På sin väg ut till Järsö körde Anders Wiklöf 77 kilometer i timmen på 50-väg.
Polisen stoppade honom och delade ut dagsböter på totalt 95.000 euro.

POLIS På Västra Ytternäsvägen i Mariehamn, några hundra meter innan 50-vägen övergår till 70, stoppades i går kommerserådet Anders Wiklöf på sin väg söderut mot Järsö.

Enligt uppgifter till Ålandstidningen körde han för fort.

–Det stämmer, 77 kilometer i timmen. Jag tänkte inte alls på att jag körde för fort, säger Anders Wiklöf.

Dagsböterna, som är inkomstbaserade, uppgår till totalt 95.000 euro.

–Jag hade hellre lagt de pengarna på åldrings-, sjuk-, barndagvården eller vad som helst. Jag har bara mig själv att skylla, men man kan ifrågasätta om det är rättvist.

–Skulle jag kört för fort i Sverige hade jag fått 4.000 kronor (cirka 450 euro) i böter och det är en enorm skillnad. Jag kan inte förstå att jag skulle vara en större brottsling här, men lagen är som den är.

Anders Wiklöf säger att det inkomstbaserade bötesbeloppet borde ses över.

–Jag tycker i rimlighetens namn att det borde finnas ett maxtak, det skulle vara mer rättvist. Var man ska sätta det vet jag inte, men som det är nu är det orimligt.

Läs mer i dagens Ålandastidning.

Carl Rundberg Ab redovisar en rörelseförlust på nästan 740.000 euro för 2014.

Efterfrågan på bostadstomter i Godby är stor. I dagsläget har kommunen bara en tomt att erbjuda.
Men på planeringsstadiet finns tre olika bostadsområden med sammanlagt 80 tomter. Nu återstår bara frågan: var ska man börja?

Den som vill starta ett crossfit-gym måste följa ett helt reglemente av regler och förordningar från träningsformens skapare i bästa franchiseanda.
Det har Avancias ägare Peter Meklin gjort. I slutet av månaden drar han i gång verksamheten på allvar.

Stenkrossen på Lotsberget i Mariehamn har alltid varit ett tillhåll för ungdomar. Nu när vädret blivit varmare har det åter blivit populärt. Fältarna uppmanar föräldrar och vuxna att röra sig i området och hålla koll på sina ungdomar.

Det blev till slut en klar seger till lag ”Ladies” i artonde öppna pitchmästerskapet i Föglö i lördags.
Kommundirektören Niklas Eriksson som startade traditionen en gång i tiden klarade sig bara till åttondelsfinal.

Lappo, Rödhamn och Kobba klintar får varsin hjärtstartare. – Vi har tidigare handikappanpassat Kobba Klintar. Nu när vi även får en hjärtstartare på plats är det en stor trygghet, säger verksamhetsledare Rune ”Öra” Karlsson.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström (C) deltog i finländska Centerns styrelsemöte i fredags.
– Det är exceptionellt att få vara med på det möte där de utvärderar valet, de har rätt mycket att fundera på nu, säger Mats Löfström.

En person fördes till sjukhus efter en singelolycka i Hammarland på lördag kväll. Polisen rapporterar i övrigt om en lugn helgnatt.

Ärendet om en k-märkning av Navigationsskolan har tagit ett steg framåt. Stadsutvecklingsnämnden ska syna fastigheten, som är aktuell för en stadsplaneändring.

Ålands radios personal misstror sin styrelseordförande Jesper Eliasson och merparten av styrelsen.
– Vi ställer oss frågande till om de har kunskap att leda ett förändringsarbete som gagnar Ålands radio, säger Owe Sjöblom, huvudförtroendeman på radion.

I maj får Österleden ny ytbeläggning. Dessutom bygger man ett nytt övergångsställe vid Sjökvarteret samtidigt som ett annat försvinner.

Det blev inget tydligt beslut om flyktingmottagandet när Brändös kommunfullmäktige möttes under onsdagen – den här gången heller.
Frågan återremitterades i stället till kommunstyrelsen med syfte att utreda frågan ytterligare.
Beslutet var inte enigt.

Bildningsnämnden kan tänka sig att bidra till finansieringen av nya skejtramper.
– Men någon form av organisation eller förening måste ta huvudansvar för projektet, säger nämndens ordförande Christian Nordas (Lib).

Fler nyheter