Hela denna sida är en annons

Spara tid och pengar – serva tunga fordon på Åland

För en företagare med tunga fordon som arbetsredskap är det viktigt att hela tiden ha fordonsparken i skick och i arbete. Ett driftsstopp påverkar hela verksamheten och varje timme räknas. Teknikpartner på Vikingagränd kan sköta både underhåll och reparationer på kort tid, på Åland.

Teknikpartner är Ålands professionella verkstad för transportfordon såsom lastbilar, bussar, större släpvagnar, husbilar, hästsläp och annat som inte ryms hos en traditionell bilverkstad. Här utför man service och diagnosticering på alla de viktigaste märkena på marknaden och kan reparera allt från renhållningsbranschens krävande komprimatorbilar till exempelvis kylaggregat eller bakgavelliftar på lastbilar. Verkstaden har ett digert utbud av reservdelar, A-tillstånd för reparations-, service-, justerings- och ändringsingrepp i bromssystem och dess regleranordningar och är även utrustad med den senaste tekniken för hjulvinkelmätning för tunga fordon. Teknikpartner är även auktoriserad verkstad för besiktning och montering av digitala färdskrivare.
– Hos oss kan vi bromsanpassa fordon och fordonskombinationer enligt de krav som ställs inför besiktningen och skriva ut ett intyg som våra kunder tar med till Motorfordonsbyrån. Vi utför också avgastest med godkänd utrustning på lastbilar, förklarar Johan Hedbom, verkstadschef på Teknikpartner.

Rekrytering och fortbildning av proffs
Men all teknik i världen gör ingen större nytta utan människor som kan hantera den. Teknikpartner har därför satsat stort på rekrytering och fortbildning av hela sin personal. Senaste rekryteringen till verkmästarsidan är till exempel Kim Holm, tidigare verkstadsansvarig på Scania i Åbo. Hela personalen utbildas även kontinuerligt, både internt och externt.
– Tekniken som används i tunga fordon utvecklas, precis som på personbilssidan, och blir alltmer komplex. Vi behöver proffs för att kunna hantera alla behov hos våra kunder, säger Tony Saarinen, vd på Teknikpartner.
– När fordonet är ditt levebröd så behöver det vara i drift, och om något går sönder så behöver man snabbt få fordonet ut på vägarna igen. Med både förebyggande service och reparationsmöjligheter ett brett utbud av reservdelar lokalt här på Åland kan vi hjälpa våra kunder med det. Det sparar både tid och pengar helt enkelt!