Startelvan i kvällens ödesmatch borta mot SJK innehåller en och annan ändring från hemmamatchen mot Ilves. Robin Sid är tillbaka i anfallet och Aapo Mäenpää tar åter plats i försvaret.

ÅU-tränaren framhöll FC Honka som favorit att ta hem titeln. Men någon hjälp från Åland i jakten på guldet fick Esbolaget inte. I stället bjöds man på en rejäl överraskning.

BC Clipper vann tre av fyra matcher i division 4-premiären i bowling på lördagen och leder därmed serien. Komet vann en match i herrtreans premiär.

Peter ”Lundis” Lundberg har gjort klart att han lämnar IFK Mariehamn efter säsongen. Finlands U19-landslag blir nästa utmaning.

Straffläggning har inte varit IFK:s melodi den här säsongen. Men det räckte med ett mål på tre försök mot FC Lahti för att säkra en plats i mästerskapsserien.

Seger var ett krav för att chansen till spel i mästerskapsserien skulle finnas kvar. Och IFK gjorde precis vad man behövde - vann matchen mot SJK.

IFK-tränaren Peter Lundberg har tagit ut sin startelva till matchen mot SJK.

Jomala IK har skapat sig lite andrum i division 3 igen. Helgens bortaseger förde laget upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Åland United avslutade grundserien med att bortaslå Ilves. Ett tidigt mål blev tillställningens enda.

I fjol, i det allra första Åland 1X2, var det Ralf Andersson som tog hem slutsegern. I år ligger han med i täten med en femte plats men ser det inte som troligt med en andra raka vinst.

Efter 19 omgångar utan seger tog VPS sin första seger. Och det mot IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn ligger under efter första halvlek borta mot VPS. Ett tidigt mål för hemmalaget är skillnaden just nu.

Åland United tog en viktig seger hemma på WHA i sin sista hemmamatch. I och med TPS förlust mot FC Honka är nu ÅU klara för det övre slutspelet.

Vid årsskiftet genomgår finländsk fotboll en stor förändring. Samtliga fotbollsdistrikt runt om i landet försvinner och i stället bildas fyra regioner. Samt Åland.

– För de åländska föreningarna tror jag att det här blir bättre, säger Ålands fotbollförbunds ordförande Krille Mattsson.

Fler nyheter