Tournament of Åland är återigen inställt. Denna gång på grund av coronaviruset. Bilden är från en tidigare upplaga. Foto: Daniel Eriksson
Foto:

Bild

Tournament ställs in

”Det är med stort vemod vi blir tvungna att ställa in årets turnering”.
Så skriver IF Frams verksamhetsledare Kristian Karlsson i det pressmeddelande som förkunnar att Tournament of Åland är inställt.

I fjol ställdes Tournament of Åland in på grund av för få anmälningar. I år skulle turneringen, som arrangeras av IF Fram med Ålands innebandyförbund som medarrangör, återkomma – och det med besked.– Vi har redan ett 20-tal anmälda lag, berättade Kristian Karlsson för Ålandstidningen i slutet av februari.– Det är jätteroligt så klart. För oss är det väldigt viktigt att få igång någonting som fungerar på sikt. Förutom den idrottsmässiga aspekten är Tournament även en viktig inkomstkälla, fortsatte Karlsson.
”Med stort vemod”Nu står det klart att turneringen, som var planerad 18–19 april, ställs in.– Det är med stort vemod vi blir tvungna att ställa in årets turnering, skriver Kristian Karlsson i ett pressmeddelande.– Vi fick 20 anmälda lag, och skulle säkerligen ha fått en hel del anmälningar till, om det inte vore för coronaspridningen som lamslagit samhället på alla håll.Karlsson fortsätter:– Det är självklart mycket viktigare att vi gemensamt hjälps åt att begränsa effekterna av denna spridning, och det råder för mycket osäkerhet i dagsläget för att vi ska se det som realistiskt att vänta längre med ett besked.
Företagscupen flyttasVidare skriver verksamhetsledaren att man redan gått ut med erbjudanden inför nästa års upplaga.– För att inte allt arbete ska vara helt bortkastat har vi gått ut med ett erbjudande till lagen om att förboka en plats till nästa års turnering - för en fördelaktigare avgift - något som redan mottagits positivt.Vad gäller den juniorturnering som man haft som ambition att starta upp, och som var planerad till september, ber man att få återkomma.– Meningen var också att vi skulle ha öppnat en bokning till Tournament of Åland Junior som ska spelas i slutet av september, men det finns tyvärr inget utrymme för det just nu då vi inte kan erbjuda bra lösningar för rese- och boendebokningar. Vi återkommer med detta om vi kan gå vidare med den i ett senare skede, skriver man.Avslutningsvis meddelar man också att den så populära företagscupen i innebandy flyttas från 4 april till hösten.– Troligtvis en lördag i oktober, noterar Kristian Karlsson.

Victor Sundqvist

Hittat fel i texten? Skriv till oss