På sin väg ut till Järsö körde Anders Wiklöf 77 kilometer i timmen på 50-väg.
Polisen stoppade honom och delade ut dagsböter på totalt 95.000 euro.

POLIS På Västra Ytternäsvägen i Mariehamn, några hundra meter innan 50-vägen övergår till 70, stoppades i går kommerserådet Anders Wiklöf på sin väg söderut mot Järsö.

Enligt uppgifter till Ålandstidningen körde han för fort.

–Det stämmer, 77 kilometer i timmen. Jag tänkte inte alls på att jag körde för fort, säger Anders Wiklöf.

Dagsböterna, som är inkomstbaserade, uppgår till totalt 95.000 euro.

–Jag hade hellre lagt de pengarna på åldrings-, sjuk-, barndagvården eller vad som helst. Jag har bara mig själv att skylla, men man kan ifrågasätta om det är rättvist.

–Skulle jag kört för fort i Sverige hade jag fått 4.000 kronor (cirka 450 euro) i böter och det är en enorm skillnad. Jag kan inte förstå att jag skulle vara en större brottsling här, men lagen är som den är.

Anders Wiklöf säger att det inkomstbaserade bötesbeloppet borde ses över.

–Jag tycker i rimlighetens namn att det borde finnas ett maxtak, det skulle vara mer rättvist. Var man ska sätta det vet jag inte, men som det är nu är det orimligt.

Läs mer i dagens Ålandastidning.

Kaj Forss har alltid velat ha en amerikanare. Ända tills han nyligen bläddrade i en biltidning och fastnade för en annons. Där var den, drömbilen. En Rolls Royce Silver Cloud II från 1960.
– Jag tänkte att där är bilen jag väntat på hela livet.

Kökars planerade nämndreform blir en fråga för nästa mandatperiods politiker.
– Det är de som sitter på posterna då som ska bestämma det här. Det blir mer ärligt mot dem, säger kommunfullmäktiges ordförande Bo Ponthin.

En tidigare verksamhetsledare för en förening på Åland är åtalad misstänkt för bokföringsbrott. Men när rättegången skulle hållas dök aldrig den åtalade upp.

Ett norråländskt samarbete vore det optimala.
Det skriver Finströms kommun i sitt utlåtande om Kommunernas socialtjänst.

Den man i 50-års åldern som är åtalad för ett 20-tal brott och vars rättegång började förra veckan, står i dag i rätten för ett våldtäktsåtal. Mannen bestrider brott, medan åklagaren menar att målsägande, en kvinna, våldtagits vid fem tillfällen.

Elina Kehusmaa, chef för S-Market i Sviby, tar nu även över ledningen för Varubodens butik i Godby.

På skärtorsdagen 2004, den 13 april, stiger två ubåtar plötsligt upp ur vattnet framför ms Roslagen, väster om Signilskär. Kaptenen ombord, Johan Bertell tvingades gira styrbord för att undvika att köra på dem.
Nu följer han med det svenska försvarets operationer i Stockholms skärgård och tittar alltjämt efter ubåtar, men har inte sett några sedan 2004.

Äldreboendet Trobergshemmet i Mariehamn har brustit i vården av en gammal man. Det konstaterar tillsynsverket Valvira som anser att patientsäkerheten måste förbättras.

Indragna tjänster och tjänster som lämnas vakanta är några av följderna av stadens socialnämnds detaljbudgetförslag 2015.
Enligt stadsfullmäktige får taxorna inte höjas.

Mjuk och len en flyttar större delen av verksamheten från Mariebad där företaget har huserat sedan badhuset öppnade sommaren 2004.
Anledningen är bland annat missnöje med Mariebads ventilation.

Rosellas avgång från Kapellskär, med ordinarie avgångstid klockan 13 finsk tid, blev 50 minuter försenad på grund av ett mindre tekniskt fel.
Hon beräknas anlända till Mariehamn klockan 16 lokal tid.

Namninsamlingen för en ny bro till Vårdö blev en riktig folkrörelse.

Ålänningen Henrik Johansson blir ny vd för Forum Capita. Han tillträder den 1 november.

Fler nyheter