Feminismen är lika viktig för män som för kvinnor. De ideologiska rötterna går rakt ned i den demokratiska myllan.

Kommentarer

Feminismen som rörelse har

Feminismen som rörelse har historiska starka band till vänster. Jag anser att den feministiska rörelsen i Sverige är en klubb för inbördes beundrar. Personerna som syns utåt fokuserar på orättvisa mellan män och kvinnor i utdelade nobelpris i litteratur, möjligheter för kvinnliga och manliga författare, forskningsanslag samt kvotera i styrelser. Överklasskärringar som flyter runt i Stockholms innerstad och dricker dyra vita viner till lunch och inte har en aning hur ensamstående hårt arbetande kvinnor med tre barn har det. Det är en tragedi att vi 2016 ens behöver kalla oss feminister när det som feminism tar fasta på är så självklart. Allt som feminism innebär borde lyftas fram ännu mera men jag är tveksam till att en mycket starkt vänstervriden rörelse som styrs av överklasskärringar över 60 är rätt väg att gå. Ni som inte köper att den feministiska rörelsen har rötterna i core vänstern, läs på.

Kvinnan med Ålands högsta

Kvinnan med Ålands högsta ämbete uppträdde på ett torgjippo med en kattmössa " som väl skall vara ett feministtecken. Och sådant hade hon tid med när Åland befann sig i sin största kris någonsin om man får tro alla med kunskap härom. Så vad sätter hon främst ? Så går hennes feminism före Ålands väl och ve ? Då är hon ej lämplig för ämbetet som lantråd ! !

Regeringen har fullt upp med att beskriva hur förträfflig den nya kommunkartan blir för administration och förvaltning. Plånboksfrågorna för vanligt folk berörs dock nästan inte alls.

Tack vare ett målmedvetet och skickligt arbete av landskapsarkivet är nu GE-rederiets arkiv upptaget i Unescos nationella finländska förteckningen över världsminnen. En viktig markering av såväl Gustaf Eriksons betydelse som det kollektiva minnets betydelse i denna flyktiga tid.

Plastpåsar är inget stort miljöproblem på Åland, men det skulle heller inte vara speciellt svårt att fasa ut dem.

En klassisk sångtävling lanseras i sommar på Åland. Det kan vara startsignalen för fler kulturella tävlingar. Och tävlingar är utvecklande och stimulerande, inte farliga.

Mariehamn slipper alla förändringar men får lägga välmående Järsö-Nåtö till sin skattebas. Alla de andra får betala för Ålands utsatta delar.

Bolstaholms avhopp från Skördefesten visar att det är ett misstag att försöka finansiera föreningen Skördefestens vänner med parkeringsavgifter.

Stå emot kommissionen och säg ja till fortsatt vårjakt.

Det finns idag inget land som är säkert i fråga om terrorattacker. Det som hände i Stockholm i fredags kan hända i vilken storstad som helst. Därför måste man öka beredskapen mot hoten.

Paf gynnas av att Sverige inför spellicenser. Men klarar man av att hänga med i den kapprustning som just nu pågår och fixar man konkurrensen från ett privatiserat Svenska spel?

Ge klartecken för en begränsad vårjakt, jobba vidare med förvaltningsplanen och fortsätt bemöta kommissionen med fakta.

Att värna om miljön måste vara en uppgift att ta på allvar i både små och stora sammanhang. Men än så länge är många likgiltiga för vilka problem som skapas för kommande generationer.

S och Ob kör med dubbla måttstockar. De undergräver förtroendet för sig själva och i förlängningen lagtinget.

De senaste åren har falska nyheter fått stor spridning på nätet. Följaktligen skrotar en rad svenska tidningar sina aprilskämt. Det lilla samhällets styrka är att det snabbt går att genomskåda och avfärda fejknyheter.

Fler ledare