Som Ålandstidningen berättade i torsdags sitter Daniel Sjölund i en svår situation i IFK Norrköping där han får sparsamt med speltid. Om hans nuvarande klubb är öppen för en utlåning står IFK redo att förhandla.
Daniel Sjölund ville själv inte kommentera möjligheterna att flytta hem tidigare än väntat genom att bli lånad av IFK Mariehamn.

Kommentarer

En seger krävdes och en seger blev det. Åland United gjorde sitt och besegrade FC Honka för att ta hem bronset i Damligan.

När det skrivs seglingshistoria i Finland är det på Åland det sker. För första gången ordnas det Nordiska mästerskapen i segling och då är det ÅSS som står för arrangemanget.

Efter tre säsonger lämnade Caroline ”Carro” Sjöblom Tyresö FF. Det för att axla den stora rollen som spelarutbildare för flickor i Stockholm.
– Det är en jättestor roll med mycket ansvar. Ett steg framåt i karriären, säger ålänningen som just nu är med svenska F16-landslaget på EM-kval i Holland.

Våsc:s innebandydamer tog två segrar i damtrean i helgen – en på hemmaplan och en på bortaplan.

IFK Mariehamns ishockeyherrar följde upp lördagens 5–2-seger mot Norrtälje IK med en komfortabel 9–3-seger på söndagen mot IFK Österåker Vikings.

ÅKK:s Kenneth Sandvik lyfte hem sitt sjunde EM-guld i bänkpress på lördagen sedan storfavoriten lyft bort sig.

Åland United förlorade lördagens bortamatch mot TPS i Damernas liga efter att hemmalaget avgjort matchen på tilläggstid.

Marcela Sandvik fick upp 120 kilo på stången i bänkpress-EM i Luxemburg och kunde kvittera ut en bronspeng på fredagseftermiddagen.

Bottnas Ambassadör fick det inte helt lätta spår sex då finalen i amatör-SM på Åby på lördag lottades. Det betyder full fart framåt.
– Man vill inte komma efter i det här gänget, säger ägaren och tränaren Sigvard Helsing.

FC Lahti var kanske en drömmotståndare för IFK sett till motståndarnas förlusttrend. En trend som förlängdes av de grönvita.

6–9 och 5–4.
IF Fram inledde division 4-premiären med en seger och en förlust i Åbo på lördagen.

Jomala IK och IFK Mariehamns fotbollssektioner gör gemensam sak efter årsskiftet. På fredagen skrev klubbarna under ett samarbetsavtal.
– Vi vill på det här sättet skapa en tydlig stege för de spelare som finns inom våra föreningar, säger IFK: klubbdirektör Peter Mattsson och JIK:s fotbollssektions Peik Enberg.

Våscdamerna vann en av sina två matcher i seriepremiären i Upplandstrean i helgen.

Fler nyheter