S och Ob kör med dubbla måttstockar. De undergräver förtroendet för sig själva och i förlängningen lagtinget.

Kommentarer

Igge H saknar förmodligen

Igge H saknar förmodligen spärrar och vanligt förstånd och förnuft, och Fredlund synes vara kriminell Naturligtvis skall dom bort från framträdande roller i politiken.Dom förknippas för evigt med sina handlingar. Igge H är närmast ett dåligt Aprilskämt från sossarna. Det stänker på er sossar ! !

Helt enig med Lampi. Men

Helt enig med Lampi. Men väljarna dömer och glömmer snabbt. Däremot så tror jag att nämnda partier kommer att förlora en ansenlig mängd röster om dessa två filurer är valbara vi nästa val. Personligen är jag rätt övertygad om att de inte kommer att vara valbara. Men de vore ett ypperligt team tillsammans. Den ena är en våldsförespråkare och den andra använder våld mot kvinnor som han i ålder kunde vara pappa till. Här talar vi om karlakarlar, riktiga män. Vi behöver fler sådana filurer i lagtinget som förebilder, speciellt för de unga. Killar som står upp för sin sak.

Regeringen har fullt upp med att beskriva hur förträfflig den nya kommunkartan blir för administration och förvaltning. Plånboksfrågorna för vanligt folk berörs dock nästan inte alls.

Tack vare ett målmedvetet och skickligt arbete av landskapsarkivet är nu GE-rederiets arkiv upptaget i Unescos nationella finländska förteckningen över världsminnen. En viktig markering av såväl Gustaf Eriksons betydelse som det kollektiva minnets betydelse i denna flyktiga tid.

Plastpåsar är inget stort miljöproblem på Åland, men det skulle heller inte vara speciellt svårt att fasa ut dem.

En klassisk sångtävling lanseras i sommar på Åland. Det kan vara startsignalen för fler kulturella tävlingar. Och tävlingar är utvecklande och stimulerande, inte farliga.

Mariehamn slipper alla förändringar men får lägga välmående Järsö-Nåtö till sin skattebas. Alla de andra får betala för Ålands utsatta delar.

Bolstaholms avhopp från Skördefesten visar att det är ett misstag att försöka finansiera föreningen Skördefestens vänner med parkeringsavgifter.

Stå emot kommissionen och säg ja till fortsatt vårjakt.

Det finns idag inget land som är säkert i fråga om terrorattacker. Det som hände i Stockholm i fredags kan hända i vilken storstad som helst. Därför måste man öka beredskapen mot hoten.

Paf gynnas av att Sverige inför spellicenser. Men klarar man av att hänga med i den kapprustning som just nu pågår och fixar man konkurrensen från ett privatiserat Svenska spel?

Ge klartecken för en begränsad vårjakt, jobba vidare med förvaltningsplanen och fortsätt bemöta kommissionen med fakta.

Att värna om miljön måste vara en uppgift att ta på allvar i både små och stora sammanhang. Men än så länge är många likgiltiga för vilka problem som skapas för kommande generationer.

De senaste åren har falska nyheter fått stor spridning på nätet. Följaktligen skrotar en rad svenska tidningar sina aprilskämt. Det lilla samhällets styrka är att det snabbt går att genomskåda och avfärda fejknyheter.

Faktaunderlaget blir bara tyngre, nu krävs även politiskt mod för fortsatt vårjakt.

Fler ledare