S och Ob kör med dubbla måttstockar. De undergräver förtroendet för sig själva och i förlängningen lagtinget.

Kommentarer

Igge H saknar förmodligen

Igge H saknar förmodligen spärrar och vanligt förstånd och förnuft, och Fredlund synes vara kriminell Naturligtvis skall dom bort från framträdande roller i politiken.Dom förknippas för evigt med sina handlingar. Igge H är närmast ett dåligt Aprilskämt från sossarna. Det stänker på er sossar ! !

Helt enig med Lampi. Men

Helt enig med Lampi. Men väljarna dömer och glömmer snabbt. Däremot så tror jag att nämnda partier kommer att förlora en ansenlig mängd röster om dessa två filurer är valbara vi nästa val. Personligen är jag rätt övertygad om att de inte kommer att vara valbara. Men de vore ett ypperligt team tillsammans. Den ena är en våldsförespråkare och den andra använder våld mot kvinnor som han i ålder kunde vara pappa till. Här talar vi om karlakarlar, riktiga män. Vi behöver fler sådana filurer i lagtinget som förebilder, speciellt för de unga. Killar som står upp för sin sak.

Tiotusentals hackade kameror världen över. Samtidigt skriker vi efter mer övervakning. Vad är vi beredda att betala för säkerhet?

Varken IFK Mariehamn eller de grönvita supportrarna har något att förlora i kvällens match i Polen.

Om Åland vill älskas av turisterna måste man bjussa lite också. Debatten om att husbilarna på kajen mot Lilla holmen tar upp parkeringsplatserna är både snål och kontraproduktiv.

Det är märkligt hur kortsynta finländska politiker blir när det kommer till frågor om språkinlärning och språklig kompetens.

Sprututbytesprogrammet är ingen okontroversiell fråga, men faktum är att det följer i spåren av internationella rekommendationer och vedertagen praxis. Sprututbytet kommer att gagna hela det åländska samhället.

De åländska hushållen häftar allt mer i skuld till bankerna. Att många har glömt vad som är en normal räntenivå är illavarslande.

Med framförhållning och bra planering stod Åland redo att ta emot de ökända polska supportrarna.

Efter kravallerna i Hamburg i samband med G20-mötet föreslår Tyskland ett europeiskt register över vänsterextremister.
En oerhört komplicerad fråga.

Det åländska jordbruket är till stor del uppbyggt kring animaliska produkter, samtidigt som den globala vegantrenden bara blir starkare.

Det avslutade G20-mötet i Hamburg, som samlade världsledarna till ett ganska friktionsfyllt möte, är intressant på mer än ett sätt. Inte minst för att man så tydligt kan se hur moraliska frågor uppfattas i olika länder. En polarisering är tydlig och det gynnar inte världsläget totalt.

Nu gäller det för de åländska politikerna att klargöra vad som kan bli bättre med den nya självstyrelselagen.

När Finland som sista land i Europa avreglerar sin taximarknad gör Åland bäst i att följa efter.

Regeringen i Helsingfors får kritik för att man vill tillåta försäljningen av alkoläsk i vanliga butiker, men det finns även argument för att tillåta en sådan försäljning.

Fler ledare