Feminismen är lika viktig för män som för kvinnor. De ideologiska rötterna går rakt ned i den demokratiska myllan.

Kommentarer

Feminismen som rörelse har

Feminismen som rörelse har historiska starka band till vänster. Jag anser att den feministiska rörelsen i Sverige är en klubb för inbördes beundrar. Personerna som syns utåt fokuserar på orättvisa mellan män och kvinnor i utdelade nobelpris i litteratur, möjligheter för kvinnliga och manliga författare, forskningsanslag samt kvotera i styrelser. Överklasskärringar som flyter runt i Stockholms innerstad och dricker dyra vita viner till lunch och inte har en aning hur ensamstående hårt arbetande kvinnor med tre barn har det. Det är en tragedi att vi 2016 ens behöver kalla oss feminister när det som feminism tar fasta på är så självklart. Allt som feminism innebär borde lyftas fram ännu mera men jag är tveksam till att en mycket starkt vänstervriden rörelse som styrs av överklasskärringar över 60 är rätt väg att gå. Ni som inte köper att den feministiska rörelsen har rötterna i core vänstern, läs på.

Kvinnan med Ålands högsta

Kvinnan med Ålands högsta ämbete uppträdde på ett torgjippo med en kattmössa " som väl skall vara ett feministtecken. Och sådant hade hon tid med när Åland befann sig i sin största kris någonsin om man får tro alla med kunskap härom. Så vad sätter hon främst ? Så går hennes feminism före Ålands väl och ve ? Då är hon ej lämplig för ämbetet som lantråd ! !

Det händer mycket spännande på Kökar, men den undermåliga skärgårdstrafiken till och från ön sätter sordin på utvecklingen.

Effektiviseringarna är som bortblåsta och har ersatts av en retorik där man pratar expansivt om de nya strukturerna.

Lantrådet sammanfattar på ett bra sätt den åländska synpunkten kring det som varit och hur man kan gå vidare.

Nu är tid att lyfta alla frågor, farhågor och förhoppningar om kommunreformen. Men det verkar vara svårt att engagera allmänheten. En orsak kan vara att landskapsregeringen inte tillräckligt tydligt har förklarat var effektiviseringarna egentligen ska ske.

Det ökade antalet havsörnar har blivit ett problem för ejdern, vilket innebär att det blivit viktigare än någonsin att intensifiera viltvården.

Den nya planen för trafiken i Mariehamn är inte speciellt ny i fråga om idéinnehåll. Den är en variation på temat få bort bilarna från stadskärnan som Mariehamn i decennier nu har anammat.

Det är sparkravet på fyra miljoner euro som hotar kommunernas ekonomi, inte det nya landskapsandelssystemet.

Den åländska framtidsdebatten skulle vinna på att gå utanför den snäva frågan om var några byråkratiska gränser ska dras.

Det finns ingen saklig grund för att placera regeringen Katrin Sjögren i samma fack som Nordiska motståndsrörelsen eller Antifascistisk aktion.

I dag tar Finland över ordförandeskapet i Arktiska rådet. En uppgift med stora utmaningar, speciellt sedan USA fått en öppet klimatförnekande president.

Hur många som satsade på Allras fonder nöjer sig med att få Ålandsbankens fonder i utbyte? Frågan är avgörande för om Ålandsbanken gjort en bra affär när man nu tar över Allras pensionsfonder.

En oberoende socialliberal utan större politisk erfarenhet vann gårdagens presidentval i Frankrike med betryggande marginal. Men nu måste Emmanuel Macron snabbt ta tyglarna och styra det tredskande landet i rätt riktning. En uppgift som inte är lätt att genomföra.

Medimars nystart visar hur viktigt ett lokalt ägande med ett samhällsengagemang kan vara.

Fler ledare