På måndag startar IFK Mariehamns första träning inför säsongen 2020. På plats, för att iaktta sin blivande arbetsgivares trupp är Lukas Syberyjski. Ålandstidningen åkte till Stockholm för att lära känna denna filosofiska fotbollsälskare som ska ta IFK in i nästa era.

Mariehamns gymnastikförening är nominerade som Årets förening då de finlandssvenska idrottspriserna ska fördelas på den traditionella idrottsgalan den 25 januari nästa år.

Conny Eklund leder föreningen Åland United under nästa år. Han ersätter därmed tidigare ordföranden Ted Martell som dock fortsätter i styrelsen.

18-årige Maximo Tolonen från SJK är klar för IFK Mariehamn.
– Maximo är en mycket lovande offensiv spelare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

IFK Mariehamn har förlängt kontraktet med Gustaf Backaliden. Samtidigt står det klart att Simon Silverholt lämnar.

Dag ett av tre i norska Sjusjoen slutade i en fin åttonde plats för Jenny Fellman. Ålänningen sköt totalt fyra bom och kom i mål en knapp minut efter segraren Karoline Erdal från Norge.

Åland United får behålla landslagsbacken Anna Westerlund. Hon har skrivit på för ännu en säsong.

Aapo Mäenpää stannar i IFK Mariehamn. Samtidigt har IFK gjort klart med hans tvillingbror Niilo Mäenpää.

IFK Mariehamn meddelade i dag att man förlängt kontraktet med backen Lassi Järvenpää.

Robert Helenius möter brassen Mateus Roberto Osorio i en match i Narva i Estland på lördag.

Ida Zetterström och Alandia Motorsport prisades stort i en gala på lördagen efter segern i den nordiska serien i Super Street Bike.

Åland Uniteds Anna Tamminen utsågs till damligans bästa målvakt för säsongen under den traditionella fotbollsgalan på torsdagskvällen.

Åland United får klara sig utan Bri Campos nästa säsong. Hon lämnar för Umeå IK i Damallsvenskan.

Nio mål, åtta utvisningar, matchstraff och en missad straff. Matchen mellan Öregrunds IK och Våsc innehöll det mesta och slutade med tre åländska poäng.

Fler nyheter