Foto:

Bild

Simhallarna öppnar igen

Från och med nästa vecka öppnar såväl Mariebad som Ålands idrottscenter upp sina simhallar.
– Men vi gör det försiktigt, säger Ålands idrottscenters vd Regina Lindblom.

Redan på måndag öppnar Ålands idrottscenter upp sin simhall. Inledningsvis kommer man endast att ha motionsbassängen i bruk.– Terapi- och barnbassängen håller vi stängda tills vidare. Det samma gäller bastun, noterar Regina Lindblom.Öppettiderna som gäller är vardagar 14–20.– Vi börjar så fram till midsommar. Efter det får vi ta ett nytt beslut, säger Regina Lindblom.En av flera restriktioner är att det maximalt får finnas 50 personer på plats samtidigt.– I dagsläget har vi inga större gruppbokningar men om det skulle bli aktuellt så kommer vi att ha hela simhallen abonnerad för att på så sätt kunna säkerställa att begränsningarna följs, säger Regina Lindblom.Vad gäller omklädningsrummen kommer Ålands idrottscenter inte att ta i bruk alla skåp utan endast en del av dem.– Och det gör vi för att skapa en naturlig distans mellan kunderna.Som Ålandstidningen tidigare berättat öppnade Ålands idrottscenter upp sitt gym och sin idrottshall redan i början av april. Sedan dess har kunderna varit tvungna att boka tider för att få tillgång till lokalerna men i samma veva som man öppnar simhallen försvinner det kravet.– Från och med måndag tar vi också emot spontanbesökare, säger Regina Lindblom.
Mariebad öppnar på onsdagTvå dagar senare, alltså nästa veckas onsdag, öppnar Mariebad upp. Första veckan håller man öppet fyra dagar (onsdag–lördag), vardagar 14–19 och på lördagen 10–16.Från och med veckan därpå (vecka 24) utökar man sedan sina öppettider till tisdag–lördag, vardagar 10–19 och lördagar 10–16.– Målsättningen är att hålla öppet fem dagar i veckan till och med augusti. Men det är mycket möjligt att det kommer ändringar på vägen, åt båda hållen. Det är svårt att sia om, säger Christoffer Sundman, chef för Mariebad.I Mariebads fall håller man äventyrsdelen stängd för servicearbete vecka 23.– Men till vecka 24 ska vi förhoppningsvis kunna öppna upp den, säger Christoffer Sundman.Christoffer Sundman poängterar att man, precis som Ålands idrottscenter, har ett tak på 50 personer.– Och då kommer vi att portionera ut dem, så att de två större bassängerna får innehålla 15 personer vardera medan de två mindre får innehålla maximalt tio. Och i bastun får det maximalt vistas två personer samtidigt, berättar Christoffer Sundman.– Till en början är vi nog inte särskilt barnvänliga.
Plockar bort utrustningFörutom att äventyrsdelen håller stängt vecka 23 så plockar vi även bort flytleksakerna och övriga hjälpmedel, säger Christoffer Sundman och fortsätter:– Däremot är det tillåtet att ha egna hjälpmedel med sig, så som simfötter och sparkbräda men vi kommer inte att ha vår utrustning framme.Vad gäller gruppbokningar är Christoffer Sundman inne på samma linje som Ålands idrottscenter.– Det beror lite på hur stora grupperna är men till exempel så har vi sagt att Ålands simförening får komma in och köra sina träningar efter stängning. Detsamma gäller dykföreningen och vattenpolon.Avslutningsvis noterar Christoffer Sundman att man från Mariebads sida förlänger alla aktiva flergångerskort.– Har man ett aktivt flergångerskort så kommer vi att förlänga dem med tolv veckor, alltså motsvarande tid som vi har haft stängt.

Victor Sundqvist

Hittat fel i texten? Skriv till oss