Feminismen är lika viktig för män som för kvinnor. De ideologiska rötterna går rakt ned i den demokratiska myllan.

Kommentarer

Feminismen som rörelse har

Feminismen som rörelse har historiska starka band till vänster. Jag anser att den feministiska rörelsen i Sverige är en klubb för inbördes beundrar. Personerna som syns utåt fokuserar på orättvisa mellan män och kvinnor i utdelade nobelpris i litteratur, möjligheter för kvinnliga och manliga författare, forskningsanslag samt kvotera i styrelser. Överklasskärringar som flyter runt i Stockholms innerstad och dricker dyra vita viner till lunch och inte har en aning hur ensamstående hårt arbetande kvinnor med tre barn har det. Det är en tragedi att vi 2016 ens behöver kalla oss feminister när det som feminism tar fasta på är så självklart. Allt som feminism innebär borde lyftas fram ännu mera men jag är tveksam till att en mycket starkt vänstervriden rörelse som styrs av överklasskärringar över 60 är rätt väg att gå. Ni som inte köper att den feministiska rörelsen har rötterna i core vänstern, läs på.

Kvinnan med Ålands högsta

Kvinnan med Ålands högsta ämbete uppträdde på ett torgjippo med en kattmössa " som väl skall vara ett feministtecken. Och sådant hade hon tid med när Åland befann sig i sin största kris någonsin om man får tro alla med kunskap härom. Så vad sätter hon främst ? Så går hennes feminism före Ålands väl och ve ? Då är hon ej lämplig för ämbetet som lantråd ! !

Fred och frihet förutsätter fortfarande försvarsförmåga, vilket för alliansfria Sverige och Finland inkluderar en långsiktigt hållbar export av svenska vapen. Att svensk vapenexport nu av sex riksdagspartier förses med ett demokratikriterium är ett välkommet erkännande av det förhållandet

Midsommarhelgen påminner oss om hur självklart det är med ett jordbruk som fungerar. Var skulle vi annars få läckerhet som nypotatis, dill, gräslök och jordgubbar ifrån liksom buketterna av ängsblommor att pryda bordet med. Det ser ju enkelt ut när maten ligger på faten men vi bör sända en tanke till alla dem som ser till att den finns där.

Europa har länge låtit någon annan ta ansvar för den egna säkerheten. Den amerikanske presidenten verkar nu kunna bidra till ett uppvaknande.

I morgon samlas vi runt midsommarborden med våra vänner för att fira ljusets makt över mörkret och livets triumf över döden.

Legia Warszawa har bland de mest hårdföra supportrarna i hela Europa, men samtidigt talar mycket för att matchen i Mariehamn blir en lugn historia.

Det finns de som hävdar att man lär sig bättre om man antecknar och skriver ner viktiga fakta, sambandet mellan hand och hjärna är viktigt.

Isberg som smälter, farliga virus som frigörs, snabba fartygsrutter som blir tillgängliga och olja och naturgas i massor.

Arktis kan bli världens nästa stora konflikthärd.

Nu väntar en spännande diskussion om lagtinget ska godkänna en rapport som präglas av flera tunga bakslag för åländsk del.

Sandbergs slutsatser är en rejäl tankeställare för en regering som hittills propsat på att själv rita kartan ned till minsta detalj.

Den starka reaktionen mot Sannfinländarnas nye ordförande Jussi Halla-aho och den politik han står för är bara det senaste i raden av bakslag för Europas högerpopulister och ultranationalistiska rörelser.

För några år sedan var det få som trodde att världen på allvar kunde ställa om till förnyelsebara energikällor, men just nu är det precis vad som håller på att hända.

Grattis Sipilä och Orpo. Äntligen integritet och kurage i grundläggande värdefrågor, efter flera år av mumlande.

I dag möts de finländska regeringspartierna för en överläggning om regeringens framtid efter ordförandebytet hos Sannfinländarna. Man får räkna med att det finns mängder av partipolitisk strategi som spelar roll i diskussionerna.

Fler ledare