten hade den som favorit.

Svenska bandet The Sounds, som kanske är mest kända för sin hit ”Living in America”, kommer till Rockoff den 29 juli.

Den 7-9 juli kommer Träffpunkt Ungdom att anordna festivalen Down by the Sauna med åländska artister i fokus på Pub Bastun.

En överlevare, en kameleont. Smart, intelligent och målmedveten men också en manipulativ man med mindervärdeskomplex.
Sådan är bilden av Rysslands president Vladimir Putin som Rysslandskännarna Anna-Lena Laurén och Stig Fredrikson tecknar den.

Fler nyheter