Om mindre än två veckor kan 19-åriga Lisa Mattsson bli svensk mästare i ishockey med sitt Djurgårdens IF. Vi följde henne under en hel dag i Stockholm, och i en öppenhjärtig intervju berättar hon om varför hon är villig att offra allt för sin sport och hur hon ser på att landslagsledningen aldrig verkar höra av sig.

IFK Mariehamns mittback och lagkapten Kristian Kojola har meddelat att han avslutar sin fotbollskarriär efter många år i den grönvita tröjan. Även mittfältsspelaren Philip Mantilla lämnar Grönvitt för att återvända hem till Sverige.

24-årige Aristote ”Totti” Mboma heter IFK Mariehamns nya anfallare.

IFK Norrköping gjorde sitt och vann i Göteborg. Men när AIK samtidigt vann borta i Kalmar stod det klart - ålänningen Daniel Sjölund avslutade sin utlandskarriär med ett allsvenskt silver.

IFK hockeys B-lag har haft en tuff start på årets division 4-säsong. Men i helgen kom säsongens första seger och det i ett riktigt målkalas.

IFK:s målvaktsbesättning är klar för nästa säsong. Den som fyller den sista luckan är Oskari Forsman från FC Lahti.

Christopher Eriksson försvarade sin ledning hela vägen in i oktober och blev årets vinnare i IFK-Mariehamns agentspel.
– Jag satsade på Simon Silverholt när alla andra hade Robin Sid och Aleksei Kangaskolkka, säger han.

Landslagets och mästarlaget PK-35:s mittback Tiia Peltonen förstärker Åland United nästa säsong.
– Jag tror att Åland är en väldigt bra plats för mig att utvecklas som spelare och som människa, säger 23-åringen.

Ett bättre avslut hade inte ens gått att drömma om. Daniel Sjölund lämnade Östgötaporten med ännu ett stort avtryck då han avgjorde matchen mot Örebro långt in på övertid i sin sista hemmamatch för IFK Norrköping.
– Det är ett avslut jag inte kunde tänka mig. Jag var så nöjd över att få komma in men det slutade mycket bättre än så, säger matchhjälten
Daniel Sjölund har haft en kämpig säsong med mycket bänknötande.

IFK Mariehamns ishockeyherrar säkrade platsen i Alltrean efter att ha vunnit båda helgens matcher i division 3.

Alexander ”Grunken” Grundström gjorde två av målen i IFK Mariehamns seger mot toppkonkurrenten Ormsta HC på lördagen. Efter två jämna perioder ryckte IFK i den tredje och vann till slut med 5–2.

Vem tycker du har gjort det bäst i IFK Mariehamn i Tipsligan under säsongen som gått?  Rösta – och vinn ett årskort till IFK:s hemmamatcher nästa år.

IFK:s anfallare Aleksei Kangaskolkka avslutar karriären med omedelbar verkan.

Publikuppslutningen var god underhelgens SFI-tävlingar i styrkelyft. Hela 47 tävlande fanns på plats i Idrottsgården.

Fler nyheter