S och Ob kör med dubbla måttstockar. De undergräver förtroendet för sig själva och i förlängningen lagtinget.

Kommentarer

Igge H saknar förmodligen

Igge H saknar förmodligen spärrar och vanligt förstånd och förnuft, och Fredlund synes vara kriminell Naturligtvis skall dom bort från framträdande roller i politiken.Dom förknippas för evigt med sina handlingar. Igge H är närmast ett dåligt Aprilskämt från sossarna. Det stänker på er sossar ! !

Helt enig med Lampi. Men

Helt enig med Lampi. Men väljarna dömer och glömmer snabbt. Däremot så tror jag att nämnda partier kommer att förlora en ansenlig mängd röster om dessa två filurer är valbara vi nästa val. Personligen är jag rätt övertygad om att de inte kommer att vara valbara. Men de vore ett ypperligt team tillsammans. Den ena är en våldsförespråkare och den andra använder våld mot kvinnor som han i ålder kunde vara pappa till. Här talar vi om karlakarlar, riktiga män. Vi behöver fler sådana filurer i lagtinget som förebilder, speciellt för de unga. Killar som står upp för sin sak.

Det är inte orimligt att kräva att bankjättar som Nordea tar ett större eget ansvar. Varför ska skattebetalarna ta notan för deras misstag?

Landskapets fastighetsverk får kritik för att man inte anmäler det misstänkta tjuvfisket vid Kastelholm. Någon skyldighet att anmäla det olovliga fisket har man däremot inte, även om man antagligen borde göra det.

Det finns ingen naturlag som säger att de dåliga alternativen i politik alltid vinner, i val efter val i Europa har människorna valt bort de dåliga alternativen och startat en motreaktion.

Det händer mycket spännande på Kökar, men den undermåliga skärgårdstrafiken till och från ön sätter sordin på utvecklingen.

Effektiviseringarna är som bortblåsta och har ersatts av en retorik där man pratar expansivt om de nya strukturerna.

Lantrådet sammanfattar på ett bra sätt den åländska synpunkten kring det som varit och hur man kan gå vidare.

Nu är tid att lyfta alla frågor, farhågor och förhoppningar om kommunreformen. Men det verkar vara svårt att engagera allmänheten. En orsak kan vara att landskapsregeringen inte tillräckligt tydligt har förklarat var effektiviseringarna egentligen ska ske.

Det ökade antalet havsörnar har blivit ett problem för ejdern, vilket innebär att det blivit viktigare än någonsin att intensifiera viltvården.

Den nya planen för trafiken i Mariehamn är inte speciellt ny i fråga om idéinnehåll. Den är en variation på temat få bort bilarna från stadskärnan som Mariehamn i decennier nu har anammat.

Det är sparkravet på fyra miljoner euro som hotar kommunernas ekonomi, inte det nya landskapsandelssystemet.

Den åländska framtidsdebatten skulle vinna på att gå utanför den snäva frågan om var några byråkratiska gränser ska dras.

Det finns ingen saklig grund för att placera regeringen Katrin Sjögren i samma fack som Nordiska motståndsrörelsen eller Antifascistisk aktion.

I dag tar Finland över ordförandeskapet i Arktiska rådet. En uppgift med stora utmaningar, speciellt sedan USA fått en öppet klimatförnekande president.

Fler ledare