IFK Mariehamns hockeyherrar fortsätter att ta fullpoängare. I helgen besegrades Östervåla med 3–1 och Lidingö med 7–0 på bortaplan.

Grönvit seger blev det i Södertälje under dagen. Men inte för de åländska. Efter en mållös första halvlek vann Hammarby IF med komfortabla 3-0.

Målet med säsongen var att avancera ytterligare en division - till tvåan. I lördags fick MLK sin chans och laget tog den.
– Det har varit målet hela säsongen. Skönt att killarna fixar det till slut, säger klubbchefen Peter Forsström.

Efter sortin ur cupen har IFK Mariehamn jagat träningsmotstånd. I går fick man klart med Helsingfors IFK som får bli ligalagets genrep inför premiären i Rovaniemi.

Under ett rekordstort SFI-mästerskap i simning bjöd de åländska deltagarna på flera fina prestationer och raderade ut flera gamla rekord. Men medaljerna kunde man inte tampas om.

Trots att det är länge kvar till säsongspremiären har FC Åland redan uppnått målet med 250 sålda säsongskort.
– Jag är inte överraskad. Det här är vad vi trodde och hoppades på, säger Rezgar Amani.

Bri Campos stod för matchens enda mål då Åland United bortabesegrade svenska Elitettanlaget BK30 med 1–0 i lördagens träningsmatch i Västerås.

IFK Mariehamn förlorade fredagens träningsmatch mot ukrainska FC Desna efter bland annat två snabba baklängesmål i andra halvlek.

– Vi spelar bra i 50 minuter, säger tränaren Peter Lundberg.

I dag möter IFK Mariehamn ukrainska FC Desna i en träningsmatch i Belek, Turkiet. Startelvan är släppt.

I söndags höll FC Åland kickoff inför kommande säsong och det genom att prisa fjolårets bäst presterande spelare på både senior- och juniorsidan.
Årets spelare blev Fredrik Appel medan Elias Eriksson fick priset som årets mest värdefulla spelare.

Finlands fotbollsdamer avslutade gruppspelet i Cyprus Cup med att spela 2–2 mot Italien på måndagen.

343.e plats som bästa i karriären. Men en hårdsatsande Isac Holmström visade att hårt arbete ger resultat då han i sitt fjärde Vasaloppet slutade på en mäktig 84.e plats.

Jomala IK:s volleydamer tog tre viktiga poäng i jakten på en division 2-seger och avancemang till ettan. Det med klara 3-0 mot toppkonkurrenten Uppsala B.

Med största sannolikhet har IFK Mariehamn gjort sitt i Finlands cup efter en bedrövlig avslutande insats mot Ekenäs.
– Jag räknar med att vi är utslagna. Det är för dåligt, en stor besvikelse, säger tränaren Peter Lundberg.

Fler nyheter