På sin väg ut till Järsö körde Anders Wiklöf 77 kilometer i timmen på 50-väg.
Polisen stoppade honom och delade ut dagsböter på totalt 95.000 euro.

POLIS På Västra Ytternäsvägen i Mariehamn, några hundra meter innan 50-vägen övergår till 70, stoppades i går kommerserådet Anders Wiklöf på sin väg söderut mot Järsö.

Enligt uppgifter till Ålandstidningen körde han för fort.

–Det stämmer, 77 kilometer i timmen. Jag tänkte inte alls på att jag körde för fort, säger Anders Wiklöf.

Dagsböterna, som är inkomstbaserade, uppgår till totalt 95.000 euro.

–Jag hade hellre lagt de pengarna på åldrings-, sjuk-, barndagvården eller vad som helst. Jag har bara mig själv att skylla, men man kan ifrågasätta om det är rättvist.

–Skulle jag kört för fort i Sverige hade jag fått 4.000 kronor (cirka 450 euro) i böter och det är en enorm skillnad. Jag kan inte förstå att jag skulle vara en större brottsling här, men lagen är som den är.

Anders Wiklöf säger att det inkomstbaserade bötesbeloppet borde ses över.

–Jag tycker i rimlighetens namn att det borde finnas ett maxtak, det skulle vara mer rättvist. Var man ska sätta det vet jag inte, men som det är nu är det orimligt.

Läs mer i dagens Ålandastidning.

Max tio år. Så länge håller en nyslipad dansbana utan underhåll.
Sandvikens festplats i Eckerö har klarat sig precis så länge.
I onsdags höll Eckerö FBK en dansbanetalka för att få tillbaka glidet.

Tycker du att dina egna morötter smakar bättre än alla andra morötter? Eller att dina tomater är sötare och godare än de i butiken? Var med i Ålandstidningens smaktest av morötter, tomater och kålrabbin och ha chans att vinna ära och berömmelse!

Ett ovanligt kraftigt oväder slog hastigt och utan förvarning till över Föglö på onsdagen.
I Degerby har flera träd blåst omkull, och kommunhusets flaggstång knäcktes av vindarna.
Från norra Föglö rapporteras om blixtnedslag.

Ett mycket kraftigt oväder passerar i skrivande stund över Föglö. Kraftnät Ålands åskradar visar att det sker extremt många blixturladdningar per minut över kommunen.

Dykare ska i morgon ta bort de flytande trossarna söder om Karlby på Kökar. Det har Ålands landskapsregering beslutat.

En motorbåt körde i måndags in i en tross söder om Karlby på Kökar och tvingades kontakta sjöbevakningen för hjälp. Och det är inte första gången det händer i sommar.

Finlands kommunikationsministerium har beviljat 4,5 miljoner euro i miljöstöd till tre rederier. En av mottagarna är Viking Line och pengarna ska gå till att anpassa fartygsmaskinerna till dieseldrift.

BRAND Under måndagsmorgonen slog blixten ner på flera ställen i Sund. Nästan ett och ett halv dygn senare, under tisdagskvällen, började det brinna i ett skogsparti där den hade slagit ned.

Under förmiddagen blev det strömavbrott i Emkarby, Tingsbacka och Ringsböle. Avbrottet berodde på att ett träd fallit på ledningen. Trädet är nu borta och strömmen är tillbaka.
 

Nio boenden i Eckerö är i dagsläget med på bokningssajten Booking.com, något som verkat positivt för beläggningen.
–Det är nog framtidens melodi det här, säger Sirpa Karlsson på Eckerö hotell & restaurang.Fler och fler använder den internationella bokningssajten Booking.com för att få gäster, men detta har inte påverkat rederiernas boendebokningar.
– Vi ligger på liknande nivå som i fjol, säger produktchef Anette Torstensson på Viking line.

Årets veteskörd ser bättre ut än på länge för de åländska bönderna. Priset däremot har sjunkit i hela Europa och påverkar även Finland.

Rockoff 2014 är över och festivalområdet plockas ner. Årets festivalchef Sofia Kosonen är nöjd och säger att det har varit ett lyckat år.

Under morgonens oväder slog åskan ner i ett hus i Sund. Ingen kom till skada. Det kan fortsätta att regna och åska under dagen.

Fler nyheter